Ψάχνεις γυναικεία συμπληρώματα;
Τα συμπληρώματα είναι …. συμπληρώματα! Τα συμπληρώματα δηλαδή δεν είναι τρόφιμα, άλλα έχουν ως στόχο να συμπληρώσουν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, ώστε να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στα καλύτερά μας και να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα.
Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τα συμπληρώματα που συχνά μπορεί να αποθαρρύνουν τις γυναίκες από τη δοκιμή, «θα γίνεις πάρα πολύ ογκώδης», «είναι μόνο για άνδρες»… Η αλήθεια είναι ότι τα συμπληρώματα είναι κατάλληλα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, ενώ θα μπορούσε να σας βοηθήσει να πάτε το σώμα σας στο επόμενο level. Το άρθρο που ακολουθεί αναφέρει μερικά από τα κορυφαία συμπληρώματα γυμναστικής για τις γυναίκες και τους άνδρες!
1. Γυναικεία συμπληρώματα: Πολυβιταμίνες
Αρκετά συχνά, διαπιστώνουμε ότι αδυνατούμε να καταναλώσουμε καθημερινά όλες τις απαραίτητες βιταμίνες μέσω της διατροφής μας. Γι’ αυτό το λόγο, μια πολυβιταμίνη είναι κάτι σαν ασφαλιστικός φορέας για το σώμα σας, καθώς μπορεί να κλείσει τις τρύπες και τις διατροφικές ελλείψεις της διατροφής σας. Οι πολυβιταμίνες είναι σημαντικά συμπληρώματα που είναι απαραίτητα όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για οποιονδήποτε γυμνάζεται ή όχι. Έλλειψη βιταμινών μπορεί να προκύψει όταν συμμετέχετε σε προγράμματα εντατικής άσκησης, οπότε είναι σημαντικό να τροφοδοτείτε το σώμα σας με τρόπο τέτοιον ώστε να μπορεί να λειτουργεί στο maximum. Αν είναι ανεπαρκής μια οποιαδήποτε βιταμίνη, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι θα είστε πιο επιρρεπείς σε ασθένειες. Το πιο σημαντικό λοιπόν απο τα γυναικεία συμπληρώματα είναι μια πολυβιταμίνη!
2. Σίδηρος
Τα προγράμματα εντατικής άσκησης μπορεί να μειώσουν το απόθεμα του σώματός σας σε σίδηρο, γεγονός που πιθανόν οδηγήσει σε κόπωση και σε ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Για το λόγο αυτό είναι επομένως ζωτικής σημασίας, ειδικά για τις γυναίκες (λόγω εμμήνου ρύσεως) να λαμβάνουν ένα συμπλήρωμα σιδήρου. Η μειωμένη παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων λόγω των μειωμένων επιπέδων σιδήρου μπορεί να προκαλέσει αναιμία. Όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με την NDNS (National Diet and Nutrition Survey), ειδικότερα οι γυναίκες δεν ανταποκρίνονται στις τρέχουσες προτεινόμενες δοσολογίες για το σίδηρο.