Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Διατροφή για τόνωση σώματος: οδηγός

Διατροφή για τόνωση σώματος: οδηγός
Joni McMullen
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Joni McMullen

Ξέρεις ότι θέλεις να τονώσεις το σώμα σου, αλλά δεν είσαι σίγουρη/ος από πού να ξεκινήσεις; Έχουμε όλα όσα χρειάζεσαι για να σε βοηθήσουμε να πετύχεις αυτό τον στόχο.

Πάρε το προβάδισμα με τις συμβουλές των ειδικών γυμναστών και διατροφολόγων, διάβασε τον λεπτομερή οδηγό μας για την τόνωση του σώματος και επίλεξε τα δικά σου πακέτα συμπληρωμάτων - διάλεξε από μια επιλογή από τις καλύτερες σκόνες πρωτεΐνης, μπάρες, σνακ και μείγματα προπόνησης.

Φτιάξε το δικό σου πακέτο εδώ.

Συμβουλές για τόνωση

Εδώ θα βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές που καλύπτουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με την τόνωση του σώματος - από προπόνηση, διατροφή και συμβουλές για συμπληρώματα.

1. Γιατί ένα πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη είναι τόσο σημαντικό

Η κατανάλωση άφθονων πρωτεϊνών είναι πραγματικά σημαντική για την επίτευξη των στόχων σου σε θέματα γυμναστικής. Ο διατροφολόγος μας εξηγεί πώς ένα πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μπορεί να ξεκινήσει τη μέρα σου με τον σωστό τρόπο.

Διατροφή

Γιατί ένα πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι τόσο σημαντικό

Καταναλώνεις πρωτεΐνη στο πρωινό σου γεύμα; Μάθε τους λόγους για τους οποίους η κατανάλωση πρωτεΐνης στο πρωινό γεύμα είναι ύψιστης σημασίας.

1 έτος πρινΚατά Myprotein

2. 10 διατροφικοί μύθοι

Ένα έλλειμμα θερμίδων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονωθείς και να σιγουρευτείς ότι διατηρείς τον άπαχο μυϊκό ιστό σου. Μάθε όμως τους μύθους διατροφής ώστε να μην κάνεις λάθη και χάσεις χρόνο!

Διατροφή

10 Διατροφικοί Μύθοι: τους καταρρίπτει η επιστήμη!

Δες και εσύ τους 10 διατροφικούς μύθους που καταρρίπτει η επιστημονική έρευνα. Οι διατροφικοί μύθοι του 2020. Μάθε περισσότερα.

5 μήνες πρινΚατά Myprotein

3. Εναλλακτική λύση πρωτεΐνης ορού γάλακτος για την ανάπτυξη μυών 

Μάθε τα πάντα για τα EAAs και γιατί μπορεί να είναι ιδανικά για το ταξίδι σου στην τόνωση.

Συμπληρώματα

Αμινοξέα EAAs: τι είναι; Πώς διαφέρουν από την πρωτεΐνη;

Μάθε τα πάντα για τα αμινοξέα EAAs. Τι είναι; Πώς διαφέρουν από την πρωτεΐνη; Πώς χρησιμοποιούνται;

2 χρόνια πρινΚατά Emily Wilcock

4. Συμπληρώματα για αντιμετώπιση της κόπωσης 

Ψάχνεις για το τέλειο pre-workout; Μην ψάχνεις παραπέρα από αυτή τη λίστα με τα κορυφαία συμπληρώματα που θα σε απογειώσουν!

Συμπληρώματα

Κούραση: μείωσέ την με αυτά τα 10 συμπληρώματα διατροφής

Θέλεις να αυξήσεις την ενέργειά σου; Δες τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για να αντιμετωπίσεις την κούραση και την κόπωση.

3 μήνες πρινΚατά Myprotein

5. Προπόνηση HIIT | Προπόνηση χωρίς εξοπλισμό

Προπονήσεις HIIT - ο ιδανικός τρόπος για να κάνεις μια γρήγορη προπόνηση ολόκληρου του σώματος. Δεν χρειάζεται εξοπλισμός γι' αυτό, οπότε μπορείς εύκολα να την στριμώξεις στο μεσημεριανό σου διάλειμμα.

Προπόνηση

HIIT | 10 λεπτά εντονης προπόνησης σε εξωτερικό χώρο για όλους

Αυτή η γρήγορη προπόνηση 10 λεπτών με αυξημένη ένταση (HIIT) θα σας βοηθήσει να κάψετε και θερμίδες και λίπος σε κυριολεκτικά χρόνο μηδέν, χωρίς να χρειάζεστε να πάτε καν στο γυμναστήριο σας- απλά βρείτε ένα πάρκο με σκιά ή έστω τον κήπο του σπιτιού σας.

6 χρόνια πρινΚατά Katerina Baka

6. Κάνε σωστό ζέσταμα!

Δες top συμβουλές για σωστό ζέσταμα πριν την προπόνηση.

Προπόνηση

[Q&A] Ποιά είναι η καλύτερη προθέρμανση (ζέσταμα) πριν την προπόνηση ;

Είναι αρκετά συχνή η ερώτηση για το ποιό είναι το καλύτερο ζέσταμα (προθέρμανση) για πριν την προπόνηση ! Σε αυτό το άρθρο θα σας απαντήσουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για προθέρμανση !

7. Απογείωσε τα γεύματά σου με τις συνταγές μας

Η προετοιμασία γευμάτων είναι ένας εύκολος τρόπος για να εγγυηθείς την τήρηση των μακροθρεπτικών συστατικών σου - δοκίμασε αυτές τις συνταγές για να κρατήσεις τα πράγματα ενδιαφέροντα.

8. Πρωτεϊνικό πρωινό

Σου αρέσουν τα Weetabix; Δοκίμασε αυτό το μοναδικό πρωτεϊνικό πρωινό. Θα έχεις ενέργεια για όλη την ημέρα. Απόλαυσέ το!

Συνταγές

Πρωτεϊνικό πρωινό: αλατισμένη καραμέλα overnight Weetabix

Σου αρέσουν τα Weetabix; Δοκίμασε αυτό το μοναδικό πρωτεϊνικό πρωινό. Θα έχεις ενέργεια για όλη την ημέρα. Καλή απόλαυση.

1 έτος πρινΚατά Myprotein

Συχνές ερωτήσεις για την τόνωση σώματος

Χρειάζομαι ένα πρόγραμμα προπόνησης και διατροφής αν θέλω να δυναμώσω;

Ναι, είναι σημαντικό να έχεις ένα καλό διατροφικό πλάνο όταν κάνεις τόνωση. Η σωστή διατροφή είναι συχνά μία από τις πιο δύσκολες πτυχές της αύξησης των μυών ή της απώλειας βάρους.

Διατροφή

[Q&A] Τι θεωρείται μια ολοκληρωμένη διατροφή ; | Τα Βασικά που συχνά ξεχνάτε !

Η διατροφή η οποία μπορείς να είσαι πιστός είναι η μόνη που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου, είτε αυτό είναι απώλεια λίπους, είτε συντήρηση είτε απόκτηση μυϊκής μάζας.

Ποια συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και στην τόνωση;

Το πιο σημαντικό πράγμα για την τόνωση είναι να δημιουργήσεις ένα θερμιδικό έλλειμμα καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες από αυτές που καις κάθε μέρα. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα μέσω ενός συνδυασμού διατροφής και άσκησης.

Τα συμπληρώματα μπορούν όμως να είναι πραγματικά χρήσιμα για την υποστήριξη αυτών των προσπαθειών. Μερικά από τα καλύτερα συμπληρώματα για τόνωση περιλαμβάνουν μείγματα πρωτεϊνών διατροφής, CLA, BCAAs, L-καρνιτίνη και εκχύλισμα πράσινου τσαγιού. Όλα αυτά μπορούν εύκολα να προστεθούν σε ένα πρόγραμμα υγιεινών γευμάτων και σε ένα πρόγραμμα άσκησης για να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου.

