Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Συνταγή για κοτόπουλο Tikka Masala σε 30 λεπτά

Συνταγή για κοτόπουλο Tikka Masala σε 30 λεπτά
Myprotein
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Αυτό το κρεμώδες κοτόπουλο tikkamasala είναι μοναδικό στη γεύση και μπορείς να το φτιάξεις όποτε λαχταράς κάτι διαφορετικό!

Αυτή η συνταγή για κάρυ από τον Niall Kirkland φτιάχνεται σε μισή ώρα και αποτελείται από φρέσκα υλικά για να δημιουργήσει μια νόστιμη πλούσια σάλτσα που είναι γεμάτη με γεύση και όσο κάψιμο αντέχεις! Απλώς βάλε την ποσότητα του τσίλι σε σκόνη σύμφωνα με τις αντοχές σου.

Είναι φοβερό να ετοιμάζεις τα μεσημεριανά σου γεύματα για την εβδομάδα σε χρόνο μηδέν, με ένα καλό φαγητό που γνωρίζεις ότι θα το ευχαριστηθείς και θα σε κρατήσει χορτάτο μέχρι το βράδυ.

Μερίδες: 4 

https://www.youtube.com/watch?v=q4r29neaoeg

Συστατικά για κοτόπουλο Tikka Masala

  • 1 κ.σ. 100% Λάδι Καρύδας
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε κύβους)
  • 1 λευκό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες ή θρυμματισμένες)
  • 1 κ.σ. τζίντζερ (τριμμένο)
  • 2 κ.σ. πουρέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. Κουρκουμά
  • 1 κ.γ. garam masala
  • ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα (ανακατεμένη)
  • 1 κούπα ζωμό βρασμένου κοτόπουλου
  • 3 μεγάλες κ.σ. πλήρες γιαούρτι

Σερβίρεται με:

  • 50 γρ. ρύζι μπασμάτι ανά μερίδα (ξηρό βάρος)
  • 2 πίτες κομμένες στη μέση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κυπριακή πίτα ή πίτες αραβικές)
  • 20 γρ. κάσιους ψιλοκομμένα

Διαδικασία

  1. Αρχικά, ζέστανε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το στήθος κοτόπουλου και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνεις και στη συνέχεια τηγανίζεις μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ εξωτερικά.
  2. Ελάττωσε την ένταση στο μάτι  και πρόσθεσε το σκόρδο, το τζίντζερ, τον πελτέ ντομάτας, τον κουρκουμά, το garam masala και τη σκόνη τσίλι, μαζί με λίγο νερό και ανακάτεψε καλά για 1-2 λεπτά για να αφήσεις τα αρώματα από τα μπαχαρικά να απελευθερωθούν.
  3. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τις ανακατεμένες ντομάτες και το ζωμό κοτόπουλου, άσε το τηγάνι σου να σιγοβράσει και άφησε το να σιγοβράζει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Μόλις η σάλτσα σου μειωθεί περίπου στο μισό, χαμήλωσε  τη φωτιά και ανακάτεψε με το γιαούρτι. Αν το θέλεις σούπερ κρεμώδες, βάλε περισσότερο γιαούρτι ή το αντίστροφο.
  5. Σέρβιρε με ρύζι μπασμάτι, κομμένες πίτες και ψιλοκομμένα κάσιους.

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες586
Συνολικό λίπος14g
Συνολικοί υδατάνθρακες69g
Πρωτεΐνη49g
Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein