Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Αξεσουάρ προπόνησης για μοναδικές προπονήσεις

Αξεσουάρ προπόνησης για μοναδικές προπονήσεις
Myprotein
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Σου ετοιμάσαμε μια λίστα με τα πιο σημαντικά αξεσουάρ προπόνησης...

Η Lauren είναι Myprotein PT και online coach, η οποία ειδικεύεται στη δύναμη και την άρση βαρών. Είναι παθιασμένη με το να βοηθά τις γυναίκες να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους για το γυμναστήριο, ξεκλειδώνοντας τις προπονητικές τους δυνατότητες και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προπονούνται στο γυμναστήριο με αυτοπεποίθηση, βελτιώνοντας παράλληλα τη ζωή τους. Η Lauren είναι L3 PT, προπονήτρια indoor cycling και αυτή τη στιγμή μελετάει για την πιστοποίηση L4 Strength and Conditioning.

Τα αξεσουάρ προπόνησης μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στο γυμναστήριο. Μπορούν να υποστηρίξουν τη γενική προπόνηση καθώς και άτομα με κινητικά προβλήματα, βοηθώντας σε να φτάσεις στο επόμενο επίπεδο και να φτάσεις σε νέα PB. Υπάρχουν πολλά αξεσουάρ για να διαλέξεις, όλα με διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές μου για αξεσουάρ προπόνησης.

Weightlifting/flat παπούτσια

Τα παπούτσια άρσης βαρών είναι αθλητικά με ψηλά τακούνια. Αυτή η ανύψωση σε βοηθά να διατηρήσεις τη σωστή τεχνική κατά την άσκηση. Όσον αφορά τις σύνθετες ασκήσεις, η αποτυχία να διατηρήσεις τη σωστή φόρμα μπορεί πραγματικά να σε εμποδίσει να διαπρέψεις ή ακόμα και να εκτελέσεις την άσκηση.

Τα τακούνια μπορεί να διαφέρουν από παπούτσι σε παπούτσι, ο στόχος είναι να βρεις ένα ζευγάρι το οποίο σου επιτρέπει να φτάσεις στην επιθυμητή θέση άνετα ενώ έχεις τον έλεγχο της μπάρας.

Εάν δεν έχεις συγκεκριμένα παπούτσια για άρση βαρών, τα φλατ παπούτσια όπως τα plimsolls θα είναι μια χαρά.

Γάντια

Τα γάντια άρσης βαρών μπορούν να βοηθήσουν στο κράτημα της μπάρας και να αποτρέψουν τους κάλους. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν σε οποιαδήποτε καταπόνηση ή πίεση, παρέχοντας πρόσθετη υποστήριξη και σταθερότητα. Αν χρησιμοποιηθούν σωστά, τα γάντια μπορούν να σε βοηθήσουν να σηκώνεις περισσότερα κιλά, βοηθώντας στην πιο ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου στα χέρια και τους πήχεις σου.

Wrist Wraps

Τα Wrist Wraps παρέχουν ένα καλό επίπεδο στήριξης του καρπού, βοηθώντας στην προστασία των χεριών σου από τραυματισμούς όπως κοψίματα και μώλωπες. Είναι επίσης καλά για αθλήματα και ασκήσεις με βάση τη μάχη.

Figure 8 Lifting Straps

Τα straps συμβάλλουν στη μείωση της ζήτησης για δύναμη λαβής και σου επιτρέπουν να εστιάσεις περισσότερο στη διατήρηση της σωστής φόρμας και τεχνικής. Δίνουν σταθερότητα και αφαιρούν την περιττή καταπόνηση από τους καρπούς και μπορούν επίσης να βοηθήσουν στο πιάσιμο της μπάρας, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν σηκώνεις βαριά ή πολλά βάρη.

Ενώ είμαι θαυμάστρια, δεν θα παροτρύνω τους πελάτες μου να τα χρησιμοποιούν όταν ξεκινούν. Εάν είσαι αρχάριος, η προτεραιότητά σου θα πρέπει να είναι η βελτίωση της δύναμης λαβής σου (μπορείς να το κάνεις κάνοντας farmer’s walks, dead hangs κ.λπ.). Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να αποδυναμώσεις τους καρπούς σου εάν εξαρτηθείς υπερβολικά από αυτά.

Lifting Grips

Όπως και οι ιμάντες, οι λαβές λειτουργούν για να αυξήσεις την λαβή σου στην μπάρα και να παρέχουν καλή στήριξη στον καρπό.

