Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Προπόνηση με τον/την σύντροφο σου; 4 λόγοι για να το κάνεις

Προπόνηση με τον/την σύντροφο σου; 4 λόγοι για να το κάνεις
Katerina Baka
Writer and expert5 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Katerina Baka

"Τα ζευγάρια που κάνουν προπόνηση μαζί, μένουν και μαζί" είναι μια φράση που ακούμε συχνά και ίσως γελάμε. Αν όμως το καλοσκεφτούμε, υπάρχει μια αλήθεια πίσω από αυτό.  Η ιδέα του να γίνεις κόκκινος και ιδρωμένος μπροστά στο άλλο σου μισό δεν ακούγεται και πολύ ρομαντικό - αλλά μετά την κουβέντα που κάναμε με την Tilly Hulse και τον φίλο της Chris Cullen, αρχίζουμε να βλέπουμε τα πράγματα με άλλη οπτική. Δείτε λοιπόν γιατί να κάνετε προπόνηση μαζί με τον/την σύντροφο σας.

Η Tilly είναι μέλος της ομάδας της Myprotein και παίρνει το fitness αρκετά σοβαρά — από τότε που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Leeds αυτό το καλοκαίρι, παρακολουθεί σεμινάρια για Personal Training και έχει ήδη 60k followers στο Instagram της (@ ).

Η ίδια και ο Chris γνώρισαν ο ένας τον άλλον μέσω κοινών φίλων στο Λιντς και το κοινό πάθος τους για το fitness ήταν ένα βασικό μέρος της σχέσης τους από την πρώτη μέρα.

"Κάνουμε προπόνηση μαζί από την αρχή της σχέσης μας - είμαι σίγουρος ότι ήταν μία από τα πρώτα μας "ραντεβού"! Προπονούμαστε μαζί σχεδόν καθημερινά και το απολαμβάνουμε, καθώς έχουμε τους ίδιους στόχους τόσο σε θέμα φυσικής κατάστασης όσο και από την άποψη της τρέχουσας και μελλοντικής σταδιοδρομίας μας ".Η Tilly και ο Chris μας δίνουν τέσσερις λόγους για τους οποίους πρέπει να κάνετε προπόνηση σαν ζευγάρι:
  1. Κίνητρο

Είναι υπέροχο να έχετε έναν gym partner που σας παρακινεί να είστε η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, και αυτό προσπαθούμε και οι δύο. Πάντα πιέζουμε ο ένας τον άλλον για να φτάσουμε σε νέα ρεκόρ και να προχωρήσουμε στην καριέρα μας.

Νομίζω ότι είναι σίγουρα πιο ενθαρρυντικό να έχει κανείς αυτό το ένα άτομο μαζί του στο γυμναστήριο αφού η γνώμη του είναι πιο σημαντική από κάθε άλλο άτομο. Είναι εξαιρετικά όμορφο να υπάρχει ένα τόσο σημαντικό κοινό ενδιαφέρον - μόλις κάποιος από εσάς χάσει κίνητρο, ο άλλος του φτιάχνει τη διάθεση για προπόνηση και σωστή διατροφή ... ή και οι δύο μπορείτε να συμφωνήσετε να έχετε μια μέρα ξεκούρασης / cheat meal και να μην αισθάνεστε τύψεις.

 

  1. Αυτοπεποίθηση

Η προπόνηση μας προσέφερε πολύ αυτοπεποίθηση, άνεση και εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Διατηρεί τη σχέση μας ευτυχισμένη και θετική - έχουμε δει ο ένας τον άλλον να μεγαλώνει και να δίνει κίνητρο ο ένας στον άλλον να προχωρήσει.

Μια συμβουλή που θα δίναμε σε άλλα ζευγάρια είναι να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τον σύντροφο σας να νιώθει σιγουριά και άνεση και να τον ενθαρρύνετε πάντα να είναι η καλύτερη έκδοση του εαυτού του.

 

  1. Ποιοτικός χρόνος

Γυμναζόμαστε μαζί από την αρχή της σχέσης μας - είμαι σίγουρος ότι ήταν μία από τις πρώτες μέρες μας έξω και τώρα γυμναζόμαστε μαζί σχεδόν κάθε μέρα. Όσον αφορά την προπόνηση που κάνουμε, συχνά γυμνάζουμε μυϊκές ομάδες όπως χέρια και κοιλιακούς.

Αποφεύγουμε την προπόνηση μαζί όταν έχουμε σύνθετες ασκήσεις στο πρόγραμμα, όπως πάγκο ή άρσεις θανάτου καθώς η διαφορά βάρους μεταξύ των δύο μας είναι πολύ μεγάλη και παίρνει χρόνο να βάζουμε και να βγάζουμε κιλά. Ωστόσο, βοηθάμε πάντα ο ένας τον άλλον, ακόμα κι αν κάνουμε διαφορετικές προπονήσεις, σε περίπτωση που κουραζόμαστε στις τελευταίες επαναλήψεις.

 

  1. Ενδυνάμωση της σχέσης

Σίγουρα πιστεύουμε ότι η προπόνηση βελτιώνει τη σχέση μας. Παρόλο που για κάποιους μπορεί να μην είναι η ιδανική κατάστασή να γυμνάζονται μαζί και να ιδρώνουν μπροστά από τον σύντροφό τους, για εμας λειτουργεί πραγματικά τέλεια.

 

Έτσι, η προπόνηση με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι ένας τρόπος για να γίνετε δυνατότεροι - και δεν εννοούμε μόνο μυϊκά...

Δείτε τα  instagrams της Tilly (@tillyhulse_fit) και του Chris (@chriscullenfitness).

Katerina Baka
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Katerina Baka
myprotein