Πώς μπορώ να τονώσω το στήθος μου;

Για να τονώσεις το στήθος σου, είναι σημαντικό να συμπεριλάβεις μια ποικιλία ασκήσεων στο πρόγραμμα προπόνησής σου που γυμνάζουν τους μύες σε αυτή την περιοχή του άνω μέρους του σώματος. Ορισμένες καλές ασκήσεις για το στήθος περιλαμβάνουν bench press, press-ups, dumbbell chest flies, cable crossovers και plate press-outs.

Μπορεί επίσης να αξίζει να συμπληρώνεις τις προπονήσεις σου με κρεατίνη, BCAAs, βήτα-αλανίνη και συμπληρώματα πρωτεΐνης για να μεγιστοποιήσεις την αύξηση των μυών σου.

Μπορείς να δυναμώσεις σε ένα ποδήλατο γυμναστικής;

Η προπόνηση στο ποδήλατο γυμναστικής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψεις θερμίδες, βελτιώνοντας παράλληλα την καρδιαγγειακή σου υγεία. Πρόκειται για μια μορφή άσκησης με χαμηλό αντίκτυπο, η οποία μπορεί ωστόσο να είναι αρκετά έντονη ώστε να συμβάλλει στην απώλεια βάρους και στην τόνωση των μυών.

Η ποδηλασία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανάπτυξη της δύναμης, της αντοχής και της μυϊκής τόνωσης του κάτω μέρους του σώματος.

Πώς μπορώ να τονώσω τα χέρια μου;

Για να τονώσεις τα χέρια σου, θα πρέπει να επικεντρωθείς στην ανάπτυξη μυών μέσω ενός συνδυασμού δομημένων ασκήσεων για τα χέρια και ενός καλού διατροφικού πλάνου.

Ορισμένες αποτελεσματικές ασκήσεις περιλαμβάνουν biceps curls, triceps dips, overhead extensions, side raises, shrugs, και compound movements (σύνθετες ασκήσεις) όπως bench presses, press-ups, και bent-over rows. Αυτές οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να χτίσεις ένα ολοκληρωμένο άνω μέρος του σώματος και να δυναμώσεις τους μυς των χεριών σου.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκτήσεις ένα γυμνασμένο σώμα;

Δεν υπάρχει μία και μοναδική απάντηση για το πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκτήσεις ένα γυμνασμένο σώμα. Ωστόσο, με ένα δομημένο πρόγραμμα προπόνησης και διατροφής, είναι δυνατόν να αρχίσεις να βλέπεις καλά αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η προσθήκη συμπληρωμάτων όπως κρεατίνη, BCAAs, β-αλανίνη και πρωτεΐνη μπορεί επίσης να υποστηρίξει τη μυϊκή δύναμη και ανάπτυξη. Αλλά να θυμάσαι ότι τα συμπληρώματα δεν αντικαθιστούν τη σωστή διατροφή και προπόνηση.

Μπορείς να τονώσεις το σώμα σου σε 30 ημέρες;

Τα συμπληρώματα μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους της προπόνησης και της διατροφής σου γρηγορότερα, αλλά είναι προτιμότερο να υιοθετήσεις μια πιο βιώσιμη προσέγγιση αν θέλεις μακροπρόθεσμη επιτυχία. Ένα καλά δομημένο πρόγραμμα θα σε αφήσει καλά προετοιμασμένο/η για να πετύχεις μόνιμα αποτελέσματα για μια ζωή και όχι για 30 ημέρες.

Με λίγα λόγια

Αν θέλεις να τονωθείς, πρέπει να φροντίσεις τη διατροφή, τα συμπληρώματα και την προπόνησή σου.

Ο οδηγός μας παρέχει όλες τις συμβουλές και τα κόλπα που χρειάζεσαι για να πετύχεις τον στόχο σου. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εσένα. Ξέρουμε ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Joni McMullen
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Joni McMullen
myprotein