Lifting Hooks

Τα Lifting Hooks είναι μια άλλη εναλλακτική λύση για τους ιμάντες ή τις λαβές - το τι θέλεις να χρησιμοποιήσεις είναι προσωπική προτίμηση. Τα Lifting Hooks μπορούν να μειώσουν την εξάρτηση από τους πήχεις και τα δάχτυλά σου για την λαβή και αντ 'αυτού να στρατολογήσουν τους σωστούς μύες για τη δεδομένη άσκηση. Τα Lifting Hooks λειτουργούν ιδιαίτερα καλά στις κινήσεις έλξης όπως οι άρσεις θανάτου.

Μαγνησία

Η μαγνησία είναι διαθέσιμη συνήθως ως σκόνη ή υγρό, βοηθά στη βελτίωση της πρόσφυσής σου και μπορεί να προστατεύσει τα χέρια σου από εκδορές και κάλους. Η μαγνησία είναι βολική όταν εκτελείς βαριές κινήσεις έλξης όπως rows, άρσεις θανάτου ή έλξεις και chin ups.

Ζώνες

Οι ζώνες μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις σωστή στήριξη και να παρέχουν υποστήριξη όταν σηκώνεις κιλά κοντά στο μέγιστο βάρος σου. Συχνά χρησιμοποιούνται εσφαλμένα. Δεν πρέπει μόνο να σφίγγεις την ζώνη όσο πιο σφιχτά γίνεται! Ο σκοπός της χρήσης μιας ζώνης είναι να βοηθήσει στη μείωση του στρες στο κάτω μέρος της πλάτης σου και να σταματήσει την υπερέκταση της σπονδυλικής στήλης. Υπάρχουν πολλοί τύποι ζωνών άρσης βαρών, επομένως είναι καλύτερο να μιλήσεις με τον προπονητή σου για να σε βοηθήσει να βρεις την καλύτερη για εσένα και τους στόχους σου.

Ρούχα συμπίεσης

Τα ρούχα συμπίεσης είναι κατασκευασμένα από ελαστικό υλικό για να κρατούν το σώμα σου ασφαλές και στη θέση του. Βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σου, προσφέρουν άνεση και μπορεί επίσης να σε βοηθήσουν να μειώσεις τυχόν στρες στο σώμα σου καθώς εκτελείς βαριές άρσεις.

Μαξιλάρι μπάρας

Το μαξιλάρι για την μπάρα είναι καλό για κινήσεις όπως τα hip thrusts, καθώς μπορούν να προστατεύσουν τους γοφούς και τη λεκάνη σου από μώλωπες και πίεση. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποτροπή της ολίσθησης της μπάρας από εσένα καθώς πιέζεις προς τα πάνω, πράγμα που σημαίνει ότι έχεις περισσότερο έλεγχο στα κιλά. Δεν θα τα συνιστούσα για squats καθώς μπορούν να σε ωθήσουν προς τα εμπρός και να μειώσουν τη σταθερότητά σου σε όλη τη διάρκεια της κίνησης.

Ζώνες αντίστασης

Οι ζώνες αντίστασης είναι ιδανικές για αρχάριους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε είδους ασκήσεις. Είναι εξαιρετικές για την αύξηση της έντασης στις μυϊκές ομάδες, την προπόνηση της σταθερότητας των αρθρώσεων και την προσθήκη ισομετρικής έντασης.

Επιγονατίδες

Οι επιγονατίδες είναι επίδεσμοι τύπου συμπίεσης που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στήριξη και σταθερότητα στις αρθρώσεις του γόνατος. Βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της έντασης και της πίεσης που ασκείται στα γόνατα και στους τετρακέφαλους κατά τη διάρκεια μιας βαριάς άρσης.

Με λίγα λόγια

Τα αξεσουάρ άρσης βαρών μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην προπόνησή σου και μπορούν να σε βοηθήσουν να μεγιστοποιήσεις την άρση σου όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Ορισμένα αξεσουάρ θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν αισθάνεσαι πλήρως άνετα κάνοντας ορισμένες ασκήσεις, έχεις κατακτήσει τη φόρμα και είσαι έτοιμος να προχωρήσεις στο επόμενο επίπεδο.

Θα πρέπει να ενισχύσουν την προπόνησή σου αντί να υποστηρίξουν τυχόν τεχνικά ελαττώματα. Σκέψου τα ως «ωραίο να τα έχω» αντί για «πρέπει να τα έχω». Δεν πρέπει ποτέ να βασίζεσαι πολύ σε ένα αξεσουάρ για να εκτελέσεις σωστά μια άσκσηση.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές από τη Lauren στο Instagram της.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein