Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Η Kira Toussaint Και Τα Λανθασμένα Αποτελέσματα Doping | Forever Fit

Η Kira Toussaint Και Τα Λανθασμένα Αποτελέσματα Doping | Forever Fit
skolikisv
Writer and expert4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του skolikisv

Για μερικούς ανθρώπους, ο αθλητισμός είναι η ταυτότητά τους. Η αφοσίωση για βελτίωση κάθε μέρα είναι ένα αδιάσπαστο μέρος του εαυτού τους. Αλλά τι συμβαίνει όταν ξαφνικά αυτό φεύγει για κάποιο λόγο; Είναι πιθανόν να βρεις ένα τρόπο να έχεις κίνητρο παρά την απώλεια ταυτότητας;

Στην Myprotein, είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε και να γιορτάσουμε την αφοσίωσή σου στο ταξίδι σου, ακόμα και με τις δύσκολες στιγμές. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είμαι να ξεκινήσεις και να συνεχίσεις, αλλά και πόσο εύκολο είναι να τα παρατήσεις. Έτσι, είμαστε εδώ ώστε να σε βοηθήσουμε να συνεχίσεις με την νέα μας καμπάνια, Forever Fit.

Γιατί το fitnessδεν είναι γρήγορες διατροφές γράμμωσης ή δίαιτες αποτοξίνωσης. Είναι όλα θέμα αφοσίωσης και συνέχειας στις δύσκολες στιγμές, επειδή ξέρεις ότι αξίζει μακροπρόθεσμα.

Η Ολυμπιακή κολυμβήτρια, Kira Toussaint, είναι μια από τους φανταστικούς ανθρώπους που κάνουν ακριβώς αυτό. Αυτή είναι η ιστορία της.

Γεννήθηκε για να κολυμπάει

Από 6 χρονών, η Kira ήταν στην πισίνα με τους γονείς της. Η μαμά της, που είχε κερδίσει 2 Ολυμπιακά μετάλλια στην κολύμβηση, δούλευε στην τοπική πισίνα και συχνά την έπαιρνε στην δουλειά μαζί της.

Από τα 6 της, η Kira κολυμπούσε στην τοπική πισίνα και από τα 12 της, πήγαινε στην πισίνα και γυμναζόταν περισσότερο από τρεις φορές την βδομάδα.

“Όταν ήμουν στο λύκειο, ήμουν πολύ καλή, αλλά όταν αποφοίτησα, αποφάσισα να πάρω ένα χρόνο διάλειμμα και να αφοσιωθώ μόνο στην κολύμβηση.”

Εκείνη την χρονιά, είδε τρομερές βελτιώσεις στην απόδοσή της. Ήταν και η περίοδος Ολυμπιακών αγώνων και έτσι η Kira αποφάσισε ότι ήταν η στιγμή να τεστάρει τον εαυτό της.

“Έχασα τους Ολυμπιακούς για 0.03 δευτερόλεπτα εκείνη την περίοδο. Μετά από αυτό, ήξερα ότι αυτό ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω.”

Τα 0.03 δευτερόλεπτα μπορεί να μην μοιάζουν πολύ, αλλά για την Kira ήταν αυτό που την έκανε να χάσει τους Ολυμπιακούς του 2012 και να μείνει σπίτι.

Ένα τέτοιο συμβάν μπορεί να καθορίσει το ποιος είσαι και τι θα γίνεις. Για την Kira, ήταν το πρώτο σημάδι της δύναμής της να συνεχίσει όταν αντιμετώπιζε αυτό που έμοιαζε σαν το αδύνατο.

Τέσσεραχρόνιασκληρήςδουλειάς

Το 2016, η Kira είχε ό,τι χρειαζόταν για τους Ολυμπιακούς του Ρίο και τελικά τα κατάφερε.

“Θυμάμαι να μπαίνω στο στάδιο για πρώτη φορά και να σκέφτομαι πόσο τέλειο ήταν όλο αυτό! Επίσης, το να περπατάς στο Ολυμπιακό χωρίο ήταν κάτι τόσο ιδιαίτερα, κυρίως γιατί βλέπεις αθλητές από διαφορετικά αθλήματα να είναι όλοι μαζί.”

