Προπόνηση

Το άθλημα του bodybuilding

Τι είναι το άθλημα του Bodybuilding

Σύμφωνα με τον Ιατρό – Βιοπαθολόγο, Γεώργιο Τουλιάτο (2015), στο επιστημονικό του σύγγραμμα με τίτλο «Eπιστημονική προσέγγιση και ιατρική πρόληψη στη μυική ανάπτυξη» (Εκδόσεις Αστάρτη, Αθήνα 2015): «το άθλημα της σωματοδόμησης ή κοινώς Βodybuilding είναι από τα πιο επίπονα και απαιτητικά αθλήματα του κόσμου. Η πειθαρχημένη διατροφή που κάποιες φορές παίρνει την μορφή σκληρής δίαιτας, η συστηματική άσκηση, που πολλές φορές είναι εξαντλητική, οι θυσίες στην προσωπική ζωή και οι οικονομικές δαπάνες που απαιτούνται, το καθιστούν ένα δύσκολο σπορ. Ένα σώμα απαιτεί πολλά χρόνια εκγύμνασης για να αγγίξει την τελειότητα. Η μυϊκή ποιότητα και ωριμότητα αποκτούνται με το πέρασμα των χρόνων. Το άθλημα του bodybuilding απαιτεί μεγάλα ψυχικά αποθέματα, ιδίως την περίοδο της αγωνιστικής προετοιμασίας. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή σε περιόδους στασιμότητας και πάνω από όλα μεγάλη αγάπη και αισιοδοξία. Είναι ένα σπορ με υποκειμενικά κριτήρια επιτυχίας, όπου δεν κερδίζουν οι επιδόσεις αλλά το αισθητικό αποτέλεσμα. Η μυϊκότητα, η συμμετρία, ο διαχωρισμός, η σκηνική παρουσία είναι τα στοιχεία που αξιολογούνται. Το bodybuilding έχει εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο, αλλά και αρκετούς επικριτές. Είναι ένα αμφιλεγόμενο άθλημα, αλλά άκρως εντυπωσιακό. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επίδειξη-καλλιστεία μυών. Οι ηράκλειες μορφές των πρωταθλητών αποτέλεσαν, και συνεχίζουν να αποτελούν ,ίνδαλμα για την ασκούμενη νεολαία και έναυσμα για την επίτευξη των ονείρων τους.»

Tο συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί μια περιληπτική αντιγραφή και μέρος του προλόγου από το βιβλίο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗ ΜΥΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» από το κ.Γεώργιο Τουλιάτο. Πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα συγγράμματα στο Ελληνικό bodybuilding και σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το μελετήσετε.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

 

 

 Γεώργιος Γιαννικέλης

Γεώργιος Γιαννικέλης

Ειδικός σε θέματα Bodybuilding και Fitness

Λέγομαι Γιώργος Γιαννικέλης και σπουδάζω προπονητική και φυσική αγωγή.Περίπου 3 χρόνια ασχολούμαι καθημερινά με το γυμναστήριο κάνοντας προπονήσεις με αντιστάσεις και διαβάζοντας καθημερινά άρθρα, περιοδικά, επιστημονικές έρευνες, βιβλία και διαδικτυακά βίντεο σχετικά με την μυική ανάπτυξη. Αυτός ο χώρος είναι το πάθος μου. Γνωρίζω όλες τις ορολογίες σχετικά με την γυμναστική, την διατροφή καί τα συμπληρώματα. Στόχος μου μέσα από τα άρθρα μου είναι να μεταφέρω τις γνώσεις μου σε άτομα που ασχολούνται με την γυμναστική, προχωρημένα ή μη.Να τα βοηθήσω να εξελιξούν και να βελιτώσουν το σώμα τους καί την υγεία τους κάθε μέρα που περναει. Εύχομαι σε ολους καλές προπονήσεις και καλά….gains !


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