Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Πώς η Darcy έγινε το μοντέλο που πάντα ήθελε να γίνει;

Πώς η Darcy έγινε το μοντέλο που πάντα ήθελε να γίνει;
Evangeline Howarth
Writer and expert4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth
Η Darcy, είναι personal trainer από το Liverpool, και σήμερα μας μιλάει για το προσωπικό της ταξίδι και πώς έγινε μια δυνατή γυναίκα με επιρροή από μια ανασφαλής και ευκολόπιστη κοπελίτσα.

“Ξεκίνησα το fitness όταν τελείωσα το σχολείο και είχα βρει δουλειά σε κάτι μπαράκια. Ήμουν έξω συνέχεια και έπινα και έκανα μια τελείως ανθυγιεινή ζωή και αποφάσισα να συνεργαστώ με έναν personal trainer.

Στη συνέχεια, απορροφήθηκα με την πανεπιστημιακή ζωή και έγινα εμμονική με το γυμναστήριο. Υπήρχαν φορές που πήγαινα 3-4 φορές την ημέρα, με ελάχιστο φαγητό, νομίζοντας ότι αυτός ήταν ο σωστός τρόπος για ένα όμορφο σώμα.

darcy

Πιστεύω ότι επειδή υπάρχουν πολύ κακές πληροφορίες στο διαδίκτυο, απλά ακολουθούσα ότι έβλεπα ως μια μικρή αφελής κοπελίτσα. Μετά αντιμετώπισα διάφορα προβλήματα με το φαγητό σε σημείο που είτε δεν έτρωγα απολύτως τίποτα για ώρες ή θα έτρωγα τα πάντα, χωρίς έλεγχο.

Και δεν έκανα μόνο κακό στον εαυτό μου. Αλλά και στους γύρω μου οι οποίοι έπρεπε να αντιμετωπίζουν την παράξενη συμπεριφορά μου λόγω πείνας και κούρασης. Ήμουν σε απαίσια φάση. Δεν ήμουν ο εαυτός μου.

Πιστεύω οι γύρω μου είναι αρκετά χαρούμενοι που με βλέπουν στα καλύτερα μου, ειδικά όσοι με είχαν δει στον πάτο.

Όλοι μου έλεγαν ότι έπρεπε να ξεκινήσω personal training αλλά ποτέ δεν το έκανα. Και ευτυχώς το δοκίμασα.”

Ο βασικός λόγος που το έκανα ήταν επειδή ήθελα να προσπαθήσω να έχω μια θετική επιρροή στους γύρω μου.

Γελάω πραγματικά σκεπτόμενη τα πράγματα που συνήθιζα να πιστεύω και στα οποία χάλασα τόσο χρόνο. Ήμουν σε ένα κόσμο δικό μου και ένιωθα μόνη και ότι δεν με καταλάβαινε κανείς. Αν δω τέτοια σημάδια στους πελάτες μου φροντίζω να τα λύνω αμέσως.

Θέλω οι πελάτες μου να ζούν την ζωή τους. Όταν έρχονται και μου λένε «κατέστρεψα την διατροφή μου το σαββατοκύριακα» του λέω «το ευχαριστήθηκες» και μου λένε «ναι». «Καλά έκανες» τους λέω σχεδόν πάντα!

Προσπαθώ να είμαι μια καλή επιρροή και είναι δύσκολο γιατί αυτή η εμμονή ζει ακόμα μέσα μου και απλά τώρα είμαι πιο δυνατή και τη διαχειρίζομαι. Αλλά δεν θέλω κανείς να το περάσει αυτό.

Μια μέρα ήμουν τόσο χάλια που θυμάμαι ότι πήγα στην μητέρα μου και της είπα ότι χρειάζομαι την βοήθεια γιατρού στους οποίους και πήγα και μου πρότειναν χάπια ώστε να γίνω καλύτερα.

Η μάνα μου είναι μια μοναδικά δυνατή γυναίκα. Μου έλεγε, λοιπόν, «θέλεις αυτή να είναι η ζωή σου; Πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό». Και μου έστελνε συνεχώς μηνύματα ότι θα τα καταφέρω.

Μετά από όλα αυτά, δέχτηκα επίθεση από έναν άνδρα. Είναι πραγματικά κάτι που με συγκλόνισε και σκέφτηκα ότι μπορεί να το εκλάβω με δύο τρόπους. Μπορώ είτε να το χρησιμοποιήσω για να με κάνει πιο ισχυρή ή μπορώ να παίξω το θύμα και στη συνέχεια αυτός να κερδίσει. Επιπλέον, πιθανότατα θα συνεχίσει να το κάνει σε άλλα κορίτσια. Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό γιατί είμαι ένα ικανό κορίτσι και μπόρεσα να ξεφύγω από αυτόν, αλλά αν αυτό ήταν κάποιος άλλος, ίσως να μην είχαν τόσο τύχη όσο εγώ.

Κάθε μέρα που περνάει και δεν είσαι χαρούμενος/η είναι χαμένη. Έχτισα το δικό μου brand γύρω από αυτό. Κάποιοι από τους πελάτες μου τώρα είναι οι καλύτεροι μου φίλοι και απολαμβάνω να τους βλέπω να αγαπάνε τον εαυτό τους μέσα από το δικό τους ταξίδι.

Κάποιες φορές πηγαίνοντας για δουλειά σκέφτομαι ότι έρχονται για μένα και αυτό με κάνει πολύ περήφανη για αυτό που έχτισα.

Έχω επίσης χάσει αρκετά κιλά συνολικά αυτόν τον καιρό. Είχα σχόλια όπως "είναι εντάξει για σένα, είσαι φυσιολογική έτσι" αλλά όχι, δουλεύω σκληρά κάθε μέρα. Αν τρώω σκουπίδια, τότε αισθάνομαι σκουπίδι. Δεν πρόκειται να πω ψέματα, φυσικά είναι εν μέρει για αισθητικούς λόγους, αφού είναι όμορφο να νιώθεις και να δείχνεις καλά.

Αρκετός κόσμος όταν βλέπει τη μετάλλαξη μου και τις φωτογραφίες λέει «θέλω και εγώ» και εγώ τους απαντάω ότι μου πήρε 5 χρόνια και όχι 2 μήνες. Πρώτα από όλα, σκέψου τι κάνεις και ποιος ο λόγος. Αν είναι επειδή θέλεις να γίνεις αδύνατη σαν το εξώφυλλο στο περιοδικό που είδες, τότε δεν είσαι στο σωστό δρόμο.

Ψάξε το «γιατί» σου και κάνε την έρευνα σου. Μην θεωρείς ότι αυτά που διαβάζεις είναι σωστά. Υπάρχουν καταστροφικές πληροφορίες για την υγεία σου στο διαδίκτυο,

Τέλος, άκου τον εαυτό σου. Κάτι που δουλεύει γενικά δεν σημαίνει ότι θα δουλέψει και σε σένα. Αλλά, πρωτίστως, κάν’ το για τον εαυτό σου και για κανέναν άλλον.”

 

Evangeline Howarth
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Η Evangeline έχει λάβει μέρος σε πολλά ανταγωνιστικά αθλήματα από μικρή ηλικία. Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια RYA σκαφών κατανοεί την σημασία της σωστής διατροφής για την τροφοδοσία έντονων αθλημάτων καθώς και αθλημάτων αντοχής. Έχει επίσης εμπειρία στην ομάδα GBR Squads καθώς και έχει πραγματοποιήσει τον ρόλο προπονήτριας στην πρώτημα ομάδα του πανεπιστημίου της.

Στον ελεύθερό της χρόνος, η Evangeline λατρεύεο το τρέξιμο και ιδαιαίτερα τους Μαραθωνίους. Τα σαββατοκύριακα, θα την βρείτε να κάνει θαλάσσια σπορ ή πεζοπορία σε λόφους. Τα αγαπημένα της απογεύματα κάνει HIIT session ή squats και μετά απολαμβάνει πικάντικα γεύματα και αρκετά λαχανικά – μιαμ!

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Evie εδώ.

myprotein