Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Pull Ups challenge σε κινούμενο ελικόπτερο

Pull Ups challenge σε κινούμενο ελικόπτερο
Myprotein
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Κάνεις pull ups στο γυμναστήριο;

Ο Stan Browney λατρεύει τις προκλήσεις. Συνήθως οι προκλήσεις του, απαιτούν κάτι περισσότερο από κάποιο εξοπλισμό γυμναστηρίου καθώς και λίγη αποφασιστικότητα. Αλλά αυτό δεν είναι τόσο εύκολο να το δοκιμάσεις στο σπίτι. Για το τελευταίο του challenge, ο Browney ήθελε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα pull ups σε 60 δευτερόλεπτα… σε ένα κινούμενο ελικόπτερο.

https://youtu.be/HceWb7C2teU

Το challenge των pull ups

Είναι ένα ρεκόρ που ο Browney και ο φίλος του Arjen είχαν στο στόχαστρο τους εδώ και αρκετό καιρό. Οι 23 έλξεις σε ένα λεπτό, που έθεσε ο Αρμένιος Roman Sahradyan το 2021, ήταν ο πήχης που έπρεπε να ξεπεράσουν. Θα ήταν δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο.

Δεν είχαν ποτέ την τύχη να βρουν ένα ελικόπτερο, κάτι το οποίο ήταν πάντα το μεγαλύτερο εμπόδιο τους. Αλλά αφού ο Browney κατάφερε με κάποιο τρόπο να βρει ένα, η απόπειρα για το ρεκόρ ήταν σε εξέλιξη.

Το δεύτερο πράγμα που χρειάζονταν ήταν ο κατάλληλος εξοπλισμός εξάσκησης. Ο Browney και ο συνεργάτης τους έχουν πολλές μπάρες για έλξεις στο σπίτι, αλλά έπρεπε να αναπαράγουν τις συνθήκες της πρόκλησης όσο καλύτερα μπορούσαν.

Οι μπάρες προσγείωσης του ελικοπτέρου είναι πιο παχιές και πιο δύσκολες στο κράτημα από την τυπική σου μπάρα έλξης. Κινούνται και στον αέρα. Χρειάστηκαν λοιπόν κάποιες μπάρες DIY. Αφού ο Arjen έφτιαξε μια ταλαντευόμενη μπάρα έλξης από σωλήνα PVC και σχοινί, είχαν ακριβώς αυτό που απαιτούνταν για εξάσκηση.

Το τρίτο πράγμα που χρειαζόταν ήταν ένας κριτής του παγκόσμιου ρεκόρ. Ο Browney συμπλήρωσε και έστειλε την αίτηση και την ίδια μέρα εγκρίθηκε. Έξι ημέρες πριν από την έναρξη της πρόκλησης, είχαν άδεια να απογειωθούν.

Η αναταραχή...

Αλλά καθώς τα παιδιά ετοιμάζονταν να σπάσουν το ρεκόρ, πέταξαν σε κάποια αναταραχή, η οποία απείλησε να ρίξει τα όνειρά τους στο έδαφος. Λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, η πρόκληση δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί στην Ολλανδία, έτσι αναγκάστηκαν να την αναβάλλουν έως ότου μπορέσουν να το κανονίσουν ξανά.

Εάν έχεις παρακολουθήσει κάποιο από τα βίντεο του Browney στο παρελθόν, θα ξέρεις ότι χρειάζονται πολλά για να τον σταματήσεις εάν έχει βάλει κάτι στο μυαλό του. Και αυτή η πρόκληση δεν ήταν διαφορετική. Αφού δοκίμασαν σχεδόν τα πάντα, κατάφεραν τελικά να επαναφέρουν την απόπειρα του νέου ρεκόρ. Είχαν μια νέα ημερομηνία, μια νέα προθεσμία και μια νέα χώρα. Ο Browney και ο Arjen πήγαν στο γειτονικό Βέλγιο.

Η μέρα της πρόκλησης

40 ημέρες αργότερα ο Browney και ο Arjen έφτασαν στο αεροδρόμιο στο Βέλγιο. Εκεί συνάντησαν τον επίσημο κριτή, ο οποίος όρισε τους αυστηρούς κανόνες της απόπειρας ρεκόρ:

Κανόνες:
  • Το σώμα του συμμετέχοντος πρέπει να παραμένει ίσιο με μια ελαφριά μόνο κάμψη στο γόνατο
  • Το πηγούνι του συμμετέχοντα πρέπει να περάσει τη μπάρα προσγείωσης του ελικοπτέρου για να μετρηθεί η επανάληψη

Μετά από μήνες προπόνησης, ο Arjen ήταν ο πρώτος που προσπάθησε, ολοκληρώνοντας 24 επαναλήψεις εν κινήσει. Ο κριτής έλεγξε ότι το σώμα του παρέμενε ίσιο και το πηγούνι του ξεπέρασε την μπάρα για κάθε επανάληψη και έδωσε στον Arjen το πιστοποιητικό του παγκόσμιου ρεκόρ.

Ο Browney ήταν ο επόμενος, και είχε ένα νέο ρεκόρ να νικήσει. Μετά τους ελέγχους του κριτή, επιβεβαιώθηκε ότι είχε συμπληρώσει 25 επαναλήψεις και ήταν ο νέος κάτοχος του ρεκόρ. Δύο παγκόσμια ρεκόρ καταρρίφθηκαν σε μια μέρα, πρώτα από τον Arjen και μετά από τον Browney. Νομίζω ότι μπορείς να πεις ότι η πρόκληση ήταν επιτυχημένη.

Με λίγα λόγια

Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να κάνει ο Browney που θα με εξέπληγε. Κάθε νέα προσπάθεια πρόκλησης φαίνεται πιο απίθανη και πιο φιλόδοξη από την προηγούμενη. Fair play για τον Browney και τον Arjen, όμως. Το έκαναν να φαίνεται εύκολο. Αναρωτιέμαι τι έχουν σχεδιάσει στη συνέχεια.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein