Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Από δασκάλα μαθηματικών στο Γυναικείο Fitness | Siobhan O’Hagan

Από δασκάλα μαθηματικών στο Γυναικείο Fitness | Siobhan O’Hagan
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Πώς η Siobhan O’Hagan από δασκάλα μαθηματικών στράφηκε στο Γυναικείο Fitness!

Siobhan O’Hagan

Ερώτηση Πότε άρχισες να γίνεσαι τολμηρή, πότε έκανες την πρώτη αλλαγή και ποια τα αποτελέσματα;
Απάντηση

Νιώθω ότι όποτε ξεπερνάω τις νόρμες της κοινωνίας, ζω τις καλύτερες εμπειρίες. Έχω ενα πτυχίο στα Financial and Actuarial Mathematics, αλλά παράτησα την καλοπληρωμένη μου δουλειά και έγινα personal trainer γιατί λάτρεψα το γυναικέιο fitness. Συνειδητοποίησα ότι δεν αντέχω άλλο να κάθομαι σε μια καρέκλα για τα επόμενα 40 χρόνια.

"Σταμάτησα να κηνυγώ να χρήματα, και άρχισα να κηνυγώ την ευτυχία"
Δεν μαρέσουν τα όρια. Και έτσι τα ξεπέρασα. [product_display id="1"]
Ερώτηση Τι είναι αυτό που σε κινητοποίησε να στραφείς στο Fitness ;
Απάντηση
Δεν ένιωθα καλά με τη δουλειά μου, τη ζωή μου, την προσωπικότητα μου. Έτρωγα πολύ, έπινα, επειδή και καλά το "άξιζα" λόγω της σκληρής δουλειάς. Έτσι έκανα το μεγάλο βήμα στην καριέρα μου και αποφάσισα οτι ο νέος τρόπος ζωής μου, του Fitness, πρέπει να μεταδοθεί και στους πελάτες μους. Έπρεπε να είμαι η διαφήμιση του εαυτού μου. Έτσι ξεκίνησα να μοιράζομαι το ταξίδι μου στο Instagram. Όταν άρχισα να μαζεύω Followers και είχα πλέον αρκετό support, κατάλαβα πλέον ότι δεν υπάρχει γυρισμός.
Ερώτηση Πιστέυεις ότι στον κλάδο μας υπάρχει διάκριση με βάση το φύλο;
Απάντηση
Σε θέμα fitness και bodybuilding, νομίζω ότι είναι πραγματικά αρκετά ισορροπημένο το άθλημα. Παρά το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι ένας διαγωνισμός ομορφιάς, δεν είναι ακριβώς έτσι. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα, να βάλουν την μπογιά και να αναδείξουν το σώμα τους στο κοινό!
Ερώτηση Έχεις ελεύθερο γεύμα;
Απάντηση
Όταν δεν είμαι σε προετοιμασία έχω συνήθως ένα ελέυθερο γεύμα, συνήθως Pizza- Λατρεύω την πίτσα! Αλλά προσπαθώ να κάνω το ελέυθερο γεύμα σε κοινωνικές εκδηλώσεις με την οικογένεια και τους φίλους. Στην προετοιμασία απλά κάνω refeed γεύμα (δηλαδή αυξάνω τους υδατάνθρακες). Αυτό σημαίνει ότι δίνουμε το σώμα μου ένα μικρό διάλειμμα από τη δίαιτα με σκοπό την επαναφορά των επιπέδων λεπτίνης με την αύξηση στους υδατάνθρακες για μία ημέρα. Βοηθά, επίσης, και στο να τηρήσεις την δίαιτα μακροπρόθεσμα. [product_display id="2"]
Ερώτηση Τι γεύμα λατρέυεις αλλα νιώθεις ενοχές όταν το τρώς;
Απάντηση
Pizza, Nutella, Pringles
Ερώτηση Τι ή ποιος ήταν η πηγή έμπνευσής σου;
Απάντηση
Θα μπορούσα να γράψω πολλά για την θεία μου την Roisin που έζησε μια ζωή εντελώς διαφορετική από όλους τους άλλους. Ήταν ένας από τους γενναιότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ- μια πηγή έμπνευσης! Είχε μια εταιρεία ταξιδίων με πλοία στην Πορτογαλία, αλλά θα μπορούσε να ήταν CEO μιας κορυφαίας εταιρεία. Έζησε τη στιγμή και επηρέασε τους πάντες γύρω της με την θετική ψυχική στάση της. Έμαθα τόσα πολλά τα καλοκαίρια που πέρασα στο Αλγκάρβε μαζί της όπους και εργάζοταν. Δυστυχώς, το περασμένο καλοκαίρι, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, αλλά εγώ πραγματικά αισθάνομαι ότι αποτελεί την επιτομή της λέγοντας «Μετράει η ζωή στα χρόνια που έζησες, και όχι τα χρόνια στην ζωή που έζησες». Με εμπνέει κάθε μέρα για να κυνηγήσω την ευτυχία και να απολαύσω το ταξίδι γιατί η ζωή μπορεί να είναι τόσο σύντομη.
Ερώτηση Αν μπορούσες να συγκρίνεις τον εαυτό σου με μια γυναίκα - πηγή έμπνευσης, ποια θα ήταν και γιατί;
Απάντηση
Ειλικρινά δεν βασίζω τον εαυτό μου σε κανέναν άλλο, αλλά μου αρέσει η Beyonce για τη στάση της, το ταλέντο της και την ηθική της στην εργασίας της. Ένα από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα είναι είναι “You have the same 24 hours in a day as Beyonce”!
Ερώτηση Πως καταφέρνεις την ισορροπία μεταξύ κοινωνικής ζωής, οικογένειας και προπόνησης fitness ;
Απάντηση
Οχι πολύ καλά! Από την αρχή του έτους ήμουν τόσο απασχολημένη με τη δουλειά που απλά έλιωνα στον καναπέ τα Σαββατοκύριακα! Αλλά πριν από την τρέλα του Ιανουαρίου πήγαινα έξω για ποτό με τους φίλους μου κάθε δυο εβδομάδες.Με την προπόνηση, προσπαθώ να έχω τελειώσει πάντα απο το πρωί. Πάντα ξυπνάω νωρίς, οπότε δεν έχω θέμα. Μου αρέσει να γυρνάω σπίτι απο τη δουλειά και απλά να ξεκουράζομαι μιας και έχω τελειώσει με την προπόνηση απο το πρωί! [product_display id="3"]
Ερώτηση Αν έπρεπε να δώσεις μια συμβουλή στις γυναίκες, τι θα έλεγες;
Απάντηση
Aim high, don’t settle. Believe you can and you’re half way there. Δηλαδή, στόχευσε ψηλά και μην επαναπάυεσαι. Πίστεψε ότι μπορείς και έτσι έχεις διανύσει ήδη τον μισό δρόμο για το στόχο σου.
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein