Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Συμβουλές για θετική ενέργεια και κίνητρο!

Συμβουλές για θετική ενέργεια και κίνητρο!
Evangeline Howarth
Writer and expert4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Αν η κοινωνική απομόνωση σε έχει ρίξει ψυχολογικά ή σου έχει ρίξει το κίνητρο, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Ρωτήσαμε τον κόσμο τι κάνει και έχει θετική ενέργεια και θα μοιραστούμε μαζί σου τις καλύτερες συμβουλές. Από νέες προπονήσεις έως και νέες δεξιότητες, ο κόσμος μας βοήθησε να στήσουμε ένα πλάνο που θα μας βοηθήσει στις επόμενες βδομάδες. Πάμε να το δούμε...

Να έχεις μια ρουτίνα

Κάποιοι από εσάς προσπαθούν να ενσωματώσουν μια κανονικότητα και ρουτίνα στις ζωές τους τώρα, κάτι που είναι πολύ λογικό.

Είτε ξεκινάς την ημέρα σου με μια προπόνηση, είτε ντύνεσαι για να ξεκινήσεις την ημέρα σου και την δουλειά σου, η ρουτίνα σε βοηθάει αρκετά ώστε να περάσει η κάθε ημέρα.

Κάνε δουλειές

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις όλες αυτές τις δουλειές που ήθελες τόσο καιρό και δεν είχες χρόνο; Τώρα έχεις αρκετό και πρέπει να τον αξιοποιήσεις. Φτιάξε τον κήπο, καθάρισε τις ντουλάπες με τα ρούχα ή τα ντουλάπια της κουζίνας ή κάνε καλό καθαρισμό στο σπίτι. Είναι μια καλή περίοδος να οργανώσεις την ζωή σου.

Φάε καλό φαγητό

Είναι μια καλή στιγμή να γίνεις καλός/η στην κουζίνα. Μαγείρεψε όμορφα, νόστιμα και θρεπτικά φαγητά και βελτίωσε την διάθεσή σου. Πειραματίσου με νέα τρόφιμα. Αφιέρωσε χρόνο και διάβασε άρθρα για καλή διατροφή και θυμίσου ότι ένα υγιές σώμα ξεκινά από την κουζίνα. Η ζωή είναι παράξενη αυτή την περίοδο. Το αν θα χαλαρώσεις την διατροφή σου και την προπόνησή σου είναι καθαρά δικό σου θέμα. Κάνε ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα!

Κάνε προπόνηση στο σπίτι

Είναι μια δύσκολη περίοδος και τα γυμναστήρια είναι κλειστά. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν δικαιολογίες για να μην κάνεις προπόνηση. Μπορείς να κάνεις εξαιρετική προπόνηση στο σπίτι. Θα βρεις τρομερές ιδέες στο διαδίκτυο αλλά και στο blog μας! Βάλε δημιουργικότητα και καλή προπόνηση!

Προπόνηση του μυαλού

Είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκουράσεις το μυαλό σου. Η αβεβαιότητα αυτής της περιόδου μπορεί να προκαλέσει άγχος. Επομένως, είναι μια καλή ευκαιριά να κάνεις yoga, διαλογισμό και γενικά να χαλαρώσεις το μυαλό σου. Γύμνασε, λοιπόν, το μυαλό σου, ξεπέρασε την δυσκολία αυτής της περιόδου και γίνε πνευματικά και σωματικά υγιής!

Ονειρέψου την ζωή μετά την απομόνωση

Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς χαμογελάν πολύ όταν σκέφτονται τις μέρες που θα ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια ή θα περάσουν χρόνο με φίλους και οικογένεια. Αυτό σε κάνει να νιώθεις εκτίμηση για όσα ήσουν σε θέση να κάνεις στο παρελθόν και δεν μπορείς να κάνεις προσωρινά. Κάποια μέρα θα μπορούμε ξανά να δούμε φίλους, να ταξιδέψουμε, να κάνουμε προπόνηση... οπότε αν έχεις πέσει ψυχολογικά, απλά σκέψου ότι αυτό θα τελειώσει κάποια στιγμή.

Μάθε νέα πράγματα, νέες δεξιότητες

Ήθελες να ξεκινήσεις κάποιο νέο χόμπυ ή να μάθεις κάτι καινούργιο; Ακόμα και μια άσκηση όπως handstand; Ή πιάνο; Ήρθε η ώρα να το ξεκινήσεις.

Ποιοτικός χρόνος με κοντινά άτομα

Είτε μένεις σπίτι με την οικογένειά σου, είτε με σύντροφο, είτε με το κατοικίδιό σου, είναι μια καλή ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο μαζί τους και να δημιουργήσεις νέες αναμνήσεις. Πέρνα ποιοτικό χρόνο με αυτούς που αγαπάς, χαλάρωσε και γνώρισε καλύτερα τόσο τον εαυτό σου, όσο και για τους αγαπημένους σου...

Με λίγα λόγια

Παρόλο που είναι μια δύσκολη στιγμή, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και μπορούμε να βρούμε νέα πράγματα να κάνουμε όσο είμαστε σπίτι. Αξιοποίησε τον χρόνο σου σοφά, πέρνα ποιοτικό χρόνο και έχε θετική ενέργεια. Κάνε προπόνηση στο σπίτι, κάνε δουλειές, απόλαυσε χρόνο και ονειρέψου τις καλές ημέρες που έρχονται...

Evangeline Howarth
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Η Evangeline έχει λάβει μέρος σε πολλά ανταγωνιστικά αθλήματα από μικρή ηλικία. Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια RYA σκαφών κατανοεί την σημασία της σωστής διατροφής για την τροφοδοσία έντονων αθλημάτων καθώς και αθλημάτων αντοχής. Έχει επίσης εμπειρία στην ομάδα GBR Squads καθώς και έχει πραγματοποιήσει τον ρόλο προπονήτριας στην πρώτημα ομάδα του πανεπιστημίου της.

Στον ελεύθερό της χρόνος, η Evangeline λατρεύεο το τρέξιμο και ιδαιαίτερα τους Μαραθωνίους. Τα σαββατοκύριακα, θα την βρείτε να κάνει θαλάσσια σπορ ή πεζοπορία σε λόφους. Τα αγαπημένα της απογεύματα κάνει HIIT session ή squats και μετά απολαμβάνει πικάντικα γεύματα και αρκετά λαχανικά – μιαμ!

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Evie εδώ.

myprotein