Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

5 tips για να επιβιώσετε τα Χριστούγεννα!

5 tips για να επιβιώσετε τα Χριστούγεννα!
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Τώρα που ήρθε ο Δεκέμβριος και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, θα αρχίσουν να έρχονται και οι προσκλήσεις σε πάρτυ.

chris

Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές για να βοηθήσουν εσάς (και τη ζώνη στη μέση σας) να επιβιώσετε αυτή την εποχή του χρόνου.

1) Κρατήστε τη ρουτίνα σας

580x310-mp-wk49-dw-zone-power-through-xmas

 

Να εκμεταλλευτείτε την εποχή για να φάτε, να πιείτε και να είστε χαρούμενοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η υγεία και καλή φυσική σας κατάσταση πρέπει να πάνε περίπατο!

Συνεχίστε να τρώτε υγιεινά όταν μπορείτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε καταναλώσει άφθονα φρούτα και λαχανικά, καθώς και βιταμίνες.

Επίσης, φροντίστε να διατηρήσετε την κανονική ρουτίνα των προπονήσεών σας για να ελέγχετε το μεταβολισμό σας - ακόμα κι αν δεν το αισθάνεστε. Αν ο καιρός είναι φρικτός έξω, χρησιμοποιήστε ένα ζευγάρι από λάστιχα αντίστασης για να ολοκληρώσετε την προπόνησή σας στο σπίτι.

 

2) Πιείτε

Να πίνετε το νερό σας εννοούμε...

Ενώ όλοι αγαπάμε ένα κολωνάτο ποτήρι γεμάτο με κάποιο αλκοολούχο ποτό την περίοδο των Χριστουγέννων, φροντίστε να το εξισορροπήσετε με ένα ποτήρι νερό.

Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα hangover το επόμενο πρωί, αλλά επίσης θα σας κρατήσει από το να υπερ-καταναλώσετε αυτές τις κενές θερμίδες. Θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας αργότερα!

 

3) Μην το παρακάνετε με τα σνακ

MYPGemma0240

Υπάρχουν πάντα τόσες πολλές επιλογές σε αυτή την εποχή του έτους και είναι τόσο δελεαστικό να δοκιμάσουμε ό,τι μας προσφέρεται, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν το παρακάνετε με τα σνακ.

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να τρώτε μεγάλες ποσότητες των τροφίμων χωρίς να χορταίνετε και επειδή δεν χορταίνετε τρώτε περισσότερο από όσο συνήθως.

Αυτές οι επιπλέον θερμίδες προσθέτονται πάνω σας, οπότε απλά πρέπει να προσέχετε πόσο τρώτε!

4) Φρόντισε το σώμα σας!

Ακριβώς όπως είπα και πιο πάνω, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών θα κρατήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ψηλά. Παρόλα αυτά, εάν αισθάνεστε λίγο αδύναμοι (τον χειμώνα τα κρυολογήματα είναι πολύ κοινά), δοκιμάστε να αυξήσετε την πρόσληψη της βιταμίνης C.

Να θυμάστε ότι είναι λογικό να παραλείψετε κάποια προπόνηση αν δεν αισθάνεστε καλά - να θυμάστε τον κανόνα ότι τυχόν πόνοι από το λαιμό και κάτων επιτρέπουν την προπόνηση, αλλά πόνοι από το λαιμό και πάνω = ξεκούραση.

5) Ιδρώστε!

Myp_christmas_one

Αν το έχετε παρακάνει το προηγούμενο βράδυ, μην ιδρώσετε απλά- αλλά πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή βγείτε στο δρόμο και προπονηθείτε σκληρά.

Βάζοντας τον εαυτό σας σε μια καλή, αλλά σκληρή προπόνηση βοηθάτε όχι μόνο το hangover, αλλά αισθάνεστε πολύ καλύτερα για εκείνο το έξτρα κομμάτι πίτας που φάγατε!

 

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein