Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Αερόβιο τα καλοκαιρινά απογεύματα: βόλτα με τον σκύλο σας.

Αερόβιο τα καλοκαιρινά απογεύματα: βόλτα με τον σκύλο σας.
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Έχεις σκυλάκι; Είσαι τυχερός. Όχι μόνο επειδή έχεις σκυλάκι. Αλλά γιατί μπορείς να το βγάλεις μια υπέροχη βόλτα τα καλοκαιρινά απογεύματα και να εκτελέσεις ταυτόχρονα και το αερόβιο σου!

Αερόβιο τα καλοκαιρινά απογεύματα: βόλτα με τον σκύλο σας.

dog running

Τα καλοκαιρινά απογεύματα είναι ότι πρέπει για το σκυλάκι σου αλλά και για την δική σου φυσική κατάσταση! Μπορείς να συνδυάσεις το αερόβιο σου και ταυτόχρονα να είσαι και ο ιδανικός ιδιοκτητής σκύλου...

Αερόβιο LISS (Χαμηλής έντασης)

Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή της κλασσικής βόλτας απλώς θα έχεις λίγο πιο γρήγορο περπάτημα. Σχεδίασε μια διαδρομή που θα αρέσει και σε σένα αλλά και στο σκυλάκι σου. Βρες ένα ωραίο μέρος που θα έχει νέες μυρωδιές για το σκυλάκι σου ώστε να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό και αστείο.

Αερόβιο HIIT (Υψηλής έντασης)

Τα σκυλιά αγαπάνε το τρέξιμο. Με το HIIT μπορείτε να εκπαιδεύσετε και το σκυλάκι σας ενώ παράλληλα κάνετε αερόβιο υψηλής έντασης. Πριν ξεκινήσετε κάντε προθέρμανση και περπατήστε λίγο γρήγορα στην αρχή ώστε να ζεσταθείτε καλά. Στη συνέχεια κρατήστε τον ρυθμό όπως θα κάνατε και στο LISS (χαμηλής έντασης) και ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάντε Sprints, τρέξτε δηλαδή εκρηκτικά και πολύ γρήγορα. Μόλις επιβραδύνετε, φροντίστε να ελέγξετε ότι και το σκυλάκι σας έχει τις ίδιες αντοχές με εσάς.

Προσέξτε όμως, γιατί το πιο πιθανόν είναι οτι θα έχει καλύτερες :) 

 

Αλλάξτε έδαφος

dog running

Κάντε βόλτες με διαφορετικές κλίσεις και εδάφη. Τα σκυλάκια, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, ποτέ δεν παραπονιούνται όταν η διαδρομή γίνεται πιο απαιτητική και δύσκολη. Τους αρέσει η πρόκληση ενός δύσκολου λόφου ή μιας ανηφόρας. Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και θα δείτε τους γλουτούς σας και τον κορμό σας να παίρνει φωτιά.

Η τεχνική "Πιάσε!!!"

Το κλασσικό παιχνίδι που πετάτε κάτι και το σκυλάκι σας τρέχει. Όσο το σκυλάκι σας τρέχει, τρέξτε και εσείς μαζί. Κάντε squats με το σωματικό σας βάρος, σχοινάκι, πους απς, ρόδα κοιλιακών και ό,τι άλλο φανταστείτε που θα κάψει θερμίδες και θα σας γυμνάσει.

 

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein