Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Παγκόσμια Ημέρα για τη Ψυχική Υγεία | Οι δικές μας προτάσεις

Παγκόσμια Ημέρα για τη Ψυχική Υγεία | Οι δικές μας προτάσεις
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Από την στιγμή που μεγαλώνουμε, έχουμε μάθει να προστατεύουμε τα σώματα μας. Αλλά αρκετές φορές ξεκινάμε την ψυχική μας η οποία είναι ύψιστης σημασίας.

Παγκόσμια Ημέρα για τη Ψυχική Υγεία | Οι δικές μας προτάσεις

Τις περισσότερες φορές προστατεύουμε την ψυχική μας υγεία, όταν φτάνουμε στα όρια μας. Ευτυχώς, αν κάνουμε κάποια πράγματα μπορούμε να αποτρέψουμε την θλιψη, το άγχος και το γενικότερο στρες. Παμέ να δούμε κάποιους τρόπους ώστε να προστατέψετε την ψυχική σας υγεία.

Κάνε ένα ημερολόγιο

Όπως ακριβώς έχουμε στο ράφι μας φάρμακα για τον πόνο ή το κρύωμα για τις κρύες μέρες για να προστατέψουμε την υγεία μας, έτσι ακριβώς πρέπει να κρατάμε και ένα ημερολόγιο με πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους. Παράδειγμα, είναι καλό να γράφουμε πράγματα που μας κάνουν να γελάμε, ή πράγματα σχετικα με ταινίες, φαγητό, άσκηση και ο,τιδήποτε μας κάνει ευτυχισμένους.

Βελτιώστε τον ύπνο σας

Ο ύπνος για μένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πρέπει να γίνει προτεραιότητα στη ζωή σας. Τα σώματά μας είναι σαν αυτοκίνητα. Θέλουν καύσιμα. Και τα καλύτερα καύσιμα είναι καλό φαγητό και ύπνος. Έτσι θα αναρρώνετε και θα νιώθετε φρέσκαδα και υγεία κάθε μέρα. Προσπαθείτε να κρατήσετε τα επίπεδα του στρες χαμηλά. Κρατήστε μια υγιή ρουτίνα ύπνου και διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:

Ύπνος και οι επιδράσεις του σε μυϊκή ανάπτυξη, απώλεια λίπους και επιδόσεις

Κοιμάσαι καλά ; Ύπνος και Αναβολισμός

15 Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Κάντε προπόνηση

Είτε μια βόλτα στο πάρκο, είτε κάνετε κάποιο άθλημα είτε προπόνηση στο γυμναστήριο - όλα αποτελούν προπόνηση. Η αν θέλετε βγάλτε τον σκύλο σας μια βόλτα. Κινηθείτε όμως...

Ενυδάτωση

Το ήξερες ότι ο εγκέφαλος αποτελείται από περίπου 75% νερό; Αν αυτό το ποσοστό μειωθεί, έτσι θα κάνει και η γνωστική μας λειτουργία. Η αφυδάτωση επηρεάζει άμεσα τον τρόπο που σκεφτόμαστε, νιώθουμε και συμπεριφερόμαστε. Καμιά φορά μπερδεύουμε την πείνα με την δείψα. Οπότε καμιά φορά, πριν αρπάξετε το σακουλάκι με τα τσιπς, πιείτε ένα ποτήρι νερό.

Σωστή ενυδάτωση : 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Είμαστε ό,τι τρώμε

Νιώθεις αγχωμένος; Φάε κάτι, αλλά καθαρό, με πλούσια μακροθρεπτικά συστατικά. Κάτι υγιεινό. Το υγιεινό δεν είναι απαραίτητο να είναι και άγευστο. Υπάρχουν εναλλακτικά σνακ, τα οποία είναι γευστικά και έχουν αρκετή πρωτεΐνη...

Διατροφή: «Τρώμε για να ζούμε, δεν ζούμε για να τρώμε»

Κοινωνικοποιήσου. Ζήσε. 

Βγες μια βόλτα με φίλους. Πήγαινε σινεμά. Βγες με ένα φίλο. Μην κάθεσαι όλη μέρα στα Social Media και σπαταλάς τον χρόνο σου...

Χαλάρωσε

Δεν είπαμε να πας 7 μέρες στην Ινδονησία, κάνοντας μασάζ και πίνοντας τσάι ... Αλλά μπορείς να κάνεις διατάσεις, να κάνεις foam roll, ή απλά να αφήσεις το μυαλό σου να χαλαρώσει.

Να είσαι ευγενικός

Να είσαι καλός και ευγενικός. Πολλά πράγματα μπορεί να σε ενοχλούν. Κίνηση στο δρόμο, αργοπορία της παραγγελίας σου στο εστιατόριο, συμπεριφορές και πολλά άλλα. Αλλά μην είσαι αρνητικός. Δες τα θετικά και να τα βλέπεις όλα με την θετική οπτική. Και όταν όλα πάνε στραβά, να θυμάσαι απλά τις καλές στιγμές, που σίγουρα θα έρθουν ξανά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein