Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Λάθη διατροφής στην καραντίνα

Λάθη διατροφής στην καραντίνα
Myprotein
Writer and expert3 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein
Μάθε τα λάθη διατροφής που κάνει ο κόσμος στην καραντίνα! Από την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Φωτεινή Μαυροπούλου.

Μόνιμο θέμα συζήτησης πλέον ο εγκλεισμός μας στο σπίτι, η καραντίνα και η διατροφή μας κατά τη διάρκεια αυτής.

Πολλοί μάλιστα από εσάς είστε στην ομάδα που ίσως έβαλε κάποια περιττά κιλά και δεν θα ήθελε να συνεχίσει να βάζει και στην δεύτερη καραντίνα.

Πάμε λοιπόν να εντοπίσουμε μαζί κάποια λάθη που έγιναν στην πρώτη καραντίνα και θα πρέπει να αποφύγουμε σε αυτήν: 

1) Να είμαστε συνέχεια στην κουζίνα είτε για μαγείρεμα είτε για τσιμπολόγημα. Προτίμησε να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να ακούσεις χαλαρωτική μουσική.

2) Να αποφεύγουμε την άσκηση. Μπορούμε  να κάνουμε γυμναστική στο σπίτι. Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την άσκηση καθώς υπάρχουν στο διαδίκτυο ολοκληρωμένα προγράμματα γυμναστικής από ειδικούς που σε κάνουν να αισθάνεσαι motivated.

3) Nα μην πίνουμε πολύ νερό. Βρείτε έξυπνους τρόπους για να πίνετε το νερό σας όπως είναι η κατανάλωση τσάι, χυμών ακόμη και φρούτων και λαχανικών . Προσπάθησε να πίνεις το νερό σου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο πρωινές ή βραδινές ώρες. Επίσης βρες ένα ποτήρι που σου αρέσει και συνέδεσε το με το να πίνεις εκεί το νερό σου. Θα δεις που θα είναι πιο εύκολο.

4) Να ασχολούμαστε συνέχεια με τα social media (instagram, facebook, tiktok κα). Κάνε μια μικρή αποτοξίνωση από αυτά και δραστηριοποιήσου με γυμναστική ή περίπατο.

5) Να παραγγέλνεις junk food. Mήπως να έσβηνες για λίγο τις εφαρμογές από το κινητό σου; Think about it.

6) Να μην μιλάμε με τις ώρες στο κινητό. Αντί αυτού βγείτε για ένα περίπατο ή διαβάστε ένα βιβλίο.

7) Nα τρώω μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού λόγω βαρεμάρας στο σπίτι. Εκεί που η λιγούρα σου χτυπάει την πόρτα, κατανάλωσε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

8) Πεινάς ή λιγουρεύεσαι; Με τον όρο πείνα εννοούμε την βιολογική πείνα που επέρχεται έπειτα από πολλές ώρες αφαγίας. Η λιγούρα ή αλλιώς συναισθηματική πείνα είναι το συναίσθημα που έρχεται σε ανύποπτο χρόνο και συνήθως μετά από κάποιες μυρωδιές, κάποια διαφήμιση στην τηλεόραση, σαν επιβράβευση στον εαυτό μας μετά από μια πολύ απαιτητική μέρα στη δουλειά κα. Ξεχώρισε λοιπόν αυτά τα συναισθήματα και κάνε μικρά και συχνά γεύματα.

 

Αυτά και πολλά άλλα άρθρα, αλλά και healthy tips και συνταγές θα βρείτε στο προφίλ μου FOTINI_DIETITIAN.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein