Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Deadlifts με το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Deadlifts με το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο
Γιώργος Καλονόμος
Ειδικός σε θέματα Bodybuilding και Fitness7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Γιώργος Καλονόμος

Υπάρχουν φορές που ακόμα και οι έμπειροι, κάνουν λάθος την τεχνική στις ασκήσεις. Μια τέτοια στιγμή είναι και τα Χριστούγεννα, που προσπαθείς να κάνεις Deadlifts (Άρσεις Θανάτου) ώστε να μεταφέρει το δέντρο απο το πάτωμα στο αυτοκίνητό σου ή την κούτα με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια απο την αποθήκη.

Αν είστε συνεπείς στις Leg Days κανένα πρόβλημα. Αν όχι, τα Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία να αναθεωρήσετε την τεχνική σας ...

Η βελτιστοποίηση της τεχνικής στις άρσεις θανάτου έχει και πολλές χρήσεις εκτός γυμναστηρίου και θα σας βοηθήσει να σηκώνετε πράγματα σωστά, χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού!

deadlift-form-3

Τελειοποίησε την τεχνική σου στις Άρσεις Θανάτου

Πρόβαλλε το στήθος σου προς τα έξω, ίσιωσε την πλάτη και επικεντρώσουν στα μηριαία δικέφαλα και στα τετρακέφαλα. Τράβα την μπάρα με τα πόδια, και όχι με την μέση ή αποκλειστικά τα χέρια. Φέρε την μπάρα κοντά στο πόδι σου κατά την διάρκεια της κίνησης. Κράτα την μπάρα στο ύψος των ώμων.Λύγισε τα γόνατα σου μέχρι να ακουμπήσει η μπάρα στο καλάμι.

Στις άρσεις θανάτου, ξέχνα τις δικές σου ιδέες! Είναι μια συγκεκριμένη κίνηση.

Σήκωσε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σωστά, χωρίς να τραυματιστείς! Αν φυσικά θες να περάσεις καλά τις γιορτές ...

Δες εδώ τον αναλυτικό οδηγό για άρσεις θανάτου

 

 

Πώς να αποφύγεις τον τραυματισμό απο τις άρσεις θανάτου;

deadlift-form2

Αύξησε την ευλυγισία. Κάνε διατάσεις στα τετρακέφαλα, στην πλάτη, στον κορμό και στους ώμους πριν την προπόνηση. Πριν μπεις στα βαριά, κάνε ζέσταμα με την μπάρα μόνο.

Δες εδώ τον αναλυτικό οδηγό για το σωστό ζέσταμα

Τα πιο συχνά λάθη στις άρσεις θανάτου

Ο πιο συχνός τραυματισμός είναι στην μέση. Αυτό συμβαίνει όταν δεν κρατάς την μέση σου ίσια και κάνεις καμπούρα. Άλλο συχνό λάθος είναι να κρατάς την μπάρα μακριά απο το σώμα σου. Επίσης, μην κάνεις υπερέκταση όταν σηκώνεις την μπάρα !

Μην ξεχνάς να δοκιμάσεις μια ζώνη για βάρη, κάποια straps, γάντια ή υγρή κιμωλία ώστε να μην γλιστράει η μπάρα.

Και τέλος. ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ. Φάε αρκετή πρωτεΐνη και υδατάνθρακες και πάρε τα σωστά συμπληρώματα. Δες εδώ τον οδηγό για το πώς να χτίσεις μια σωστή διατροφή
Γιώργος Καλονόμος
Ειδικός σε θέματα Bodybuilding και Fitness
Προβολή του προφίλ του Γιώργος Καλονόμος
Ονομάζομαι Καλονόμος Γιώργος, γεννήθηκα πριν από 25 χρόνια στην Αθήνα. Ασχολούμαι με το γυμναστήριο τα τελευταία πέντε χρόνια και συγκεκριμένα με το άθλημα της σωματοδόμησης τα τελευταία δύο. Η αγάπη μου για το συγκεκριμένο πεδίο πηγάζει απο την βαθιά επιθυμία μου να βελτιωθώ σωματικά και ψυχικά και στην συνέχεια να βοηθήσω όπως μπορώ άλλα άτομα με παρόμοιους στόχους. Η φιλοσοφία που χρησιμοποιώ στον τομέα διατροφής, εκγύμνασης αλλά και λήψης συμπληρωμάτων είναι αυστηρά επιστημονική, πράγμα που προέρχεται από τις ατελείωτες ώρες που έχω αφιερώσει προκειμένου να μελετήσω τα πιο έγκυρα και σύγχρονα επιστημόνικα βιβλία αλλά και ποικίλες έρευνες, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι, δυστυχώς, η "βιομηχανία" του fitness πάσχει απο βαριά παραπληροφόρηση και πολλά ψέματα. Στόχος μου λοιπόν είναι να βοηθήσω και να μεταδώσω μέσα από τα άρθρα μου την γνώση μου σε αυτά τα θέματα ενώ παράλληλα να διαψεύσω τους υπάρχοντες μύθους.
myprotein