Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Fajita Cake

Fajita Cake
Lauren Dawes
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes
Δεν πιστεύαμε ότι τα fajitas θα μπορούσαν να βελτιωθούν μέχρι να φτιάξουμε αυτή την απόλυτη στρώση κέικ.

Ξέχνα το γέμισμα και το τύλιγμα κάθε fajita ξεχωριστά - είμαστε στο 2020. Τώρα έχει να κάνει με στρώσεις και στρώσεις από τρυφερό κοτόπουλο, πιπεριές και λιωμένο τυρί - το οποίο μπορείς στη συνέχεια να κόψεις ένα γενναιόδωρο κομμάτι και να το σερβίρεις με μια κουταλιά sour cream και σάλτσα.

Μερίδες 5

https://youtu.be/NH9SVbyOW6A

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου (κομμένα σε φέτες)
  • 2 πιπεριές (σε φέτες)
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 2 κ.σ. καρύκευμα fajita
  • 4 tortilla wraps
  • 150 γρ. μοτσαρέλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (τριμμένη)

Σέρβιρε με: 

  • Σάλσα
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κόλιανδρο
Μέθοδος
  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C και προετοίμασε ένα μεγάλο κυκλικό ταψί.
  2. Πρώτα, ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τις λωρίδες κοτόπουλου και μαγείρεψε τα μέχρι να γίνουν από ροζ άσπρα.
  3. Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές και μαγείρεψε για άλλα 2-3 λεπτά για να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το καρύκευμα fajita και ανακάτεψε για να βεβαιωθείς ότι όλα είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα. Μαγείρεψε για 2-3 ακόμη λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, ετοίμασε το ταψί σου για να αρχίσεις να χτίζεις τις στρώσεις προσθέτοντας την πρώτη tortilla στο κάτω μέρος. Πρόσθεσε το ένα τρίτο του μείγματος κοτόπουλου πάνω από το wrap, βεβαιώσου ότι έχει απλωθεί ομοιόμορφα και μετά πασπάλισε με το ένα τρίτο της τριμμένης μοτσαρέλας και κάλυψε με ένα δεύτερο wrap.
  5. Επανάλαβε τη διαδικασία δύο φορές ακόμη, μέχρι να εξαντληθεί όλο το κοτόπουλο και το τυρί και, στη συνέχεια, τοποθέτησε ένα τελικό wrap στην κορυφή της στοίβας. Χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να πιέσεις σταθερά τα στρώματα fajita προς τα κάτω και στη συνέχεια κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Βάλτα στο φούρνο για να μαγειρευτούν για 15-20 λεπτά.
  6. Μόλις μαγειρευτεί, αφαίρεσε προσεκτικά από το ταψί. Ένας καλός τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να τοποθετήσεις μια πλάκα πάνω από το κασσίτερο και να το γυρίσεις απαλά ανάποδα - πρόσεξε να χρησιμοποιήσεις γάντια φούρνου για αυτό όμως!
  7. Για σερβίρισμα, κόψε τις σε κομμάτια και φρόντισε να έχεις άφθονη σάλσα και sour cream. Τότε ετοιμάσου να ζήσεις τον πραγματικό παράδεισο.

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες294
Συνολικό λίπος9g
Lauren Dawes
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Η Lauren είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας και προέρχεται από την Νότια Αγγλία. Αγαπούσε πάντα την κολύμβηση, έχει ανακαλύψει τη δύναμη που προσφέρουν τα βάρη τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εβδομαδιαία τάξη hot yoga.

Τα σαββατοκύριακα μαγειρεύει συνήθως ή τρώει κάποιο είδος brunch και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες συνταγές με τους συγκατοίκους της - ειδικά έχει μια παλιά μαθητική συνηθεία, όπως να επιβιώνει από τα ζυμαρικά. Πάνω απ 'όλα, είναι σταθερά πιστή στη διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζιν.

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της Lauren εδώ.

myprotein