Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Active Women BCAA’s | Ειδικά για γυναίκες.

Active Women BCAA’s | Ειδικά για γυναίκες.
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Τι είναι τα BCAA's ; Γιατί είναι απαραίτητα για μια γυναίκα; Ποια η κατάλληλη δοσολογία και τι μοναδικό έχουν τα Active Women BCAA’s;

Τι είναι τα BCAA’s

Τα BCAA’s είναι τα αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (branch chain amino acids) τα οποία αποτελούν τα δομικά συστατικά της πρωτεΐνης. Όλα μαζί είναι 20 αμινοξέα, 9 εκ των οποίων είναι απαραίτητα (EAA's) - φαινυλαλανίνη, βαλίνη, θρεονίνη, τρυπτοφάνη, μεθειονίνη, λευκίνη, ισολευκίνη, λυσίνη και ιστιδίνη. Αυτά είναι απαραίτητα επειδή ο οργανισμός δεν μπορεί να τα παράγει, αντ 'αυτού, πρέπει να τα τα καταναλώσουμε μέσω της διατροφής μας.

Υπάρχει άφθονη ποσότητα πρωτεϊνικών πηγών με υψηλή περιεκτικότητα αμινοξέων. Σας παραθέτουμε κάποιες φυτικές και κάποιες ζωϊκές πηγές:

Ζωϊκές Πηγές Αμινοξέων Φυτικές Πηγές Αμινοξέων
Κοτόπουλο Φασόλια σόγιας
Γαλοπούλα Tofu
Αυγά Πρωτεΐνες από μπιζέλι
Σαρδέλες Όσπρια
Γαρίδες Φασόλια

Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να λάβετε τα αμινοξέα και από συμπληρώματα ορογαλακτικής πρωτεΐνης ή από σκευάσματα BCAA's. Αποτελούν πολύ δημοφιλή συμπληρώματα και είναι λατρεμένα διότι περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και αρκετοί τα πίνουν κατά την διάρκεια της ημέρας μιας και διατίθενται σε αρκετές γεύσεις. Συνήθως, τα BCAA συμπληρώματα περιέχουν βαλίνη, λευκίνη, ισολευκίνη.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στα Active Women BCAA’s

Η φόρμουλα

BCAA’s τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση: είναι αμινοξέα που έχει προέρθει από Vegan πηγές και υποστηρίζουν τον μυϊκό τόνο. Μην ανησυχείτε, το γεγονός ότι είναι ζυμωμένα και vegan δεν τα κάνει λιγότερο δραστικά.

L-Γλουταμίνη: Ένα αμινοξύ το οποίο θεωρείται το αμινοξύ της απόδοσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της συστολής των σκελετικών μυών κατά τη διάρκεια της άσκησης και επομένως αποτελεί το κλειδί για τη στήριξη της πρωτεϊνικής σύνθεσης. Οι γυναίκες δεν έχουν το ίδιο επίπεδο τεστοστερόνης όπως οι άνδρες, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να αποκτήσουν μυϊκή μάζα. Έτσι αυτό αποτελεί ένα αμινοξύ - κλειδί σε αυτή την περίπτωση.

Νερό καρύδας σε σκόνη: Η σκόνη αυτή περιέχει κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και νάτριο, που ισορροπεί τα επίπεδα ηλεκτρολυτών, τα οποία χάνονται ιδιαίτερα κατά την έντονη άσκηση. Οι ηλεκτρολύτες είναι μεταλλικά στοιχεία στο αίμα τα οποία φέρουν ηλεκτρικό φορτίο το οποίο ελέγχει πολλές λειτουργίες στο σώμα.

Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιών: Ένα βοτανικό συμπλήρωμα που υποστηρίζει μια λαμπερή επιδερμίδα. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι σπόροι θεωρήθηκαν ως απόβλητο προϊόν του κρασιού έως ότου πλήθος μελετών ανακάλυψε τα σημαντικά οφέλη από τους σπόρους σταφυλιών. Οι σπόροι περιέχουν ένα μείγμα φλαβονοειδών, βιταμίνης Ε, λινολεϊκού οξέος και πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα με την εξουδετέρωση των ριζών οξυγόνου. Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα βιταμίνης C που υποστηρίζουν τη διατήρηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος - υγιές ανοσοποιητικό = υγιές σώμα και μυαλό!φ

Φυσικό αρωματικό: Τα BCAA είναι συχνά πολύ γλυκά ή με έντονη γεύση με υψηλό επίπεδο ζάχαρης, αρωματισμού ή σουκραλόζης. Αυτό οφείλεται στη δυσάρεστη γεύση των μη αρωματισμένων BCAA. Επειδή η φόρμουλά μας περιλαμβάνει σκόνη καρύδας και εκχύλισμα σπόρων σταφυλιών έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε χαμηλότερη δοσολογία και φυσικές γεύσεις. Έχουμε επιλέξει προσεκτικά τρεις φυσικές γεύσεις που είναι ιδανικές για να τις γευτείτε όλη την ημέρα, στην προπόνηση ή κατά την ανάκαμψη. Καλοκαιρίνα φρούτα, τσάι ροδάκινο, κράνμπερι ή ρόδι.

Συσκευασία

Αντί της παραδοσιακής σακουλίτσας Active Women, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα θα κυκλοφορήσουμε τα BCAA  Active Women σε μια νέα μορφή συσκευασίας. Το δικό μας λαμπερό κουτί είναι το τέλειο #instagramworthy συμπλήρωμα, με ένα κυρτό περίγραμμα, λαμπερό καπάκι φούξια και scoop (μεζούρα) το οποίο είναι εύκολο στην ανάσυρση!

Πότε να λάβω τα Active Women BCAA’s;

Συντιστούμε την κατανάλωση 2 μεζούρων (5g) σε 250-350ml νερού, χυμού, ή οποιουδήποτε ροφήματος Μyprotein πριν, κατα τη διάρκεια και μετά την προπόνηση.

Αποκατάσταση: Τα BCAA έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον πόνο των μυών, πράγμα που σημαίνει ταχύτερη ανάκαμψη!

Θέλετε απώλεια λίπους και τονισμένο σώμα;

Όταν χάσετε βάρος, συχνά μπορεί να εμφανιστεί απώλεια μυών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια μιας περιόδου με πλεόνασμα θερμίδων τα σώματά μας χρησιμοποιούν τα αμινοξέα που σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν χρησιμοποιήθει για τη σύνθεση πρωτεϊνών (για την κατασκευή μυών) ως πηγή ενέργειας. Λαμβάνοντας BCAA μπορείτε να μειώσετε την απώλεια μυών και να μεγιστοποιήσετε την απώλεια λίπους πάρα πολύ!

Και πώς λειτουργεί αυτό; 

Η έρευνα έχει δείξει ότι το σώμα "εργάζεται" σκληρότερα για να διατηρήσει 1 κιλό μυών παρά 1 κιλό λίπους. Επομένως, το σώμα σας θα δαπανεί περισσότερη ενέργεια, ο μεταβολισμός σας θα αυξηθεί και θα χάσετε περισσότερο λίπος ενώ το μυϊκό σύστημά σας θα τονωθεί!

Η λήψη BCAA ανάμεσα στα γεύματα, πριν και μετά από κάθε προπόνηση θα έχει το σώμα σας σε μια κατάσταση που χτίζει μυες και καίει λίπους. Ένα ρόφημα πρωτεΐνης βοηθάει επίσης στον ίδιο στόχο μιας και έχει αρκετά αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας.

Τα Active Women BCAA’s το τέλειο συμπλήρωμα για να βοηθήσει στη μείωση της απώλειας μυών και να επιτύχει αυτό τονισμένο και υγιές σώμα που πάντα θέλατε.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein