![Bασίλης Σκωλίκης Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης](https://static.thcdn.com/images/v2/wp-content/uploads/sites/33/2016/07/13160425/image002-150x150.jpeg?width=200)
Μπάρμπεκιου Φτερούγες από Κοτόπουλο και Μέλι/Λάιμ
![](http://tesseract.gslb.thehut.local/myprotein-gr/app/uploads/sites/33/2017/08/chicken-wings-580-310-750x650.jpg)
Νόστιμη συνταγή για φτερούγες από κοτόπουλο μέλι/λάιμ/μπάρμπεκιου και λάδι καρύδας. Ιδανική για ένα καλοκαιρινό σαββατοκύριακο. Τέλειος συνδυασμός πικάντικων και γλυκών γεύσεων με λάιμ.
Μερίδες: 3
Συστατικά
3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
4 κ.σ. μέλι
1 λάιμ (ξύσμα και χυμός)
1 κ.σ. Λάδι Καρύδας (λιωμένου)
1 κ.σ. ζεστή σάλτσα πιπεριού
2 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
Διαδικασία
# 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C ή στους 160 ° C.
# 2 Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, το μέλι, το λάιμ και το μισό χυμό, το λάδι καρύδας, τη σάλτσα πιπεριού και τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
# 3 Επαλείψτε τις φτερούγες κοτόπουλου και αφήστε τες να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά (για καλύτερη γεύση, αφήστε για μαρινάρισμα μια νύχτα).
# 3 Αφού μαρινάρετε, βγάλτε τις φτερούγες από τη σάλτσα και απλώστε τες σε ένα δίσκο ψησίματος (μην αφήνετε τη σάλτσα μακριά).
# 4 Ψήστε για 25 λεπτά, στραγγίστε, στη συνέχεια προσθέστε την υπόλοιπη μαρινάδα και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.
# 5 Αυξήστε τη θερμοκρασία κατά 20 ° C, απλώστε την υπόλοιπη μαρινάδα πάνω από τις φτερούγες και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
# 6 Αφαιρέστε από το φούρνο, ρίξτε τον υπόλοιπο χυμό λάιμ πάνω από τις φτερούγες και σερβίρετέ το πιάτο καυτό!
Μακροθρεπτικά συστατικά:
Θερμίδες: 542
Πρωτεΐνη: 57
Υδατάνθρακες: 16
Λιπαρά: 29
![Bασίλης Σκωλίκης Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης](https://static.thcdn.com/images/v2/wp-content/uploads/sites/33/2016/07/13160425/image002-150x150.jpeg?width=200)