Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Πώς αυτός ο Bodybuilder παραμένει γραμμωμένος ενώ ταξιδεύει

Πώς αυτός ο Bodybuilder παραμένει γραμμωμένος ενώ ταξιδεύει
Myprotein
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Όπως τα πουλιά έτσι κι ο Mike Thurston ακολουθεί τον καιρό. Περνά το χειμώνα στο Ντουμπάι και μεταναστεύει το καλοκαίρι όταν κάνει πολύ ζέστη. Πέρασε τους τελευταίους μήνες μετακινούμενος ανάμεσα σε ευρωπαϊκά σημεία γοητείας, όπως Ίμπιζα, Μαγιόρκα, Κάπρι και Λονδίνο.

Αλλά το γεγονός ότι περνάει αρκετό χρόνο ταξιδεύοντας δεν σημαίνει ότι παίρνει πιο χαλαρά τη ρουτίνα του γυμναστηρίου του. Κάθε άλλο. Πώς το κάνει όμως; Λοιπόν, τώρα που ο Mike επέστρεψε από τις καλοκαιρινές του αποδράσεις, αποκάλυψε πώς παραμένει γραμμωμένος και διατηρεί τη μυϊκή του μάζα όταν ταξιδεύει.

https://youtu.be/lnIr28oF-M8

Κανείς δεν θα σου πει ότι πρέπει να τηρείς τους στόχους θερμίδων σου όταν βρίσκεσαι σε διακοπές. Είναι καιρός για χαλάρωση και απόλαυση. Εάν αυτό σημαίνει χρόνο μακριά από το γυμναστήριο, μην αισθάνεσαι άσχημα για αυτό. Αλλά ένας επαγγελματίας όπως ο Mike πρέπει να διατηρεί μια δομημένη ρουτίνα, ειδικά όταν λείπει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άσκηση

Το πρώτο πράγμα που πολλοί μπορεί να σκέφτονται όταν ταξιδεύουν είναι το γυμναστήριο. Το ξενοδοχείο διαθέτει γυμναστήριο; Υπάρχει γυμναστήριο κοντά; Η τοποθεσία του γυμναστηρίου και η εγγύτητα είναι τα πρώτα πράγματα που αναζητά ο Mike όταν κάνει κράτηση ξενοδοχείου. Και το Google Maps είναι ο καλύτερός του φίλος. Βρίσκει γυμναστήρια στην περιοχή που επισκέπτεται, ελέγχει τις εγκαταστάσεις και τις κριτικές και κάνει κράτηση για καταλύματα κοντά σε γυμναστήριο.

Αυτό το τελευταίο σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Μερικές φορές, αν δεν έχεις κίνητρο το πρωί, ένα άβολο ταξίδι σε ένα γυμναστήριο μπορεί να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για να αποφασίσεις να μην πας και να περάσεις το πρωί δίπλα στην πισίνα.

Επίσης, ο Mike κάνει πάντα τη γυμναστική του το το πρωί. Βγάλε το από τη μέση και εσύ το πρωί που έχεις άφθονη ενέργεια και έτσι θα είσαι έτοιμος και θα μπορείς να απολαύσεις την υπόλοιπη ημέρα για να χαλαρώσεις.

Αλλά ας πούμε ότι θα πας διακοπές με την οικογένειά σου και η μαμά σου έχει κλείσει το ξενοδοχείο. Δεν υπάρχει γυμναστήριο στο ξενοδοχείο. Δεν υπάρχει γυμναστήριο κοντά. Μην το αφήσεις να σε σταματήσει. Πάρε μαζί σου λάστιχα αντιστάσεων και γίνε δημιουργικός με τα έπιπλα του δωματίου σου στο ξενοδοχείο. Μπορείς να κάνεις μια εξαιρετική προπόνηση χωρίς εξοπλισμό.

Και τέλος, ο Mike προσπαθεί να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο δραστήριος περνώντας χρόνο στα hot spots της Ευρώπης. Τις περισσότερες φορές, αυτό περιστρέφεται γύρω από βήματα. Δεν φτάνει πάντα τα 10.000, αλλά το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνεις δραστήριος ενώ βλέπεις μια περιοχή. Με εναν σμπαρο δυο τρυγόνια.

