Συνταγές

Μπιφτέκι Γαλοπούλας με Γλυκοπατάτες

Μπιφτέκι Γαλοπούλας με Γλυκοπατάτες

Μερίδες
3 μερίδες

Υλικά

  • 450γρ - Kιμάς Γαλοπούλας
  • τμχ - Αυγό
  • 1τμχ - Κρεμμύδιμικρό
  • 1κτγ - Λάδι Καρύδας
  • 2τμχ - Γλυκοπατάτες
  • 1κτγ - Πάπρικα
  • 150γρ - Σπαράγγια
  • 30γρ - Βρώμη
  • - Αλάτι, Πιπέρι
  • - Ανάμεικτα ΛαχανικάΚαθορίστε την ποσότητα αναλόγως με τις ανάγκες σας

Διατροφικά Στοιχεία

Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες 435kcal 162 Θερμίδες από Λιπαρά
% Ημερήσια Διατροφική Αξία *
Συνολικά Λιπαρά18g28%
Συνολικοί Υδατάνθρακες32g11%
Πρωτεΐνη36g72%

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165 βαθμούς

  2. Αναμείξτε τον κιμά γαλοπούλας μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, την βρώμη, το πιπέρι και το αλάτι

  3. Αναμείξτε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο, χωρίστε σε 3 μέρη και αρχίζετε να πλάθετε τα μπιφτέκια

  4. Πλύνετε τις γλυκοπατάτες, κόψτε τις άκρες και κόψτε τα σε 3 κομμάτια

  5. Σε ένα ταψί, προσθέστε το λάδι καρύδας και άλειψτε όλη την επιφάνεια.

  6. Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε και την πάπρικα

  7. Στο ίδιο ταψί προσθέστε τα μπιφτέκια γαλοπούλας. Προσέξτε ώστε το πάχος τους να είναι ίδιο με το πάχος της γλυκοπατάτας.

  8. Ψήστε στον φούρνο για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

  9. Παράλληλα βράστε τα σπαράγγια για 7-10 λεπτά

  10. Μόλις έχετε τελειώσει με όλη την προετοιμασία, χωρίστε σε 3 κουτιά και προσθέστε την σαλάτα λαχανικών.

Οδηγίες για Συνταγές

Διαλέξτε ένα ταψί μέτριου μεγέθους κατάλληλο για τον φούρνο.

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες στο ίδιο ταψί με τα μπιφτέκια, θα πάρουν όλους τους χυμούς και τα αρώματα από τα μπιφτέκια και θα δώσουν στο φαγητό σας εξαιρετική γεύση, που μαζί με την σαλάτα και τα σπαράγγια θα γίνουν απ τα αγαπημένα σας φαγητά.



Katerina Baka

Katerina Baka

Συγγραφέας και ειδικός


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