Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Ροφήματα Όγκου VS Πρωτεϊνικά Ροφήματα | Πώς διαφέρουν;

Ροφήματα Όγκου VS Πρωτεϊνικά Ροφήματα | Πώς διαφέρουν;
Lauren Dawes
Writer and expert5 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Η απόκτηση μυϊκής μάζας είναι κάτι που απαιτεί έντονη αφοσίωση, εντός και εκτός κουζίνας. Πολλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι για να χτίσουν μυϊκή μάζα, χρειάζεται να σηκώσουν βάρη, αλλά αρκετοί πιστεύουν ότι είναι απλά αυτό και μόνο. Το πιο σημαντικό μέρος της απόκτησης μυϊκής μάζας όμως βρίσκεται στο φαγητό. Όχι μόνο τι τρώτε αλλά και το πόσο τρώτε. Στο άρθρο παρακάτω θα βρείτε όλα όσα θέλετε για τα ροφήματα όγκου.

Για να χτίστε μυϊκή μάζα, το σώμα σας χρειάζεται να βρίσκεται σε μια υπερθερμιδική κατάσταση, το οποίο σημαίνει ότι κάθε μέρα πρέπει να λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από όσες καίτε. Για πολλούς ανθρώπους, όμως, το να φτάσουν αυτή την κατάσταση είναι πολύ δύσκολο. Είτε δεν έχετε όρεξη είτε έχετε ένα γρήγορο μεταβολισμό, αν έχετε δυσκολία να καταναλώσετε τις απαιτούμενες θερμίδες, ένα ρόφημα όγκου είναι ό,τι χρειάζεστε.

Διαφορά μεταξύ πρωτεΐνης όγκου & κανονικής πρωτεΐνης

Όπως και τα κανονικά ροφήματα πρωτεΐνης, τα ροφήματα όγκου δεν θα σας βάλουν πόντους στο στήθος ή στα πόδια σε μια νύχτα με μαγικό τρόπο. Η διαφορά μεταξύ των ροφημάτων όγκου και των ροφημάτων πρωτεΐνης εντοπίζεται στη διαφορά της διατροφικής αξίας του καθενός. Σε μια κανονική πρωτεΐνη συνήθως θα βρείτε 100-150 θερμίδες και θα λάβετε 20-30 γρ. πρωτεΐνης. Με τα ροφήματα όγκου, ωστόσο, υπάρχουν αρκετές επιλογές όταν πρόκειται για την επίτευξη των στόχων σας.

Για όσους θέλουν να αυξήσουν τις θερμίδες τους, αυτά τα ροφήματα θα σας δώσουν 400-800 θερμίδες ανά μερίδα. Από την άλλη πλευρά, για ανθρώπους που το θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο να βάλουν βάρος, αυτά τα ροφήματα θα έχουν 1000+ θερμίδες ανά μερίδα ώστε να σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτούς τους μεγάλους στόχους 3000-5000 θερμίδων.

Τα ροφήματα όγκου συνήθως περιέχουν πρωτεΐνη και υδατάνθρακες και μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, εκτός από την αντικατάσταση των φυσιολογικών σας πρωτεϊνικών ροφημάτων, τα ροφήματα όγκου έχουν καλούς υδατάνθρακες βραδείας και γρήγορης δράσης – ιδανικά για μετά από μια προπόνηση που θα αντικαταστήσει τις αποθήκες γλυκογόνου.

Κάποια ροφήματα όγκου περιέχουν και κρεατίνη, που λειτουργεί ιδιαίτερα καλά με τους υδατάνθρακες ταχείας πέψης, επειδή βοηθούν στην απορρόφηση της κρεατίνης στο σώμα.

Η χρήση των ροφημάτων όγκου

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε ακριβώς τι χρειάζεστε προτού επιλέξετε το πιο κατάλληλο ρόφημα. Μπορεί η απάντηση σας εδώ να είναι: απλά να γίνω μεγαλύτερος, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι τα ροφήματα όγκου αποτελούν συμπληρώματα διατροφής και το μόνο που θα κάνουν για εσάς είναι «να συμπληρώσουν».

