Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Είναι το φυστικοβούτυρο vegan; +Συνταγές Vegan

Είναι το φυστικοβούτυρο vegan; +Συνταγές Vegan
Lauren Dawes
Writer and expert4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Παρόλο που μας αρέσει η αγωνία και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το φυστικοβούτυρο για μερικούς ανθρώπους, δεν θα θέλαμε να προκαλέσουμε αχρείαστο πανικό. Μην ανησυχείς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το φυστικοβούτυρο είναι φιλικό προς τους vegan.

Οι πιο φυσικές εκδόσεις του αγαπημένου μας φυστικοβούτυρου περιέχουν απλά 100% φιστίκια και κάποιες φορές ίσως περιέχουν και αλάτι. Ωστόσο, αυτό θα διαχωριστεί φυσικά σε λάδι και στερεά, εκτός και αν αναδευτεί, γι 'αυτό και μερικά εμπορικά σήματα προσθέτουν σταθεροποιητές στο φυστικοβούτυρο, όπως φοινικέλαιο.

Πρόκειται για ένα αρκετά αμφιλεγόμενο συστατικό για αρκετά άτομα, όχι μόνο για vegans, καθώς αποτελεί τεράστιο συντελεστή αποψίλωσης, απώλειας βιοποικιλότητας και εκτόπισης των αυτόχθονων πληθυσμών. Ορισμένοι vegan επιλέγουν να μποϊκοτάρουν το φοινικέλαιο, παρά το γεγονός ότι είναι προϊόν λαχανικών.

Ένα άλλο συστατικό που πρέπει να προσέξεις στο φυστικοβούτυρό σου είναι το μέλι, καθώς αυτό χρησιμοποιείται μερικές φορές για να γλυκαθούν τα «φυσικά» μίγματα αντί για τεχνητά γλυκαντικά ή ζάχαρη. Το μέλι όμως προέρχεται από τις μέλισσες και έτσι θεωρείται προϊόν ζωικής προέλευσης και ως εκ τούτου δεν είναι συμβατό με ένα vegan τρόπο ζωής.

Και εδώ μπερδεύονται λίγο τα πράγματα.

Αν το φυστικοβούτυρό σου έχει γλυκαθεί με ζάχαρη, μπορεί να μην είναι vegan.

Αλλά η ζάχαρη δεν προέρχεται από τα ζώα, σωστά; Έτσι νομίζαμε μέχρι που κάναμε λίγη έρευνα και ανακαλύψαμε ότι η επεξεργασμένη ζάχαρη στην πραγματικότητα περνάει μια διαδικασία φιλτραρίσματος για να αφαιρεθούν οι ακαθαρσίες και να δοθεί ένα φωτεινό λευκό χρώμα - και το φίλτρο που χρησιμοποιείται είναι κατασκευασμένο από οστά των βοοειδών.

Έτσι, αν και δεν υπάρχουν ζωικά προϊόντα στη ζάχαρη, τα ζωικά προϊόντα έχουν χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία της παρασκευής της, γι 'αυτό είναι λίγο γκρίζα περιοχή για ορισμένους vegans. Δεν φιλτράρονται όλα τα είδη ζάχαρης με τον τρόπο αυτό, όμως, μόνο το είδος από ζαχαροκάλαμα.

Βασικά, όσο ελέγχεις τις ετικέτες, καλό θα ήταν να συνεχίσεις την αγάπη σου για το φυστικοβούτυρο. Στην πραγματικότητα, ως μια τέλεια φυτική πρωτεΐνη, είναι πραγματικά πολύ ενδεδειγμένο να το κάνεις ... (έτσι για την περίπτωση που χρειάζεσαι άλλη μια δικαιολογία για να δικαιολογήσεις τον εθισμό σου).

Το Φυσικό Φυστικοβούτυρο είναι ένας τέλειος τρόπος να ικανοποιήσεις την λιγούρα σου για σνακ, ή μπορείς να δοκιμάσεις το Φυστικοβούτυρο σε σκόνη  που έχει όλη την μοναδική γεύση του φυστικοβούτυρου χωρίς έλαια, άρα έχει 70% λιγότερα λιπαρά από το κλασικό. Μπορείς να το βάλεις σε ροφήματα, smoothies, pancakes ή να το αναμείξεις με νερό για ένα σνακ με λιγότερες θερμίδες.

Συνταγές Vegan με φυστικοβούτυρο

1. No-Bake Snickers Cheesecake

Δες εδώ  !!!

2. Peanut Butter Blender Ice Cream

Συστατικά

Διαδικασία

1. Βάλε σε ένα μίξερ τις μπανάνες, το φυστικοβούτυρο, την κανέλα, το μέλι και τις σταγόνες FlavDrops.

2. Βάλε λίγο γάλα. Αν το μείγμα δεν κινείται καλά, βάλε λιγό ακόμα.

3. Μόλις η συνοχή είναι παχιά και σταθερή ρίξε σε ένα μπολ και βάλε το στην κατάψυξη για 20 λεπτά.

4. Βγάλε το από την κατάψυξη, βγάλε ό,τι χρειάζεσαι (ή θέλεις!) και επέστρεψε το υπόλοιπο στην κατάψυξη.

5. Σέρβιρε με κομματάκια κακάο η το αγαπημένο σου Σιρόπι Χωρίς Ζάχαρη.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Lauren Dawes
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Η Lauren είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας και προέρχεται από την Νότια Αγγλία. Αγαπούσε πάντα την κολύμβηση, έχει ανακαλύψει τη δύναμη που προσφέρουν τα βάρη τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εβδομαδιαία τάξη hot yoga.

Τα σαββατοκύριακα μαγειρεύει συνήθως ή τρώει κάποιο είδος brunch και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες συνταγές με τους συγκατοίκους της - ειδικά έχει μια παλιά μαθητική συνηθεία, όπως να επιβιώνει από τα ζυμαρικά. Πάνω απ 'όλα, είναι σταθερά πιστή στη διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζιν.

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της Lauren εδώ.

myprotein