Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Μην παραβλέπουμε το βραβείο | Η Lucy Turner είναι Forever Fit

Μην παραβλέπουμε το βραβείο | Η Lucy Turner είναι Forever Fit
Lauren Dawes
Writer and expert4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes
Η 22χρονη επταθλήτρια δεν θα αφήσει τίποτα να της στερήσει την επιτυχία.

Κάθε νέα χρονιά, εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο παίρνουν την ευκαιρία να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, όντας επικεντρωμένοι σε φιλόδοξα resolutions, με πολλά από αυτά να σχετίζονται με το γυμναστήριο … τουλάχιστον για τις πρώτες βδομάδες.

Στην Myprotein μας αρέσει να βλέπουμε τους ανθρώπους να δρουν, αλλά θέλουμε να απέχουμε από βραχυπρόθεσμες, μη βιώσιμες σκέψεις του τύπου νέα χρονιά, νέος εαυτός. Και για αυτό κάνουμε την καμπάνια Forever Fit.

Το fitness δεν είναι γρήγορες λύσεις, προγράμματα γράμμωσης 30 ημερών ή δίαιτες detox. Δεν είναι κάτι που θα τιμωρήσεις τον εαυτό σου τον Ιανουάριο και θα ξεχάσεις τους υπόλοιπους 11 μήνες του χρόνου.

Είναι μια επένδυση στον εαυτό σου, τόσο σωματική όσο και πνευματική, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Για να βοηθήσουμε και να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα, αναζητήσαμε αθλητές και ambassadors που ζουν και αναπνέουν με αυτές τις αρχές – άτομα που συνεχώς πιέζουν τον εαυτό τους, σωματικά και πνευματικά, λίγο-λίγο, κάθε μέρα.

Η Lucy Turner είναι μια από αυτά τα αφοσιωμένα άτομα. Δείτε την ιστορία της.

Κυνηγώνταςτοπάθος

Η Lucy Turner είναι μια επταθλήτρια 22 ετών από το Newcastle. Αποφοίτησε από το Northumbria University με πτυχίο σε σπουδές Applied Sport, Exercise and Nutrition, και τώρα ζει στο Loughborough ως αθλήτρια πλήρους απασχόλησης.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι γραφτό να ακολουθήσει μια αθλητική καριέρα, αφού από πολύ μικρή ηλικία έκανε αγώνες ενόργανης στο Newcastle Gymnastics Academy, αλλά και όσο ήταν στο σχολείο λάτρευε ό,τι άθλημα και αν έκανε.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της, θα συμμετείχε σε ένα αθλητικό camp διακοπών, το οποίο προσέφερε ποικιλία αθλητικών κλάδων για να δώσει στους νέους την ευκαιρία να βρουν τι τους ταιριάζει καλύτερα. Οι προπονητές κατέγραψαν το δυναμικό της γρήγορα και ενθάρρυναν τη Lucy να ξεκινήσει την προπόνηση για το επτάθλο - ένας συνδυασμός 7 γεγονότων στίβου και πεδίου, συμπεριλαμβανομένων των 100 μέτρων εμπόδιων, υψηλού άλματος,  shot put, 200 μέτρα σπριντ, μακρύ άλμα, και 800 μέτρα.

Σε ηλικία μόλις 13 ετών, η Lucy έκανε αυτό που αποδείχθηκε ότι ήταν μια απόφαση που άλλαξε τη ζωή της - να σταματήσει τη ενόργανη για να προχωρήσει στην προπόνηση του επτάθλου.

Νομίζω ότι τα πρότυπα είναι πολύ σημαντικά, ειδικά σε νεότερο επίπεδο. Η JessicaEnnis, μεταξύ άλλων, υπήρξε κάποια που πραγματικά μου βοήθησε και με ενέπνευσε.

Βάζοντας το fitnessστην ζωή της

Η απόφαση λήφθηκε. Η Lucy συνέχισε να δίνει όλο της τον εαυτό στην προπόνηση, ενώ είχε καλή απόδοση στο σχολείο και τις εξετάσεις. Στο πανεπιστήμιο, ανέβασε τον πήχη ψηλότερα, καταφέρνοντας να διαβάζει, να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο, να έχει δύο δουλειές part-time και να γυμνάζεται 6 φορές την βδομάδα!

Πιστεύει ότι η προπόνηση βοήθησε την επιτυχία της στο σχολείο, αφού της έδωσε ένα διάλειμμα από το διάβασμα, προσφέροντας χαλάρωση από την ένταση. Κατά την διάρκεια βδομάδων με αρκετή πίεση, δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά με καλό χρονικό προγραμματισμό τα κατάφερε!

 Όταν καθόμουν για να κάνω τη δουλειά μου, ήξερα ότι δεν είχα χρόνο να χάσω, ώστε να μην μπορεί να χρονοτριβώ.

Έπρεπε να θυσιάσει πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις και νυχτερινές εξορμήσεις που κάναν άλλοι στην ηλικία της, αλλά είχε πολλούς φίλους που την υποστήριζαν, κάνοντας τα πράγματα ευκολότερα για εκείνη.