Αγωνίστηκε στα 100 μ. και τελείωσε στην 18η θέση και έτσι δεν τα κατάφερε για τους ημιτελικούς.

Παρόλο που ήταν λίγο απογοητευμένη, τα κατάφερε για τους πρώτους της Ολυμπιακούς και δεν σκόπευε να σταματήσει εκεί.

Η σκληρή της δουλειά απέδωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2017 όπου γύρισε σπίτι με ένα ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. και χρυσό μετάλλιο στα 4 x 50 μ.

“Η κολύμβηση ήταν το πάθος μου, η ζωή μου, τα πάντα για μένα, αλλά ξαφνικά …όλα τελείωσαν.”

Από την απόλυτη επιτυχία, ο κόσμος της Kira κατάρρευσε όταν το 2018 είχε ψευδή θετικά αποτελέσματα σε έλεγχο doping.

“Χρησιμοποιούσα ένα νόμιμο φάρμακο, το Welbutrin, το οποίο έχει μια παρόμοια φόρμουλα με το Tulobuterol (την ουσία που βρέθηκε στο αίμα μου). Αποδείχθηκε ότι το τεστ που χρησιμοποιήθηκε στο εργοστάσιο στο Πεκίνο, μπέρδεψε το welbutrin με το tulobuterol.”

Το λάθος αυτό θα μπορούσε να κοστίσει τα μετάλλια της Kira και σήμαινε την απαγόρευση συμμετοχής σε αγώνες για χρόνια. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο χτύπημα που είχε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής. Ήξερε ότι ήταν αθώα, αλλά τι νόημα έχει αν τα αποδεικτικά στοιχεία και όλοι οι άλλοι λένε ότι είσαι ένοχη;

“Στην αρχή έχασα όλη μου την ταυτότητα. Το κολύμπι ήταν το πάθος μου, η ζωή μου, τα πάντα, αλλά ξαφνικά έφυγε από την ζωή μου.”

Αφού ήρθε σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες, η Kira προσπάθησε το καλύτερο της για να πολεμήσει τις αρνητικές σκέψεις και να αγωνιστεί για το πάθος της.

“Οι πρώτες εβδομάδες ήταν ο σκληρότερος αγώνας. Ποια είμαι εγώ χωρίς κολύμπι; Αυτό που με κρατούσε ισχυρότερη ήταν η αθωότητά μου και το γεγονός ότι βρισκόμουν σε πολύ υψηλό επίπεδο όταν ήμουν έτοιμη να κολυμπήσω πάλι.”

“Κάνανε λάθος. Από τότε είχα περίπου 15 αρνητικές δοκιμές ντόπινγκ.”

Παρά τις αρχικές ενδείξεις που ήταν εναντίον της, η Kira δεν σταμάτησε ποτέ να στηρίζει την αθωότητά της και δικαιώθηκε από τυχόν ισχυρισμούς ντόπινγκ στις αρχές του 2019.

“Αγωνίζομαι τώρα εδώ και 10 μήνες και είναι τέλειο. Έχω πολύ μεγαλύτερη εκτίμηση για τον αθλητισμό από ό, τι πριν συμβεί όλη αυτή η κατάσταση.”

Τώρα ανυπομονεί για το 2020 – για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα World Short Course Championships.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το 2020. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες το όνειρό μου είναι να κερδίσω ένα μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θέλω να κερδίσω.”

Η Kira Toussaint είναι Forever Fit

“Το να είσαι forever fit σημαίνει πολλά για εμένα. Τις πρώτες βδομάδες των λανθασμένων κατηγοριών doping είχα πολύ κακό τρόπο ζωής και ήμουν πολύ λυπημένη. Όταν ήμουν σε θέση να αντιμετωπίσω λίγο καλύτερα την κατάσταση, πάλι δεν ένιωθα fit. Πριν από αυτό ποτέ δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο φανταστικό είναι να έχεις ένα υγιές σώμα. Δεν θέλω να ξαναζήσω ποτέ αυτό το συναίσθημα. Για αυτό και η έννοια του forever fit σημαίνει πολλά για εμένα.”

skolikisv
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του skolikisv
myprotein