0
Καλάθι

Προς το παρόν δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας

Προπόνηση

Χορός… Η λύση για νεότητα;

Χορός… Η λύση για νεότητα;


Η επιστήμονας του χορού, Dr Emma Redding, επισημαίνει ότι το καλύτερο φάρμακο για να μειώσεις το ρίσκο πτώσης ή τραυματισμούς είναι ο τακτικός χορός!

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν μεγαλύτερο ρίσκο να πέσουν λόγω μυϊκής αδυναμίας και ανισορροπίας. Αυτό μπορεί να προληφθεί με άσκηση ώστε να δυναμώσει το μυϊκο σύστημα και να υπάρχει κινητικότητα.

Οι αργοί, σταθεροί χοροί, όπως το τανγκό, αποτελούν γυμναστική για τον κορμό, τις αρθρώσεις και τους σταθεροποιητικούς μύες, οι οποίοι συμβάλλουν στην ισορροπία. Με ένα καλό χορευτικό πρόγραμμα θα γυμνάσετε το σώμα σας και θα νιώθετε υγεία!

Οι πτώσεις αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους λόγους για εισαγωγές συνταξιούχων στα νοσοκομεία.


corrine


Βάλε τον χορό στο πρόγραμμα σου

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η άσκηση για την υγεία καθώς και για την ισορροπία του μυαλού και του σώματος. Χωρίς άσκηση, το σώμα ατροφεί, χάνεται η οστική πυκνότητα και τα επίπεδα ενέργειας μειώνονται δραστικά. Νιώθετε πιασμένοι, με πόνο και ενοχλήσεις και μειωμένη ευελιξία. Επομένως, άσκηση δεν είναι μόνο το γυμναστήριο, αλλά και ο χορός ή και ο συνδυασμός τους!


Οι βασικοί στόχοι σας μέσω της άσκησης είναι:

-Κυκλοφορία του αίματος για ομαλή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού

-Ευελιξία ώστε να μην νιώθετε πιασμένοι και να έχετε πλήρες εύρος κίνησης στους μυς σας

-Ενδυνάμωση μυϊκού συστήματος ώστε να είστε ενεργοί και να μπορείτε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της καθημερινότητας

-Ενδυνάμωση του πνεύματος

Ο χορός αποτελεί μια τέλεια λύση για όποιον θέλει να βάλει διασκέδαση και ποικιλία στις προπονήσεις του!


corrine


Πνευματική υγεία

Η υγεία δεν είναι μόνο σωματική. Είναι και ψυχολογική αλλά και πνευματική! Η τακτική άσκηση ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα και την μυϊκή πυκνότητα ενώ κρατάει την καρδιά σας σε καλή λειτουργία! Επίσης, σας κάνει να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Η παραγωγή ενδορφινών είναι ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του χορού.

Τι περιμένετε λοιπόν;Bασίλης Σκωλίκης

Bασίλης Σκωλίκης

Ειδικός σε θέματα Διατροφής και Fitness

Είμαι ο Βασίλης Σκολίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και ασχολούμαι με το Fitness τα τελευταία 15 χρόνια. Μπορεί οι σπουδές μου να διαφέρουν απο το πεδίο της άθλησης/διατροφής, η μακρόχρονη εμπειρία μου όμως και η επιστημονική προσέγγιση των ζητημάτων του Fitness, με καθυστούν έναν καταξιωμένο γνώστη του χώρου. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση "Extraordinary claims require extraordinary evidence", αφού τα λεγόμενα μου υποστηρίζονται κατα μεγάλο ποσοστό απο ερευνητικά δεδομένα σε συνδυασμό με εμπειρικά δεδομένα.


Οι Super προσφορές συνεχίζονται, ρίξε μια ματιά! Περισσότερα