Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Ιδανικός μέρος για αερόβιο

Ιδανικός μέρος για αερόβιο
Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος

Ποιο είναι το ιδανικό μέρος για αερόβιο;

1800x672-mp-wk36-cs-newblogs-banners-sub6

Ο  ιδανικότερος χώρος για αερόβιο είναι στην παραλία, εκεί που σκάει το κύμα.

Πρώτον, διότι η πυκνότητα του αέρα είναι η μέγιστη και ως εκ τούτου η περιεκτικότητα σε οξυγόνο-συνεπώς οι καύσεις είναι μεγαλύτερες. Δεύτερον, διότι το αερόβιο τρέξιμο στην άμμο προσφέρει εξαιρετική αντίσταση και οι κνήμες γυμνάζονται θαυμάσια (τόσο ο γαστροκνήμιος, όσο και ο υποκνημίδιος). Τρίτον, διότι η θαλάσσια αύρα έχει ιώδιο, κάτι που δραστηριοποιεί το μεταβολισμό του θυρεοειδή αδένα. Ακόμη και αερόβιο να μην κάνεις, είναι πολύ ευεργετικό να κάνεις δυναμικό βάδισμα με τις κνήμες βυθισμένες στο νερό, μέχρι τα γόνατα. Αυτό επιβαρύνει τους τετρακέφαλους και είναι έμμεση άσκηση  αντιστάσεων, σε συνδυασμό με αεροβική δραστηριότητα. Στην αεροβική άσκηση το ποσό παραγωγής ενέργειας είναι μικρότερο από εκείνο της αναερόβιας, λόγω του ελαττωμένου VOmax,συνεπώς υπάρχει περισσότερος χρόνος για τη μεταφορά οξυγόνου στους πνεύμονες και από εκεί στους ιστούς.

Αυτός είναι και ο λόγος που η αεροβική δραστηριότητα είναι μακράν αποδοτικότερη της αναερόβιας. Στην αεροβική το κύριο καύσιμο είναι το μυϊκό γλυκογόνο, αλλά και το υποδόριο λίπος σε δευτερεύον βαθμό. Αυτός είναι και ο λόγος που διαρκεί περισσότερο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως το λίπος αποδίδει ενέργεια πολύ βραδύτερα από τους υδατάνθρακες.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος
Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.
myprotein