Πάντα υπάρχουν εμπόδια

Όσο και αν η ίδια το κάνει να ακούγεται σαν απλό, η δέσμευση της Lucy στις αθλητικές δραστηριότητες της δεν ήταν πάντα μια εύκολη υπόθεση. Τρεις μήνες πριν από τα 16α γενέθλιά της, διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, μια σοβαρή δια βίου πάθηση που επηρεάζει την παραγωγή ινσουλίνης και ως αποτέλεσμα τα επίπεδα γλυκόζης.

Η συμμετοχή στην άσκηση και στον αθλητισμό επηρεάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον τύπο άσκησης ή τον αθλητισμό. Η μέτρια άσκηση που διαρκεί λίγο, όπως η ποδηλασία ή το τρέξιμο με ρυθμό, μπορεί να προκαλέσει πτώση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, ωστόσο η πιο απαιτητική άσκηση μπορεί να προκαλέσει άνοδο.

Αυτό καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη για διαχειριστεί ως επταθλήτρια, καθώς το έπταθλο αποτελείται από τόσα πολλά διαφορετικά γεγονότα. Οι αλλαγές στα συναισθήματα και οι αυξήσεις της αδρεναλίνης μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, κάτι που είναι ένα άλλο αναπόφευκτο μέρος του αγώνα. Αυτό όμως δεν σταμάτησε τη Lucy.

Φυσικά έχω τα πάνω και τα κάτω μου - και μερικές μέρες αισθάνομαι ότι μένω πίσω - όμως τις περισσότερες φορές είμαι σε θέση να το διαχειριστώ εξαιτίας του ότι αγαπώ το άθλημα τόσο πολύ.

 Η σημασία του να έχεις έναν στόχο

Ένα βασικό κομμάτι της επιτυχίας της Lucy οφείλεται στο γεγονός ότι εργάζεται πάντα για ένα απτό στόχο.

Και με απτό στόχο, δεν εννοούμε ένα αόριστο resolution νέου έτους του τύπου "θέλω να είμαι σε φόρμα". Εννοούμε συγκεκριμένους, βραχυπρόθεσμους στόχους για τους οποίους μπορείτε να εργάζεστε συνειδητά και, ενδεχομένως, να επιτύχετε.

Πρόκειται για την διάσπαση των θεμάτων σε διαχειρίσιμα κομμάτια, αντί να γίνεται προσπάθεια επίτευξης του στόχου με την μία.

Όταν πρόκειται για τους αγώνες, εστιάζω εξ ολοκλήρου σε κάθε εκδήλωση δεδομένου ότι δεν μπορώ να ελέγξω το αποτέλεσμα ολόκληρου του διαγωνισμού.

Όπως και εμείς, η Lucy πιστεύει ότι ο καθορισμός στόχων είναι μια εξαιρετικά ισχυρή τεχνική που συμβάλλει στην αύξηση του κινήτρου και της συγκέντρωσης - γιατί σας δίνει έναν λόγο να κάνετε κάτι.

Τι σημαίνει ForeverFitγια την Lucy

Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς προπόνηση. Ο αθλητισμός βοηθά σε κάτι πολύ περισσότερο από τις φυσικές πτυχές - αναπτύσσει χαρακτήρα και αναπτύσσει δεξιότητες όπως η αναλυτική σκέψη, ο χειρισμός της πίεσης, η διαχείριση του χρόνου, οι ηγετικές ικανότητες και ο καθορισμός στόχων.

Με δίδαξε πώς να ανταποκρίνομαι σε αποτυχίες και πώς να σκέφτομαι αισιόδοξα.

Ο αθλητισμός μου επέτρεψε να συναντήσω μερικούς καταπληκτικούς ανθρώπους με τους οποίους μοιράζομαι ένα πάθος. Μου επέτρεψε να ταξιδεύω στον κόσμο, κάνοντας αυτό που αγαπώ. Μου έδωσε την ευκαιρία να πάω στα σχολεία με σκοπό να εμπνεύσω τις μελλοντικές γενιές.

Η καμπάνια Forever Fit ευθυγραμμίζεται με την προσωπική μου προοπτική στη ζωή. Είναι το θέμα της κίνησης και της αποφασιστικότητας, κάτι που νομίζω ότι είναι απαραίτητο για όλους τους επιτυχημένους ανθρώπους.

Lauren Dawes
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Η Lauren είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας και προέρχεται από την Νότια Αγγλία. Αγαπούσε πάντα την κολύμβηση, έχει ανακαλύψει τη δύναμη που προσφέρουν τα βάρη τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εβδομαδιαία τάξη hot yoga.

Τα σαββατοκύριακα μαγειρεύει συνήθως ή τρώει κάποιο είδος brunch και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες συνταγές με τους συγκατοίκους της - ειδικά έχει μια παλιά μαθητική συνηθεία, όπως να επιβιώνει από τα ζυμαρικά. Πάνω απ 'όλα, είναι σταθερά πιστή στη διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζιν.

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της Lauren εδώ.

myprotein