Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Αυτοπεποίθηση: η πιο δυνατή γυναίκα της Αγγλίας μοιράζεται τις συμβουλές της

Αυτοπεποίθηση: η πιο δυνατή γυναίκα της Αγγλίας μοιράζεται τις συμβουλές της
Monica Green
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Monica Green

Το γυμναστήριο είναι ένα μέρος για να προκαλέσεις τον εαυτό σου, να κάνεις νέα PB και να νιώσεις ολοκληρωμένη. Αλλά μπορεί να είναι ένα τρομακτικό μέρος για μερικές κοπέλες, ειδικά αν είσαι νέα και τώρα το συνηθίζεις. Πώς λοιπόν χτίζεις την αυτοπεποίθηση για να μπεις στο γυμναστήριο και να ξεκινήσεις το ταξίδι σου;

Ένα άτομο του οποίου οι συμβουλές αξίζει να ακούσουμε για αυτό το θέμα είναι η Farah Fonseca - τρεις φορές η ισχυρότερη γυναίκα της Αγγλίας! Μια γυναίκα με τρομερό κίνητρο. Η Farah κάθισε για να μιλήσει για την αυτοπεποίθηση και να δώσει κορυφαίες συμβουλές για να νιώθει κάποιος τέλεια μέσα και έξω από το γυμναστήριο.

https://youtu.be/8-YuHNSae00

«Πρέπει να είσαι δυνατή για να είσαι strongwoman»

Η Farah ξεκίνησε το ταξίδι της ως strongwoman στα 20 της, όταν άρχισε να πηγαίνει τακτικά στο γυμναστήριο. Ξεκίνησε πηγαίνοντας απλώς στο γυμναστήριο χωρίς ιδιαίτερο πρόγραμμα. Αυτό ήταν μέχρι που μια πρόταση από τον σύντροφό της πυροδότησε κάτι μέσα της.

«Ο σύντροφός μου προσπάθησε να με ωθήσει να βγω από τη ζώνη άνεσής μου, να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μέσα σε έναν χώρο γυμναστικής. Βρήκα την strongwoman, βρήκα τα βάρη... και τα βαριά βάρη».

«Ο σύντροφός μου μου είπε να συμμετάσχω σε έναν τοπικό διαγωνισμό αρχαρίων strongwoman σε ηλικία 21 ετών. Τότε του είχα πει «μωρό μου, πρέπει να είσαι δυνατή για να γίνεις strongwoman». Από εκεί και πέρα ​​η αυτοπεποίθησή μου ανέβηκε κατά πολύ».

Συμβουλές από την Farah για αυτοπεποίθηση

Δούλεψε με ένα γυμναστή για να σου δείξει τα βασικά

Η πρώτη συμβουλή της Farah είναι να ξεκινήσεις. Εντάξει, πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Αλλά το να αποκτήσεις κάποιον που ξέρει τι κάνει στο γυμναστήριο, όπως έναν personal trainer, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσεις εμπιστοσύνη στις κινήσεις που κάνεις.

Μόλις αποκτήσεις αυτή τη σιγουριά και τη γνώση ότι εκτελείς τις κινήσεις σωστά και με εξαιρετική φόρμα, μπορείς να πας στο γυμναστήριο με τη σιγουριά ότι γνωρίζεις τι κάνεις.

Ξεκίνα να προσέχεις τη διατροφή σου

Η επόμενη συμβουλή της Farah είναι να ταΐζεις σωστά το σώμα σου. Το να ρυθμίσεις τη διατροφή σου θα σε κάνει να νιώθεις πιο δυνατή στο σώμα και στο μυαλό, βελτιώνοντας δραματικά την αυτοπεποίθησή σου.

Αυτοφροντίδα

Το τρίτο βήμα για τη Farah είναι η αυτοφροντίδα. Κάνοντας διάφορες αλλαγές στον τρόπο ζωής για την ψυχική σου υγεία. Είτε πρόκειται για τακτικές βόλτες, καθημερινό διαλογισμό, γιόγκα ή απλώς φροντίζοντας να αφιερώνεις χρόνο για ένα χαλαρωτικό μπάνιο κάθε εβδομάδα. Αυτό θα σε βοηθήσει να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου έξω από το γυμναστήριο καθώς και σε αυτό.

Με λίγα λόγια

Το να ξεκινάς στο γυμναστήριο μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά η Farah γνωρίζει εκ πείρας ότι μπορεί να σε βοηθήσει να χτίσεις αυτοπεποίθηση και να σε βάλει σε μια δυνατή θέση. Κυριολεκτικά. Ξεκίνα λοιπόν βάζοντας κάποιον έμπειρο να σου δείξει τα βασικά, να βάλεις τον εαυτό σου πρώτο και να επικεντρωθείς στη διατροφή σου και αφιέρωσε χρόνο για πραγματική αυτοφροντίδα που σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα.

Monica Green
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Monica Green
myprotein