Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Βγήκαν τα αποτελέσματα του WADA Test του Matt Morsia?

Βγήκαν τα αποτελέσματα του WADA Test του Matt Morsia?
Monica Green
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Monica Green

Αν έχεις scrollαρει ποτέ στα σχόλια του Matt Morsia στο Instagram, θα ξέρεις ότι ένα πράγμα που τον ρωτούν συνεχώς είναι αν χρησιμοποιεί ή αν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση.

Λοιπόν, πριν από δύο μήνες ο Matt αποφάσισε να αντιμετωπίσει τις φήμες κατά μέτωπο με μια ολοκληρωμένη δοκιμή WADA (παγκόσμια υπηρεσία αντιντόπινγκ).

Ο Matt κινηματογράφησε ολόκληρη την εμπειρία δοκιμών (ναι, ακόμη και το να κατουρίσει στο δοκιμαστικό κύπελλο) και μίλησε για το πόσο αυστηρά ήταν αυτά τα τεστ.

«Ήθελα να το κάνω όσο πιο αυστηρά γίνεται. Πρώτον, λοιπόν, ήθελα να κάνω το τεστ σε ένα εργαστήριο της WADA γιατί αυτό είναι το κορυφαίο επίπεδο των δοκιμών φαρμάκων. Δεν υπάρχει πιο αυστηρό από αυτό».

Αυτό το βίντεο τεκμηριώνει την πραγματοποίηση των δοκιμών. Την περασμένη εβδομάδα, ο Matt πήρε επιτέλους τα αποτελέσματα και τα ανάλυσε με έναν influencer γνωστό για τη σε βάθος ανάλυσή του στις προπονήσεις και τους βελτιωτές απόδοσης - τον Derek από το More Plates More Dates.

Ο Matt ήταν πρόθυμος να κάνει εις βάθος ανάλυση και πάλευε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του.

«Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που αλλάζω τις αντιλήψεις των ανθρώπων και επίσης παίρνω πολλές συγγνώμες στη διαδικασία».

Επιπλέον, ο Matt θα συνεχίσει να δοκιμάζεται τυχαία για το άμεσο μέλλον και θέλει να διατηρήσει τη σωματική του διάπλαση, αν όχι να βελτιώσει τα PB του σε όλη τη διαδικασία.

Παρακάτω θα δεις που βρίσκεται με τη διαδικασία, ποια ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης δοκιμής και ποια είναι τα επόμενα βήματα.

https://youtu.be/adLQKeXd5ek

«Το wasa test είναι πολύ πιο πάνω από το απαιτούμενο για έναν αθλητή ολυμπιακού επιπέδου»

Στο τέλος του προηγούμενου βίντεο του Matt σχετικά με τις εξετάσεις, είχε μόλις δώσει δύο δείγματα αίματος και ένα δείγμα ούρων. Τα ούρα και ένα από τα δείγματα αίματος πήγαν σε εργαστήριο WADA για εξέταση, ενώ το άλλο δείγμα αίματος στάλθηκε σε εργαστήριο στην Ισπανία. Αυτό το δεύτερο εργαστήριο μπόρεσε να δοκιμάσει ακόμη πιο διεξοδικά για τυχόν προσπάθειες συγκάλυψης του ντόπινγκ.

Αυτός ο τύπος δοκιμών είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έλαβε τεράστια υποστήριξη από τον συνήγορο:

«Κανείς στον κλάδο, ή ακόμα και στον επαγγελματικό αθλητισμό, δεν έχει υποβληθεί σε αυτό το επίπεδο εξέτασης. Ο Matt δοκιμάζεται με μεγαλύτερο έλεγχο από ό,τι ένας Ολυμπιακός αθλητής αυτή τη στιγμή».

Η διαδικασία μπορεί να γίνει αρκετά τεχνική. Να πώς τα εξήγησε όλα ο Derek…

«Τυχαία συλλογή ούρων με ταυτόχρονες αιμοληψίες που όχι μόνο ελέγχουν ολόκληρο το πάνελ ουσιών που απαγορεύεται από το WADA, αλλά και μια διαφορική ανοσοδοκιμασία ισομορφής HGH, καθώς και μια σειρά βιοδεικτών αίματος για την αξιολόγηση της αρνητικής ανάδρασης, καταστολής, ηπατικής τοξικότητας, πρωτεΐνης δέσμευσης και λιπιδικές εκτροπές, βιολογική χορήγηση ορμονών και φαρμάκων σχεδιαστών και πολλά άλλα.»

Εκτός από τη φυσική δοκιμή, ο Matt έκανε επίσης ένα τεστ ανιχνευτή ψεύδους, το οποίο πέρασε με άριστα.

"Αυτή η διαδικασία έχει ελεγχθεί και επαληθευτεί μέσω του WNBF"

Αυτή η διαδικασία όχι μόνο επαληθεύτηκε από τον Derek, αλλά επικυρώθηκε και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Φυσικού Bodybuilding (WNBF).

«Λογικά αυτή η διαδικασία έχει ελεγχθεί και επαληθευτεί μέσω της επίβλεψης από το WNBF. Επιβλέπουν και επιβεβαιώνουν ότι η διαδικασία συλλογής δειγμάτων δεν έχει παραβιάσεις, τα δείγματα που φτάνουν στο εργαστήριο είναι του Matt και οι δοκιμές πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά μου."

Ο Matt έφτασε στο σημείο να γίνει μέλος του WNBF, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το επίπεδο δοκιμών.

«Είμαι τώρα μέλος του WNBF γιατί έπρεπε να γίνω μέλος αυτής της ομοσπονδίας για να αποκτήσω πραγματικά πρόσβαση σε αυτές τις δοκιμές».

Και ήταν απίστευτα δύσπιστος για όποιον ισχυριζόταν ότι είναι εύκολο να γίνουν αυτές οι δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο…

«Προκαλώ οποιονδήποτε να προσπαθήσει να κάνει τις δοκιμές του σε ένα εργαστήριο WADA στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καλή τύχη σε όποιον προσπαθήσει και να με ενημερώσετε για το πόσο χρόνο χρειάζεται. Κυριολεκτικά δεν κάνουν ιδιωτικές δοκιμές».

«Είναι αλεξίσφαιρο»

Ο Derek έκανε μια απίστευτα εις βάθος ανάλυση κάθε δοκιμής, εξηγώντας τι σημαίνει κάθε επίπεδο στο τεστ για τον Matt, και όλα φάνηκαν φυσιολογικά, αποδεικνύοντας ότι δεν χρησιμοποιεί βελτιωτικά απόδοσης.

Μετά από αυτή τη σοβαρή ανάλυση βήμα-βήμα, ο Derek τελείωσε λέγοντας: «Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να πω για αυτό. Είναι αλεξίσφαιρο».

Το κίνητρο του Matt για να περάσει από αυτήν την αυστηρή δοκιμή δεν είναι μόνο για να απαντήσει στα τρολ στην ενότητα των σχολίων του, αλλά και να αποδείξει στη νεότερη γενιά ότι δεν χρειάζεστε βελτιωτικά απόδοσης.

«Υπάρχουν κυριολεκτικά έφηβοι που έχουν οδηγηθεί να πιστεύουν ότι πρέπει να παίρνουν φάρμακα για να είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που είναι προφανώς ένα αρκετά ανησυχητικό σενάριο.

«Έτσι, στόχος μου είναι να δείξω στους ανθρώπους ότι «δεν χρειάζεται να πάρω φάρμακα, ίσως μπορέσω να προπονηθώ για μερικά χρόνια πρώτα και να δω τι θα συμβεί». Είναι δυνατό να έχεις ένα γυμνασμένο σώμα και να είσαι φυσικός».

Με λίγα λόγια

Ο Matt θα συνεχίσει να δοκιμάζει τον εαυτό του τυχαία για το άμεσο μέλλον και στοχεύει να διατηρήσει ή να βελτιώσει τη σωματική του διάπλαση και τα PB σε όλη τη διαδικασία.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Matt έχει ξεπεράσει τα όρια για να κάνει αυτές τις δοκιμές όσο το δυνατόν πιο αυστηρές. Ας ελπίσουμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε τον Matt να συντρίβει μερικά ακόμη PB καθώς αναρρώνει από τον τραυματισμό του στον αχίλλειο.

Monica Green
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Monica Green
myprotein