Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Ψητές κροκέτες από αλεύρι καρύδας!

Ψητές κροκέτες από αλεύρι καρύδας!
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Υγιεινή κροκέτα από βιολογικό αλεύρι καρύδας! Φιλική στους φίλους της Paleo διατροφής και με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά!

15 μερίδες (περίπου)

Συστατικά

2 κ.γ. Λάδι Καρύδας ή ελαιόλαδο

60g βούτυρο καρύδας ή απλό βούτυρο

40-45g Βιολογικό Αλεύρι Καρύδας

500ml γάλα της επιλογής σας (ζεστό)

100g Αποξηραμένο ισπανικό ζαμπόν (ψιλοκομμένο)

½ μικρά λευκά κρεμμύδια (πολύ ψιλοκομμένο)

Τριμμένο μοσχοκάρυδο

Μαύρο πιπέρι

2 λευκά αυγά (χτυπημένα)

Για τα ψωμιά:

50 γραμμάρια σκληρού τυριού (όπως μαντσέγκο ή παρμεζάνα)

50g αμύγδαλα (αναμειγνύονται με μέγεθος ψωμιού)

1 κ.σ. Βιολογικό Αλεύρι Καρύδας

 

Διαδικασία

# 1 Λιώστε το λάδι και το βούτυρο σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ιδρώνουν, στη συνέχεια προσθέστε το ζαμπόν και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό.

# 2 Γυρίστε τη φωτιά σε χαμηλή και ανακατέψτε αργά με το αλεύρι καρύδας και συνεχίστε να ανακατεύετε για 3-4 λεπτά.

# 3 Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάλτε το τηγάνι ξανά σε θερμοκρασία και ανακατέψτε για 6-8 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει η μπεσαμέλ.

# 4 Εάν χρησιμοποιείτε τυρί, ανακατέψτε το τώρα μαζί με το μαύρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφαιρέστε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά και ρίξτε την σε ένα μπολ. Αφήστε να κρυώσει, καλύψτε με μεμβράνη φαγητού και ψύξτε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

# 5 Ενώ περιμένετε, κάντε τα ψίχουλα ανακατεύοντας όλα τα συστατικά του ψωμιού μαζί.

# 6 Αφού η μπεσάμελ έχει παγώσει, βάλτε λίγο αλεύρι στα χέρια σας και με κουταλιές του μίγματος διαμορφώστε κυλίνδρους. Βυθίστε τον καθένα στο χτυπημένο αυγό και ρίξτε τους στα ψίχουλα.

# 7 Ψεκάστε ελαφρά κάθε κροκέτα με λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο ψησίματος και ψήστε στους 180 ° C για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι κάθε πλευρά έχει φρυγανιστεί!

# 8 Καλή απόλαυση!

Μακροθρεπτικά συστατικά ανά κροκέτα:

Θερμίδες: 105

Πρωτεΐνη: 5g

Λιπαρά: 6g

Υδατάνθρακες: 9g

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein