Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Ταξιδεύεις; Πώς να μείνεις σε φόρμα το καλοκαίρι!

Ταξιδεύεις; Πώς να μείνεις σε φόρμα το καλοκαίρι!
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Το καλοκαίρι είναι η πιο κλασσική περίοδος που οι ασκούμενοι ¨ξεφεύγουν¨ από την ρουτίνα τους. Αυτό δεν είναι απόλυτα κακό. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνετε στο στόχο σας, χωρίς να στερηθείτε ιδιαίτερα. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω κάποιες συμβουλές ώστε να μην πάει χαμένη η δουλειά που έγινε το χειμώνα στο γυμναστήριο.

Ταξιδεύεις; Πώς να μείνεις σε φόρμα το καλοκαίρι!

intra workout supplement

Προπόνηση

Σίγουρα η αεροβική ή η πεζοπορία είναι μια πολύ καλή λύση ώστε να μείνετε σε φόρμα.

Όμως αν έχετε μαζί σας αυτά:

μπορείτε να εκτελέσετε μια πληθώρα ασκήσεων για σχεδόν όλο το σώμα.

Παράλληλα, μπορείτε να κάνετε πους απς και κοιλιακούς με αυτά:

Και μια φοβερή προπόνηση ποδιών χωρίς να χρειάζεστε γυμναστήριο:

  • Προβολές με το σωματικό σας βάρος για όσα βήματα μπορείτε μέχρι να έχετε μια ακόμα επανάληψη για την πλήρη αποτυχία. Μετά, ΧΩΡΙΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ, καθίσματα (squats) με το σωματικό σας βάρος για άπειρες επαναλήψεις, μέχρι να έχετε μια ακόμα επανάληψη για την πλήρη αποτυχία. Επαναλάβετε το παραπάνω για 3-8 φορές με 1 λεπτό διάλειμμα και νιώστε τι σημαίνει πραγματική προπόνηση!
  • Και οι προβολές και τα καθίσματα πρέπει να γίνονται με πλήρη έλεγχο της κίνησης (2 δευτερόλεπτα αρνητική επανάληψη) και σε πλήρες εύρος και βάθος της κίνησης!

lunges

Διατροφή

Δεν χρειάζετε να σας πω πολλά. Είτε θα κλείσετε δωμάτια με δυνατότητα να μαγειρέψετε είτε θα ακολουθήσετε τις παρακάτω ενδεικτικές επιλογές:

Ενυδάτωση

Ενυδάτωση το καλοκαίρι. Τα έχουμε πει εδώ:

Σωστή ενυδάτωση : 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Εσύ πίνεις παραπάνω νερό το καλοκαίρι;

Εγώ πάντα έχω μαζί μου το παγούρι μου με την αγαπημένη μου γεύση bcaa και παγωμένο νερό.

Ξεκούραση

Το σώμα σας χρειάζεται ξεκούραση για να αναπτυχθεί και να ανακάμψει, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο ύπνος γίνεται προτεραιότητα μαζί με την ενυδάτωση και την διατροφή. Στον βαθμό πάντα που μπορείτε! Άλλωστε είστε διακοπές και αξίζει να το "ρίξετε και λίγο έξω".

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein