Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

10 ταλέντα που μπορείς να αναπτύξεις στην περίοδο απομόνωσης

10 ταλέντα που μπορείς να αναπτύξεις στην περίοδο απομόνωσης
Evangeline Howarth
Writer and expert4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Αν ήδη έπαιξες όλα τα παιχνίδια που υπάρχουν στο υπολογιστή, έμαθες να πλέκεις, ή έμαθες πιάνο καλύτερα από τον Mozart, ήρθε η ώρα να μάθεις κάποια fitness skills. Ξέρουμε ότι θέλεις να κάνεις πράγματα ώστε να βγάλεις εις πέρας αυτή την περίοδο της απομόνωσης. Το να διασκεδάζεις τον εαυτό σου και να βρίσκεις νέα ταλέντα είναι σίγουρα κάτι που θα σε βοηθήσει. Έτσι, προτείνουμε κάποιες νέες fitness δραστηριότες που μπορείς να δοκιμάσεις ώστε να περάσει ο χρόνος σου όμορφα.

1. Keepie-uppies

Δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο με τους φίλους σου. Μπορείς όμως να παίξεις μόνος. Αυτό σίγουρα ήταν διασκεδαστικό όταν ήσουν παιδί. Αλλά τώρα είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό. Πρόσεχε μην σπάσεις κάνενα βάζο της μητέρας σου, γιατί όλοι ξέρουμε το αποτέλεσμα...

2. Φτιάξε το απόλυτο smoothie φρούτων και λαχανικών

Τα smoothies έχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα και είναι τέλεια για την διατροφή σου. Φτιάξε ένα smoothie με φρούτα και λαχανικά. Βρες την χρυσή τομή, κάνε πειράματα με διαφορετικά μείγματα και βρες το τέλειο smoothie της επιλογής σου.

3. Μάθε να κάνεις handstand

Το handstand είναι τέλειο. Απλά θέλει προσοχή. Ξεκίνα από έναν τοίχο και κάνε σιγά σιγά εξάσκηση. Όταν μάθεις την κίνηση μπορείς να κάνεις και handstand pushup που είναι τέλειο για το άνω σώμα.

4. Κάνε την άσκηση σανίδα

Η σανίδα ή αλλιώς plank είναι μια τέλεια άσκηση για τον κορμό. Δοκίμασε είτε με τα χέρια σου να βρίσκονται σε ευθεία είτε έχοντας λυγισμένους τους αγκώνες. Ξεκίνα με 1 λεπτό και προσπάθησε να αυξήσεις τον χρόνο σε 2 με 3 λεπτά. Βρες εναλλακτικές ασκήσεις σανίδας και φτιάξε τέλειους κοιλιακούς!

5. Φτιάξε πρωτεϊνικά pancakes

Το φαγητό είναι μεγάλο μέρος της ζωής σου, ειδικότερα σε αυτή την περίοδο απομόνωσης. Έχεις αρκετό χρόνο να φτιάξεις ένα τέλειο πρωϊνό. Μάθε να κάνεις τέλεια pancakes τα οποία αποτελούν έναν εύκολο τρόπο να αυξήσεις την πρόσληψη πρωτεΐνης σου στο πρωϊνό, ενώ είναι νόστιμα. Κάνε πειράματα με διαφορετικά συστατικά και γαρνιτούρες και φτιάξε τα τέλεια pancakes.

6. Μονόζυγο με το ένα χέρι

Το μονόζυγο με το ένα χέρι είναι δύσκολο. Μπορεί να καταπονέσει τους καρπούς σου άρα να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός/η και να έχεις ορθή τεχνική. Πρέπει πρώτα να είσαι σε θέση να κάνεις ένα καλό σετ 20 επαναλήψεων κανονικών έλξεων πριν δοκιμάσεις αυτό. Θα δεις τρομερές βελτιώσεις στο άνω σώμα σου αν μάθεις αυτή την κίνηση σωστά.

7. Yoga

Η Yoga δεν είμαι μόνο αναπνοές και ισορροπία. Θα αυξήσεις την ευελιξία σου και την δύναμή σου και θα δεις οτι υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για εξάσκηση. Κάνε Yoga για να χαλαρώσεις και για να ξεκουράσεις το σώμα σου, ή για να ιδρώσεις! Θα ξαφνιαστείς με το πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει.

8. Βελτίωσε τα ανοίγματά σου και μάθε σπαγγάτο

Αυτό απαιτεί σκληρή δουλειά και θέλει υπομονή. Πρέπει να κάνεις διατάσεις παντού και όχι μονο στα μηριαία δικέφαλά σου. Η βουβωνική χώρα, η πλάτη, οι γλουτοί, οι γάμπες, ακόμα και το άνω σώμα πρέπει να έχουν προθερμανθεί πολύ καλά. Ξεκίνα σιγά σιγά και θα φτάσεις σιγά σιγά στον στόχο!

9. Άγγιξε τις πατούσες σου

Παρόλο που αρκετά άτομα μπορούν να φτάσουν τις πατούσες των ποδιών τους, εσύ ίσως να μην μπορείς. Αποτελεί μια τέλεια διάταση και απαιτεί εξάσκηση και υπομονή ώστε σιγά σιγα να το καταφέρεις!

10. Push up με το ένα χέρι

Και τέλος, το καλύτερο! Προσπάθησε να κάνεις push up με το ένα χέρι. Είναι πολύ δύσκολο αλλά είναι εφικτό! Αν δεν τα καταφέρεις, προσπάθησε τουλάχιστον push ups με παλαμάκια!

Με λίγα λόγια

Υπάρχουν πολλά ταλέντα που μπορείς να αναπτύξεις τώρα που είσαι σπίτι. Θα μάθεις κάτι καινούργιο, θα δώσεις άλλη γεύση στην καθημερινότητά σου και θα εντυπωσιάσεις τους γύρω σου όταν επιστρέψεις στο γυμναστήριο!

Evangeline Howarth
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Η Evangeline έχει λάβει μέρος σε πολλά ανταγωνιστικά αθλήματα από μικρή ηλικία. Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια RYA σκαφών κατανοεί την σημασία της σωστής διατροφής για την τροφοδοσία έντονων αθλημάτων καθώς και αθλημάτων αντοχής. Έχει επίσης εμπειρία στην ομάδα GBR Squads καθώς και έχει πραγματοποιήσει τον ρόλο προπονήτριας στην πρώτημα ομάδα του πανεπιστημίου της.

Στον ελεύθερό της χρόνος, η Evangeline λατρεύεο το τρέξιμο και ιδαιαίτερα τους Μαραθωνίους. Τα σαββατοκύριακα, θα την βρείτε να κάνει θαλάσσια σπορ ή πεζοπορία σε λόφους. Τα αγαπημένα της απογεύματα κάνει HIIT session ή squats και μετά απολαμβάνει πικάντικα γεύματα και αρκετά λαχανικά – μιαμ!

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Evie εδώ.

myprotein