Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

«Άφησε το εγώ σου στην πόρτα» | Ένας  PT αποκαλύπτει τα Pet Peeves στο γυμναστήριο

«Άφησε το εγώ σου στην πόρτα» | Ένας  PT αποκαλύπτει τα Pet Peeves στο γυμναστήριο
Emily Wilcock
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock

Ως γηγενείς του γυμναστηρίου, οι PT (Personal Trainers) έχουν πλούτο γνώσεων. Και τα έχουν δει όλα, από περίεργους και υπέροχους τρόπους χρήσης των μηχανημάτων, μέχρι και ego lifting.

Συναντηθήκαμε με τη Nerissa Shea, Myprotein PT, σύμβουλο ψυχολογίας αθλητισμού και άσκησης και ειδικευμένη διατροφολόγο για να ακούσουμε τι θα ήθελε να γνωρίζουν οι πελάτες της και αυτά που της την σπάνε στο γυμναστήριο.

«Αν θέλεις μια δίαιτα να λειτουργήσει, πρέπει να γίνει τρόπος ζωής»

Η διατροφική κουλτούρα μπορεί να είναι απαίσια, ειδικά γύρω στο νέο έτος που υπάρχει η λογική «New Year, new me». Το να μην βλέπεις πρόοδο μπορεί να είναι απογοητευτικό, αλλά το να κόψεις ολόκληρες ομάδες τροφίμων για να δεις πρόοδο είναι συνήθως μη ρεαλιστικό και ανθυγιεινό.

«Αρκετοί έρχονται σε μένα και μου λένε για τις φορές που έκοψαν τους υδατάνθρακες και έχασαν πολύ βάρος. Απλώς δεν είναι βιώσιμο. Εάν θέλεις μια δίαιτα να λειτουργήσει, πρέπει πραγματικά να γίνει τρόπος ζωής και το να κόψεις ολόκληρες ομάδες τροφίμων απλώς δεν είναι βιώσιμο».

Ένα υγιές έλλειμμα θερμίδων είναι ο δοκιμασμένος τρόπος για να χάσεις βάρος βιώσιμα. Και το να πας στο γυμναστήριο, η άρση βαρών κάνει θαύματα για το μυαλό και το σώμα σου.

“Η επισήμανση των τροφίμων ως καλών και κακών απλά δεν είναι χρήσιμη”

Μάλλον είμαστε όλοι ένοχοι γι' αυτό. «Αισθάνομαι τόσο ένοχος, έφαγα τόση σοκολάτα» ή «Τα McDonald's είναι τόσο κακά για σένα». Αυτός δεν είναι τρόπος να ζεις. Αν και τα πράγματα μπορεί να είναι καλύτερα ή χειρότερα για εσένα, δεν πρέπει να σκέφτεσαι μόνο αυτό όταν τα τρως.

«Η επισήμανση των τροφίμων ως καλών και κακών απλώς δεν είναι χρήσιμη. Με την επισήμανση ενός φαγητού ή μιας ολόκληρης ομάδας τροφίμων ως κακή, δημιουργούνται αισθήματα ενοχής αφού το φας.»

Αυτό είναι απλώς μια γρήγορη διαδρομή για μια ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό. Αντί να έχεις ένα cheat day, γιατί να μην έχεις ένα treat day. Απλά αλλάζοντας μικρές λέξεις μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη σχέση σου με το φαγητό. Και τελικά, μια σοκολάτα δεν είναι cheat, είναι treat.

Στο θέμα του φαγητού. Τα σχέδια γευμάτων είναι άλλη μια κόκκινη σημαία για τη Nerissa.

«Αν κάποιος σου προτείνει 1.200 θερμίδες και ένα καθορισμένο πρόγραμμα γευμάτων, η μεγαλύτερη συμβουλή μου είναι απλώς να το αμφισβητήσεις λίγο. Βεβαιώσου ότι θέλουν το καλό σου και όχι απλά φωτογραφίες πριν & μετά για δικό τους προωθητικό υλικό.”

Πώς μπορούν οι 1.200 θερμίδες να είναι κατάλληλες για όλους;

«Μαθαίνεις περισσότερα από τις κακές εβδομάδες παρά όταν όλα πάνε τέλεια»

«Μαθαίνεις περισσότερα από τις κακές εβδομάδες παρά όταν όλα πάνε τέλεια. Μαθαίνεις και μεγαλώνεις και μαθαίνεις να πλοηγείσαι. Είναι η συνέπεια με την πάροδο του χρόνου που θα σε οδηγήσει στους στόχους σου, όχι απλώς το να έχεις μια τέλεια μέρα ή μια τέλεια εβδομάδα».

Τρέχοντας ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης έξι εβδομάδων με μερικούς από τους πελάτες της, η Nerissa τους βλέπει να καταρρίπτουν όλους τους στόχους και τις προπονήσεις τους τις πρώτες έξι εβδομάδες, αλλά συχνά τα πράγματα μπορούν να πάνε και στραβά. Είναι φυσικό. Η ζωή μπαίνει εμπόδιο, πώς δεν θα μπορούσε; Αλλά η Nerissa είναι σε ετοιμότητα για σε βοηθήσει.

«Μη φοβάσαι να αποτύχεις. Οι άνθρωποι μαθαίνουν περισσότερα όταν κάνουν λάθη παρά όταν κάνουν τα πάντα σωστά.”

«Ego lifting! Με τρελαίνει τόσο πολύ!»

Ρωτήσαμε τη Nerissa για το pet peeve της στο γυμναστήριο. Και είμαι σίγουρος ότι δεν είναι η μόνη που σκέφτεται αυτή την απάντησή της….

«Ego lifting! Με τρελαίνει τόσο πολύ! Απλώς ρίξε το βάρος, άφησε τον εγωισμό σου στην πόρτα και σήκωσε ένα βάρος για να μπορείς πραγματικά να κάνεις την άσκηση σωστά».

Ως PT, η Nerissa καταλαβαίνει γιατί θα ήθελες να φαίνεσαι πιο δυνατός από ό, τι είσαι, αλλά στην πραγματικότητα το Ego lifting κάνει το αντίθετο. Οι άνθρωποι γύρω σου μπορούν να δουν τη λάθος φόρμα σου και την αδυναμία σου να κάνεις αυτή την άσκηση με τόσο μεγάλο βάρος.

Με λίγα λόγια

Η συνομιλία μας με τη Nerissa αποκάλυψε μερικά σημαντικά θέματα. Αν θέλεις να φαίνεσαι μεγαλόσωμος και δυνατός στο γυμναστήριο, δούλεψε για αυτό. Το Ego lifting θα σε φτάσει μέχρι ένα σημείο, με άλλα λόγια θα σε τραυματίσει. Και τα γενικά πλάνα διατροφής είναι πολύ απίθανο να είναι βιώσιμα.

Emily Wilcock
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein