Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Aπό το Malawi στο Manchester | Γνωρίστε την Netballer, Joyce Mvula  

Aπό το Malawi στο Manchester | Γνωρίστε την Netballer, Joyce Mvula  
Lauren Dawes
Writer and expert5 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Eίναι Μάιος και γιορτάζουμε τα 15 χρόνια της Myprotein. 15 χρόνια που τροφοδοτούμε την φιλοδοξία σας.

Ως μέρος του εορτασμού μας, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε την προόοδο, όχι μόνο την δική μας, αλλά και ανθρώπων που στηρίξαμε και είμαστε περήφανοι για αυτούς.

Ένας από αυτούς είναι η Joyce Mvula.

Γεννήθηκε στο Malawi, είναι 24 ετών, αθλήτρια netballer, η οποία γύρισε τον μισό κόσμο προκειμένου να παίξει στο Superleague για το Manchester Thunder. Η κίνηση αυτή δεν ήταν μόνο σημαντική για την καριέρα της, αλλά και για την προσωπική της ζωή, αφού έπρεπε να αφήσει πίσω τον αρραβωνιαστικό της και τον μικρό της γιο.

Πιστεύουμε ότι είναι ένα σπάνιο και θαυμάσιο πράγμα για ένα άτομο να δείχνει αυτό το είδος φιλοδοξίας και θυσίας για τους στόχους του, γι 'αυτό θέλαμε να μάθουμε τι ακριβώς οδηγεί τη Joyce στο μοναδικό της ταξίδι.

Καταλήξαμε σε αυτά.

15 χρόνια πριν, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν καν στα πλάνα της

"15 χρόνια πριν, ήμουν στο Malawi. Ήμουν 10 χρονών, ακόμα μαθήτρια. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα βρίσκομαι εδώ τώρα. Δεν το σκεφτόμουν καν μιας και δεν είχα καν το όνειρο να βρίσκομαι εδώ."

'Επαιζε διεθνώς μόλις στα 15 της 

"Άρχιζα να παίζω netball όταν ήμουν 12 και όταν έγινα 15 έπαιζα για τους ‘The Queens’, που είναι η εθνική ομάδα netball του Μalawi."

Με βρήκαν όταν έπαιζα σε άλλα τουρνουά όπως το Commonwealth και το World Cup.”

Δεν θα μπορούσε να πληρώσει την εκπαίδευσή της χωρίς το netball

"Για να είμαι ειλικρινής, το netball μου άλλαξε τι ζωή. Από εκεί που κατάγομαι, οι γονείς μου δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τα έξοδα του σχολείου μου.

Αλλά λόγω του netball, είχα υποτροφίες οι οποίες διευκόλυναν την ζωή μου και την οικογένειά μου. Το σχολείο μου κάλυπτε και τα έξοδα διατροφής μου!

Βλέπω το netball σαν δουλειά. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα."

Είναι η πρώτη παίκτρια netball από Malawi που ήρθε στην Αγγλία

"Στο Malawi με βλέπουν σαν κάποια έπειδη ήρθα εδώ. Όταν ήρθα εδώ, ήμουν η πρώτη που έπαιξα στην Αγγλία. Μόνο η Mwayi Kumwend από το Malawi παίζει στην Αυστραλία, αλλά είμαι η πρώτη που ήρθα εδώ. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό.

Μου αρέσει πάρα πολύ στην Αγγλία και έχω μάθει πολλά για το netball - όταν σκέφτομαι σε τι φάση ήμουν όταν πρωτοήρθα, νιώθω ότι τελικά δεν ήξερα και πολλά.

Τώρα έχω εμπιστοσύνη σε ό,τι και αν κάνω.

Μου λείπει το σπίτι μου και το μικρό μου παιδάκι αλλά ... φροντίζω πάντα για αυτό."

Δεν θα σταματήσει μέχρι να γίνει η καλύτερη στον κόσμο

"H φιλοδοξία μου στο netball - θέλω να γυμνάζομαι σκληρά, να μαθαίνω και να γίνω η καλύτερη netballer στον κόσμο.

Σημαίνει πολλά για μένα. Είναι κάτι άλλο που αντιπροσωπεύει τόσους πολλούς ανθρώπους - επειδή υπάρχουν τόσα πολλά στη χώρα μου, αλλά το να επιλεχθώ ως μια από τους 15 είναι κάτι για το οποίο θα είμαι πάντα ευγνώμων.

Επομένως ... ναι... πρέπει να δουλέψω σκληρά και να υποστηρίξω το έθνος μου. Κράταω την σημαία... πρέπει να το κάνω σωστά."

Σε 15 χρόνια από τώρα, θέλει να έχει την δικιά της ακαδημία netball

"Σε 15 χρόνια, θέλω να γίνω προπονήτρια στο Malawi. Θέλει να ανοίξω μια ακαδημία με το όνομά μου στην χώρα μου ώστε να δώσω την ευκαιρία σε μικρά παιδιά να μάθουν το άθλημα.

Όσο βρίσκομαι εδώ, τα παιδιά στο Malawi με έχουν σαν είδωλο, επομένως, θέλω να ανταποδώσω. Ξέρω ότι έχουμε παιδιά με πολλά ταλέντα - απλά θέλω να τους μάθω περισσότερα."

Ακολουθήστε την στο @joycemvula

 

 

Lauren Dawes
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Η Lauren είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας και προέρχεται από την Νότια Αγγλία. Αγαπούσε πάντα την κολύμβηση, έχει ανακαλύψει τη δύναμη που προσφέρουν τα βάρη τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εβδομαδιαία τάξη hot yoga.

Τα σαββατοκύριακα μαγειρεύει συνήθως ή τρώει κάποιο είδος brunch και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες συνταγές με τους συγκατοίκους της - ειδικά έχει μια παλιά μαθητική συνηθεία, όπως να επιβιώνει από τα ζυμαρικά. Πάνω απ 'όλα, είναι σταθερά πιστή στη διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζιν.

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της Lauren εδώ.

myprotein