Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Κάνε Το Lockdown Να Λειτουργεί Για Σένα – Πώς Έχουν Προσαρμοστεί Οι Αθλητές Μας | Emelye Dwyer

Κάνε Το Lockdown Να Λειτουργεί Για Σένα – Πώς Έχουν Προσαρμοστεί Οι Αθλητές Μας | Emelye Dwyer
Evangeline Howarth
Writer and expert3 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Το καινούργιο πρότυπο ζωής ανάγκασε πολλούς από εμάς να κάνουν αλλαγές στις ρουτίνες μας. Όλα έχουν αλλάξει - από το πώς γυμναζόμαστε, η διατροφική μας προσέγγιση, οι ώρες ύπνου και η διαχείριση του άγχους μας.

Παρόλο που όλο αυτό αποδείχθηκε μια απότομη καμπύλη μάθησης, η καινοτομία που βγήκε από τον πιο περιορισμένο τρόπο ζωής μας θα βάλει πολλούς από εμάς στον δρόμο για την επιτυχία πολύ μετά το άνοιγμα των γυμναστηρίων και ώθησε πολλούς από εμάς να ξανασκεφτούμε και να δουλέψουμε τους νέους μας στόχους.

Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι από εσάς έχουν πρόσβαση σε περισσότερο εξοπλισμό από άλλους και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Πολλοί από τους Myprotein ambassadors έχουν προσαρμόσει τη ρουτίνα τους και την προσέγγισή τους ώστε να ταιριάζουν και στο νέο πρότυπο ζωής.

Θα εμφανίσουμε μερικούς από τους αγαπημένους μας ambassadors τις επόμενες εβδομάδες, και θα μοιραστούν μαζί μας τις αλλαγές που έχουν κάνει και γιατί τις έχουν κάνει.

Πρώτη ambassador είναι η @Emelyewoo - μια βασίλισσα της λειτουργικής φυσικής κατάστασης (functional fitness) με ατελείωτη ενέργεια και κάποια σοβαρή δύναμη. Αγαπάμε αυτό το κορίτσι. Αν την ακολουθείς, για να κοιτάς το απίστευτο lockdown γυμναστήριό της και να εύχεσαι να είχες ένα παρόμοιο, τότε πραγματικά δεν θα σε κατηγορούμε, αλλά αυτή η γκουρού έχει επίσης κάποιες εξαιρετικές συμβουλές…

Εστίασε σε αυτό που μπορείς να ελέγξεις

Η Emelye έχει υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση για την προσαρμογή της ρουτίνας της, με πιο άμεση εστίαση στην προστασία της ψυχικής της υγείας, ενώ εστιάζει στις πτυχές της υγείας της και του γενικού τρόπου ζωής της που μπορεί να ελέγξει.

Αναγνώρισε ποια είναι τα στοιχεία στη ζωή της που βρίσκονται και ποια δεν βρίσκονται στον άμεσο έλεγχό της. Η εστίαση σε αυτό που μπορείς να ελέγξεις, παρά σε αυτό που δεν μπορείς, έχει συσχετιστεί με καλύτερη υγεία, σχέσεις και προσαρμογή (κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων). 1

Η Emelye ήταν επίσης πιο προσεκτική στο τι θα εκθέσει τον εαυτό της - προσδιορίζοντας ότι ορισμένες πτυχές των κοινωνικών μέσων μπορεί να είναι τόσο επιβλαβείς όσο είναι και χρήσιμες και ότι οι προσδοκίες με την μορφή του περιεχομένου που παρέχει δεν θα είναι για όλους και δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό.

Τροφή για σκέψη

Η διατροφή έχει επίσης έρθει στο επίκεντρο της νέας ρουτίνας της Emelye - το ίδιο ισχύει και για πολλούς από εμάς που θέλουμε να διατηρήσουμε την φυσική κατάσταση που είχαμε πριν το lockdown. Ενώ πάντα έλεγχε την διατροφή της για να αποδίδει τα μέγιστα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι την τρέχουσα κατάσταση την σκέφτηκε αρκετά προτού την κάνει σωστά.

Η Emelye απαιτεί αρκετές θερμίδες ώστε να αποδώσει στις πολύ απαιτητικές ρουτίνες άσκησης της και για να το κάνει αυτό σωστά μερικές φορές απαιτείται η βοήθεια ενός ειδικού.

Το να μην φοβάται να ζητήσει βοήθεια όταν τη χρειάζεται, είναι σίγουρα ένα από τα πλεονεκτήματα της Emelye, είτε πρόκειται για την προπόνηση της, την διατροφή της, είτε για το μυαλό της.

Η διαφάνεια της Emelye στις πρόσφατες δημοσιεύσεις της καθώς συνεχίζει το ταξίδι της μέσω αυτής της διαδικασίας είναι μια έμπνευση για πολλούς που μπορεί επίσης να έχουν βιώσει αναποδιές μετά από όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πάρε χρόνο, να είσαι ευγενικός

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που κάνει η Emelye είναι να πάρει χρόνο για να είναι ευγενική με τον εαυτό της. Επιτρέπει στον εαυτό της να αισθάνεται αυτά τα συναισθήματα όταν εμφανίζονται, αλλά είναι αρκετά γενναία για να ζητήσει την υποστήριξη, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να γίνεται καλύτερη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Πρέπει μόνο να ρίξεις μια ματιά σε μερικές από τις τελευταίες δημοσιεύσεις της για να δεις ότι ξοδεύει επιπλέον χρόνο για να μαγειρέψει τα πολύ νόστιμα pancake της με πρωτεΐνη, πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ ή να χαλαρώνει στην πίσω αυλή της για την οποία όλοι ζηλεύουμε πολύ!

Με λίγα λόγια

Η προσέγγιση της Emelye στο lockdown ήταν να επικεντρωθεί στον έλεγχο και να βελτιώσει ένα ήδη υπέροχο σύνολο υπαρχόντων συμπεριφορών που εστιάζονται στην υγεία.

Επιλέγει να συγκεντρώσει την ενέργειά της σε αυτό που μπορεί να ελέγξει ενώ έχει μεγαλύτερη συνείδηση για εκείνα τα πράγματα που είναι πλησιέστερα και πιο αγαπητά σε αυτήν και πόσο υπέροχα είναι. Θα μπορούσαμε όλοι να μάθουμε ένα ή δύο πράγματα από την προσέγγιση της Emelye.

1. Wallston, K. A., Wallston, B. S., Smith, S., & Dobbins, C. J. (1987). Perceived control and healthCurrent Psychology6(1), 5-25.

Evangeline Howarth
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Η Evangeline έχει λάβει μέρος σε πολλά ανταγωνιστικά αθλήματα από μικρή ηλικία. Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια RYA σκαφών κατανοεί την σημασία της σωστής διατροφής για την τροφοδοσία έντονων αθλημάτων καθώς και αθλημάτων αντοχής. Έχει επίσης εμπειρία στην ομάδα GBR Squads καθώς και έχει πραγματοποιήσει τον ρόλο προπονήτριας στην πρώτημα ομάδα του πανεπιστημίου της.

Στον ελεύθερό της χρόνος, η Evangeline λατρεύεο το τρέξιμο και ιδαιαίτερα τους Μαραθωνίους. Τα σαββατοκύριακα, θα την βρείτε να κάνει θαλάσσια σπορ ή πεζοπορία σε λόφους. Τα αγαπημένα της απογεύματα κάνει HIIT session ή squats και μετά απολαμβάνει πικάντικα γεύματα και αρκετά λαχανικά – μιαμ!

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Evie εδώ.

myprotein