Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Δίνοντας τα πάντα στο πάθος του –  Η ιστορία του Peter

Δίνοντας τα πάντα στο πάθος του –  Η ιστορία του Peter
Evangeline Howarth
Writer and expert4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth
Ο Peter είναι απόφοιτος Sports Science από το Sussex και μοιράζεται μαζί μας το πάθος του για το προσβάσιμο fitness και την σωματική αυτοπεποίθηση.

Το πάθος μου για το fitness ξεκίνησε με τα sports. Έπαιζα rugby και ποδόσφαιρο αλλά είχα κάποιους τραυματισμούς και έτσι ξεκίνησα τα βάρη και μετά το powerlifting. Μετά αγάπησα το bodybuilding και εδώ και 3-4 χρόνια κάνω μόνο bodybuilding.

Κάνω αρκετά περισσότερο όγκο προπόνησης σε σχέση με το πόσο θα έπρεπε, αλλά είμαι αυτοαπασχολούμενος και έτσι έχω δικά μου ωράρια και το γυμναστήριο αποτελεί και ένα μέρος για κοινωνικοποίηση για εμένα.

Η εμπειρία μού δείχνει ότι δύο σώματα ποτέ δεν είναι ίδια. Κάτι που δουλεύει σε μένα δεν σημαίνει ότι θα δουλέψει και σε κάποιον άλλον με το ίδιο βάρος και ύψος. Ο καθένας είναι διαφορετικός και μου πήρε περίπου 3 χρόνια να μάθω το σώμα μου και σε τι ανταποκρίνεται καλά.

Ένας από τους αγαπημένης μου ανθρώπους είναι η Chessie King η οποία ασχολείται με την σωματική αυτοπεποίθηση και την εικόνα και δείχνει οτι δεν έχει σημασία πως δείχνεις αν εσύ είσαι χαρούμενος με αυτό που βλέπεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στον χώρο του fitness και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχουν στερεότυπα και ότι είναι καλό για τον έναν δεν σημαίνει ότι είναι καλό και για τον άλλον.

Θα έλεγα ότι η σωματική δυσμορφία είναι πιο συχνή στους άνδρες παρά στις γυναίκες. Μπορεί και να είμαι επηρεασμένος, αλλά αρκετοί άνδρες κοιτάνε τον καθρέφτη και βλέπουν κάτι άλλο από αυτό που είναι. Εσύ λες ουάου και αυτοί δεν βλέπουν το ίδιο.

Και φυσικά αυτό που βλέπεις στο Instagram μπορεί να είναι επεξεργασμένο. Αλλά στα βίντεο δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις photoshop.

Έτσι ξεκινήσαμε ένα κανάλι στο Youtubeτο οποίο λέγεται That’sTheNRGΕίναι μια ανάμειξη fitness και lifestyle που ξεκίνησα με τους καλύτερους μου φίλους Jermaine και Lewis. Στόχος μας είναι να διαδώσουμε την θετική ενέργεια.

Δείχνουμε στον κόσμο ότι όλα είναι πιθανά είτε callisthenics, είτε bodybuilding, είτε κάποιο άθλημα, και πάντα υπάρχει η επιλογή στον καθένα να ξεκινήσει και να το απολαύσει.

Υπάρχουν πολλοί influencers που έχουν αυθεντικό πάθος για να βοηθήσουν τον κόσμο. Μπορείς να πάρεις αρκετές ιδέες από τα κοινωνικά δίκτυα αλλά θέλει προσοχή στο να μη βιαστεί κανείς. Πρέπει να ξεκινάει κανείς σιγά σιγά και να κοιτάει μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα.

Το πτυχίο μου σε Sports and Exercise Science με βοήθησε πραγματικά να κατανοήσω τις πραγματικές ανάγκες του σώματος, ειδικά όσον αφορά στην προπόνηση αφού πρόκειται για επιστήμη της άσκησης και όχι βιολογία ή διατροφή. Είναι όλα σχετικά για το κάθε αθλητή και πως μπορεί να αποκατασταθεί ο καθένας. Με βοήθησε να καταλάβω καλά την αποκατάσταση, εκτός από τις τεχνικές προπόνησης.

Τι συμπληρώματα παίρνω; Θα στείλω μια φωτογραφία γιατί είναι αρκετά μεγάλο το ντουλάπι!

Το πρώτο είναι η πρωτεΐνη γάλακτος καθώς είναι οικονομική, βολική και με επική γεύση. Παίρνω γλυκοζαμίνη για προστασία των αρθρώσεων, ωμέγα και βιταμίνη c – με σκοπό να μειώσω την φλεγμονή στους μυς και τις αρθρώσεις.

Αυτά είναι τα συμπληρώματα που πάντα προτείνω για κάθε ηλικία και για κάθε επίπεδο. Όσο περισσότερο γυμνάζεσαι τόσο καλύτερο σώμα θα έχεις στον χρόνο.

 

Evangeline Howarth
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Η Evangeline έχει λάβει μέρος σε πολλά ανταγωνιστικά αθλήματα από μικρή ηλικία. Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια RYA σκαφών κατανοεί την σημασία της σωστής διατροφής για την τροφοδοσία έντονων αθλημάτων καθώς και αθλημάτων αντοχής. Έχει επίσης εμπειρία στην ομάδα GBR Squads καθώς και έχει πραγματοποιήσει τον ρόλο προπονήτριας στην πρώτημα ομάδα του πανεπιστημίου της.

Στον ελεύθερό της χρόνος, η Evangeline λατρεύεο το τρέξιμο και ιδαιαίτερα τους Μαραθωνίους. Τα σαββατοκύριακα, θα την βρείτε να κάνει θαλάσσια σπορ ή πεζοπορία σε λόφους. Τα αγαπημένα της απογεύματα κάνει HIIT session ή squats και μετά απολαμβάνει πικάντικα γεύματα και αρκετά λαχανικά – μιαμ!

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Evie εδώ.

myprotein