Τα ροφήματα όγκου είναι ροφήματα πρωτεΐνης με περισσότερες θερμίδες. Όταν σας είναι δύσκολο να πετύχετε τον καθημερινό σας στόχο σε επίπεδο πρωτεΐνης, τα πρωτεϊνικά ροφήματα μπορούν να βοηθήσουν και είναι το ίδιο με τα ροφήματα όγκου. Αν έχετε πρόβλημα στο να φτάσετε τον ημερήσιο στόχο σας σε θερμίδες με σκοπό την μυϊκή ανάπτυξη, ένα ρόφημα όγκου είναι αυτό που χρειάζεται.

Ωστόσο, αν είστε σε θέση να καταναλώσετε τις ημερήσιες θερμίδες σας και τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά με τα φαγητά που ήδη τρώτε, ένα ρόφημα όγκου μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο σας. Αν παίρνετε ήδη τις θερμίδες που χρειάζεστε και βάλετε ένα επιπλέον ρόφημα όγκου στην καθημερινότητά σας, πιθανόν να αποκτήσετε ανεπιθύμητο λίπος.

THE GAINER

Το να βρείτε ένα ρόφημα το οποίο θα σας βοηθήσει να πετύχετε τα μακροθρεπτικά σας συστατικά ενώ χτίζετε μυϊκή μάζα ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά το THE Gainer κάνει ακριβώς αυτό.

Πολλά ροφήματα όγκου έχουν ζάχαρη και «κενές θερμίδες» που θα σας αυξήσουν απότομα το σάκχαρο του αίματος και θα κερδίσετε λίπος μαζί με τους μυς. Το THE Gainer περιέχει περισσότερες από 750 ποιοτικές και καθαρές θερμίδες από συστατικά χαμηλά σε ζάχαρη.

Το μείγμα υδατανθράκων προσφέρει ενέργεια γρήγορης δράσης χωρίς απότομη αύξηση σακχάρου του αίματος, ακολουθούμενη από σταθερή παροχή ενέργειας. Αυτό οφείλεται στο Carb10 και στην κυκλική δεξτρίνη, όπου και τα δύο έχουν μια χαμηλή ωσμωτικότητα για γρήγορη γαστρική εκκένωση, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια γρήγορη αρχική ώθηση ενέργειας από την δεξτρίνη και να αποφύγετε την απότομη πτώση του σακχάρου του αίματος. Οι υδατάνθρακες θα αντικαταστήσουν τα χρησιμοποιημένα αποθέματα γλυκογόνου και θα βοηθήσουν την πρωτεΐνη να απορροφηθεί για τη δημιουργία μυών.

Το μείγμα πρωτεΐνης αποτελείται από ποιοτικές πρωτεΐνες γρήγορης και αργής απορρόφησης, ώστε το σώμα σας να αρχίσει να χτίζει μυϊκή μάζα κατευθείαν μετά την άσκηση και για ώρες μετά. Αυτό σημαίνει μέγιστη μυϊκή ανάπτυξη και πλήρη αξιοποίηση της σκληρής δουλειάς σας γυμναστήριο.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τα ροφήματα όγκου, παρακαλώ κάντε κλικ εδώ.

Με λίγα λόγια

Τα ροφήματα όγκου μπορεί να είναι εξαιρετικά βοηθητικά για εκείνους που θέλουν να κερδίσουν βάρος γρήγορα ή να φτάσουν τους στόχους των θερμίδων του. Διατίθενται σε διαφορετικές εκδόσεις και μπορείς να είναι εξαιρετικά βοηθητικές ώστε να πετύχετε τους ημερήσιους στόχους της διατροφής σας.

Όλα τα ροφήματα όγκου μας όπως το like THE Gainer, Hard Gainer ExtremeImpact Weight Gainer και το Hurricane Extreme, έχουν μοναδική γεύση και αποτελούν έναν οικονομικό τρόπο να συμπληρώσετε κάποιες από τις διατροφικές σας ανάγκες και να αποκτήσετε ποιοτικό όγκο.

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Lauren Dawes
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Η Lauren είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας και προέρχεται από την Νότια Αγγλία. Αγαπούσε πάντα την κολύμβηση, έχει ανακαλύψει τη δύναμη που προσφέρουν τα βάρη τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εβδομαδιαία τάξη hot yoga.

Τα σαββατοκύριακα μαγειρεύει συνήθως ή τρώει κάποιο είδος brunch και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες συνταγές με τους συγκατοίκους της - ειδικά έχει μια παλιά μαθητική συνηθεία, όπως να επιβιώνει από τα ζυμαρικά. Πάνω απ 'όλα, είναι σταθερά πιστή στη διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζιν.

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της Lauren εδώ.

myprotein