Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Δοκίμασα Vegan συμπληρώματα για 30 ημέρες και δεν γυρίζω πίσω

Δοκίμασα Vegan συμπληρώματα για 30 ημέρες και δεν γυρίζω πίσω
Joni McMullen
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Joni McMullen

Σκέφτεσαι να γίνεις vegan αλλά χρειάζεσαι κάποια επιπλέον έμπνευση για να κάνεις την αλλαγή; Γνώρισε τον Scott Waterfall, έναν ambassador της Myprotein που πρόσφατα έκανε τη μετάβαση από την πρωτεΐνη ορού γάλακτος στην vegan πρωτεΐνη.

Ο Scott χρησιμοποιούσε πρωτεΐνη ορού γάλακτος για χρόνια πριν αποφασίσει να κάνει το άλμα της αλλαγής και να σταματήσει τα γαλακτομικά για ένα μήνα. Λοιπόν, τι τον έκανε να κάνει τελικά τη μετάβαση;

«Η ακμή στην πλάτη ήταν ένας από τους λόγους που ξεκίνησα το γυμναστήριο. Σκέφτηκα ότι αν μπορούσα να κάνω το υπόλοιπο σώμα μου να φαίνεται καλύτερο, θα βοηθούσε την ανασφάλειά μου. Αλλά μετά ξεκίνησα, και έγινε πολύ χειρότερο. Εκείνη την εποχή, νόμιζα ότι ήταν μόνο ο ιδρώτας και οι ορμόνες, αλλά άρχισα να συνειδητοποιώ ότι οφειλόταν στα γαλακτοκομικά προϊόντα».

«Δοκίμασα για πρώτη φορά ορισμένα vegan προϊόντα πριν από περίπου ένα χρόνο για πεπτικούς λόγους και τα απόλαυσα, αλλά κατέληξα να επιστρέφω στις τυπικές σειρές πρωτεϊνών. Έτρωγα τρεις ή τέσσερις μπάρες πρωτεΐνης την ημέρα, οπότε δεν νομίζω ότι ήταν το καλύτερο για το πεπτικό μου σύστημα. Έτσι, τον περασμένο μήνα, αποφάσισα να δοκιμάσω να μην καταναλώνω γαλακτοκομικά για ένα μήνα για να δω αν θα βοηθήσει».

Είναι μεγάλος λάτρης της μπάρας πρωτεΐνης και έτσι ήταν προφανές ότι το αγαπημένο προϊόν του Scott θα ήταν οι Carb-Crusher Vegan Protein Bars: «Η αγαπημένη μου γεύση είναι το θαλασσινό αλάτι με σοκολάτα».

Αλλά έχει εκπλαγεί ευχάριστα και από μερικά άλλα vegan προϊόντα. «Έχω χρησιμοποιήσει το Vegan Clear Whey και το Vegan Protein Powder επίσης. Κατανάλωνα τη σκόνη πρωτεΐνης σε protein oats και είχε κυριολεκτικά την ίδια γεύση. Το Strawberry Vegan Clear Whey είναι τόσο ωραίο! Δεν έχει τεράστια διαφορά με το Clear Whey Isolate."

Τώρα το μεγάλο ερώτημα: θα τελειώσει αυτό το πείραμα στις 30 ημέρες ή θα συνεχίσει ο Scott να χρησιμοποιεί vegan προϊόντα; «Δεν νομίζω ότι θα επιστρέψω τώρα. Νομίζω ότι θα επιμείνω σε αυτό. Το σχέδιό μου ήταν να κόψω τα γαλακτοκομικά για 30 ημέρες, αλλά το πλάνο μου τώρα είναι να συνεχίσω έτσι. Νομίζω ότι αν έβγαινε μια νέα σειρά ή μια νέα γεύση που δεν ήταν vegan, θα δοκίμαζα ακόμα την Impact Bar, αλλά σίγουρα κάθε παραγγελία που κάνω θα είναι προϊόντα vegan τώρα.»

«Αισθάνομαι ότι το δέρμα μου είναι πολύ πιο καθαρό και ως προς την απόδοση, δεν έχει αλλάξει κάτι. Όσον αφορά στη γεύση και την υφή, τώρα που έχω δοκιμάσει τα vegan προϊόντα εδώ και ένα μήνα, πραγματικά πιστεύω ότι τα vegan bars έχουν καλύτερη γεύση».

Ισχύει αυτός ο ίδιος κανόνας για τη δίαιτά του χωρίς γαλακτοκομικά; «Νομίζω ότι δεν θα είμαι αυστηρός με αυτό. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι δεν θα έχω λίγο τυρί στα ζυμαρικά μου - μου αρέσουν πολύ τα μακαρόνια και το τυρί για να είμαι ειλικρινής - αλλά θα προσπαθήσω να το μειώσω. Σίγουρα θα παραμείνω στα vegan προϊόντα όσον αφορά στα συμπληρώματα.”

Είναι σαφές ότι ο Scott λατρεύει τη μετάβασή του στα vegan συμπληρώματα, οπότε θέλαμε να μάθουμε: θα συνιστούσε τη μετάβαση σε κανέναν άλλο;

"Ναι σίγουρα. Έχω πείσει έναν από τους φίλους μου να καταναλώνει τις μπάρες πρωτεΐνης Myprotein Vegan και τώρα λατρεύει τη μαύρη σοκολάτα με θαλασσινό αλάτι. Λέει ότι η υφή του είναι σαν κέικ. Οπότε ναι, σίγουρα θα το συνιστούσα σε άλλους ανθρώπους. Το έχω κάνει ήδη."

Με λίγα λόγια

Είτε είσαι vegan,  είτε δεν καταναλώνεις γαλακτοκομικά ή απλώς σε ενδιαφέρει να δοκιμάσεις κάτι νέο, είναι ασφαλές να πούμε ότι τα vegan συμπληρώματα της Myprotein δεν έχουν έλλειψη σε περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γεύση ή υφή. Πάρε έμπνευση από τον Scott και δες αν μπορείς να κάνεις την αλλαγή για τον μήνα των βίγκαν.

Joni McMullen
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Joni McMullen
myprotein