Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Εξεταστική; Πώς να μείνεις σε φόρμα!

Εξεταστική; Πώς να μείνεις σε φόρμα!
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Εξεταστική; Πώς να μείνεις σε φόρμα!

Η εξεταστική περίοδος είναι δύσκολη. Το άγχος και η πίεση είναι αυξημένα και ο χρόνος ελάχιστος. Βέβαια, σε περιόδους άγχους, η υγεία είναι σημαντικότερη. Το γυμναστήριο θα σε βοηθήσει στην εξεταστική, αρκεί να το χειριστείς σωστά!

Διάβασε πρώτα αυτό για να έχεις μια γενικότερη ιδέα:Προλαβαίνοντας σχολή και γυμναστήριο | Οδηγός για φοιτητές και φοιτήτριες
log book

Προπόνηση το πρωί

Πριν ξεκινήσεις το διάβασμα, πήγαινε για μια πρωϊνή προπόνηση. Θα σου δώσει ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα και θα σε ¨ξυπνήσει¨. Πιες ένα ρόφημα πρωτεΐνης με bcaa, γλουταμίνη και υδατάνθρακα με το που ξυπνήσεις και ξεκίνα για προπόνηση. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη η προπόνηση. Τόσο ώστε να διατηρήσεις το σώμα σου στην εξεταστική. Αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι καλύτερα συγκεντρωμένος, με καλύτερη μνήμη και ενέργεια!

Και μην ξεχνάς, η άσκηση αυξάνει τις ενδορφίνες για αρκετές ώρες μετά την προπόνηση. Έτσι, θα αντιμετωπίζεις το δύσκολο διάβασμα, αποτελεσματικότερα!

Τροφοδότησε το σώμα σου!

Όσο περισσότερο και όσο καλύτερα φας, τόσο καλύτερα θα αποδώσεις στις εξετάσεις... αλλά και στο γυμναστήριο! Φαε σωστά και μείνε μακριά από ανθυγιεινά σνακ τα οποία θα σου φέρουν λιγούρες...

Φάε επίσης ωμέγα 3 και λιπαρά γενικότερα, εκτός από υδατάνθρακες και πρωτεΐνη.

Δες εδώ:Το ιδανικό πλάνο για μια σωστή διατροφή

 

tennis shaker

Προγραμμάτισε τον χρόνο σου.

Φτιάξε ένα πρόγραμμα της ημέρας σου. Ο προγραμματισμός είναι η μισή δουλειά. Κάνε διαλείμματα και διαχειρίσου το χρόνο σου αποτελεσματικά.

Εγώ προσωπικά, όταν ήμουν φοιτητής, είχα εφαρμόσει την μέθοδο της τομάτας:

  • 25 λεπτά διάβασμα
  • 5 λεπτά διάλειμμα
  • 25 λεπτά διάβασμα
  • 5 λεπτά διάλειμμα

και έτσι είχα φοβερή απόδοση! Δοκίμασε το...

 

meal prep

ΎΠΝΟΣ

Υ Π Ν Ο Σ!

Το πιο σημαντικό όπλο μας για οποιαδήποτε περίοδος της ζωής μας.

Διάβασε τα προσεχτικά:Κοιμάσαι καλά ; Ύπνος και Αναβολισμός15 Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

 

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein