Ακόμη πιο σοβαρός τραυματισμός είναι η ρήξη του δικέφαλου βραχιόνιου μυός στην περιοχή κατάφυσης στην έσω επιφάνεια του αγκώνα. Εκτός από αισθητικό πρόβλημα, αποτελεί και μείζον λειτουργικό, δεδομένου ότι ο μυς αυτός πέραν από την κάμψη του αντιβραχίου-πήχη, συμβάλει και στον υπτιασμό του, πράγμα που γίνεται αντιληπτό στην κορύφωση του «ποντικιού» με τη στροφή καρπού.
Μια άλλη φλεγμονώδης κατάσταση που ταλαιπωρεί αρκετούς αθλούμενους-αθλητές και πρωταθλητές, είναι η επικονδυλίτιδα-tennis elbow. Εκεί παρατηρείται έντονος διαξιφιστικός πόνος κατά την έκταση του καρπού, αλλά και τον υπτιασμό του πήχη (κάμψεις δικέφαλων με περιστροφή).

Όσον αφορά την καταπονημένη άρθρωση του γόνατου, εκεί έχουμε ποικίλες αλλοιώσεις στα μαλακά μόρια. Πρώτον την οστεοχονδρίτιδα, όπου λόγω της χρόνιας παρατεταμένης χρήσης και καταπόνησης, έχουμε εκφυλιστική αλλοίωση των αρθρικών επιφανειών μηριαίου και κνήμης, που αποτελούνται από χόνδρο. Επίσης οι κακώσεις μηνίσκων που λαμβάνουν χώρα όταν το γόνατο είναι σε ελαφρά κάμψη και ως εκ τούτου είναι πιο ασταθές-μη κλειδωμένο. Ακόμη έχουμε τις κακώσεις των πλαγίων συνδέσμων του γόνατος, που δένουν εκατέρωθεν την άρθρωση από την έσω και έξω πλευρά. Η σοβαρότερη από όλες τις κακώσεις του γόνατος είναι η ρήξη των χιαστών συνδέσμων που προκαλεί σοβαρό πρόβλημα λειτουργικό και διαταράσσει τη μηχανική και τη σταθερότητα της άρθρωσης. Ο χαρακτηριστικός ήχος «κρακ» που κάνουν οι αρθρώσεις, δεν είναι τίποτε άλλο πέραν από την τριβή τενόντων και συνδέσμων πάνω σε οστικές επιφάνειες. Αυτό συμβαίνει είτε στον καρπό, στις μετακαρποφαλαγγικές αρθρώσεις, στην ποδοκνημική, ενίοτε σε ωμική διάρθρωση και γόνατο, όπως και στην ευαίσθητη αυχενική περιοχή. Σε κάποιες περιοχές, όπως στους αυχενικούς σπονδύλους, γίνεται με την πάροδο του χρόνου είτε εναπόθεση αλάτων ασβεστίου, ή δημιουργία οστεοφύτων που σε συνδυασμό με καταπόνηση από βαθιά καθίσματα οπισθολαίμιες πιέσεις ώμων με μπάρα, καταπονούν το αυχενικό κύρτωμα και προκαλούν τον λεγόμενο «ευθειασμό», ο οποίος είναι ορατός σε προφίλ αυχενικής ακτινογραφίας. Επίσης η χαρακτηριστική δυσκαμψία είναι γνώρισμα όσων έχουν υπερανεπτυγμένους τραπεζοειδείς και λοιπούς αυχενικούς μυώνες. Οι μαλάξεις με θερμαντική αλοιφή κάμφορας σε συνδυασμό με διαθερμίες (laser, θερμοφόρα) μπορούν να ανακουφίσουν πρόσκαιρα και να λύσουν τον τοπικό μυϊκό σπασμό που ενδέχεται να προκληθεί και από ψύξη.