Διατροφή

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που η αξιόπιστη εφαρμογή παρακολούθησης μακροθρεπτικών συστατικών θα σε απογοητεύσει. Οι διακοπές είναι συχνά μια από αυτές τις περιπτώσεις. Όταν τρως έξω, είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογίσεις τα γεύματά σου με ακρίβεια – δεν έχεις ιδέα αν χρησιμοποιήθηκε υποκατάστατο με χαμηλά λιπαρά, ποια βότανα και μπαχαρικά χρησιμοποιήθηκαν ή τι περιέχει αυτή η σάλτσα για να κάνει τη γεύση της τόσο ωραία. Αλλά η τήρηση ορισμένων βασικών κανόνων κατά τη διάρκεια των γευμάτων μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις μια πρόχειρη εκτίμηση της κατανάλωσης θερμίδων σου.

Ο Mike προσπαθεί να τρώει τέσσερα γεύματα την ημέρα, με περίπου 210 γραμμάρια συνολικής πρωτεΐνης την ημέρα για να βοηθήσει στη διατήρηση και την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας. Όταν ταξιδεύει, τρώει συνήθως μια μεγάλη ομελέτα πρωινού για να τροφοδοτήσει την πρωινή του προπόνηση. Μετά το γυμναστήριο, θα καταναλώσει ένα ρόφημα. Έχει πάντα σε ετοιμότητα τα συμπληρώματά του από την Myprotein για να καταναλώσει την πρωτεΐνη του.

Τα περισσότερα απογεύματα αποτελούνται από ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα. Συνήθως αυτό αποτελείται από πρωτεΐνη και μερικά λαχανικά. Αυτό αφήνει άφθονο χώρο για ένα μεγάλο βραδινό δείπνο, το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να ξεπεράσει τις 1.000 θερμίδες εάν φας μερικά πιάτα. Αλλά όταν είσαι σε διακοπές με φίλους, πρέπει να διασκεδάσεις.

Ο Mike περιστασιακά υπερβαίνει τον στόχο θερμίδων του. Συμβαίνει και αυτό. Κάθε φορά που βρίσκει τον εαυτό του σε πλεόνασμα θερμίδων μετά από ένα μεγαλύτερο βραδινό γεύμα, συχνά παραλείπει το πρωινό την επόμενη μέρα, αλλά εξακολουθεί να έχει αρκετή ενέργεια - συνήθως από την κατανάλωση πολλών υδατανθράκων - για να πετύχει ένα καλό pump.

Ένα άλλο εμπόδιο που εμφανίζεται συχνά είναι η έλλειψη επιλογών με λίγες θερμίδες όταν πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο για δείπνο. Αυτό ήταν ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στην Ιταλία, την πρωτεύουσα του υδατάνθρακα. Σε τέτοιες καταστάσεις, ο Mike  κρατάει τις θερμίδες του για το βράδυ. Μπορεί λοιπόν να περιμένει μέχρι το δείπνο και να απολαύσει μόνος του ένα ολόκληρο λαβράκι.

Αλκοόλ

Και τώρα στο ιδιαίτερα δύσκολο κομμάτι. Το αλκοόλ είναι γεμάτο από αυτό που ο Mike αποκαλεί «κενές θερμίδες». Αν και το αλκοόλ είναι τεχνικά ένα μακροθρεπτικό συστατικό, ουσιαστικά δεν παρέχει κανένα όφελος για την υγεία.

Εάν, όπως ο Mike , ο στόχος σου είναι να παραμείνεις γραμμωμένος ενώ παράλληλα περνάς καλά, επέλεξε αλκοολούχα ποτά με χαμηλότερες θερμίδες όταν είναι δυνατόν. Μερικές φορές, αν θέλεις να κάνεις bodybuilding, πρέπει να κάνεις μερικές θυσίες.

Διατροφή

Μόλις 2 ποτήρια κρασί μπορούν να ξεπεράσουν την καθημερινή σύσταση ζάχαρης

Εάν ανησυχείς για την πρόσληψη ζάχαρης, ίσως αξίζει να κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά τι πίνεις για να δεις αν περιέχει περισσότερες θερμίδες από ό,τι φαντάζεσαι. Μάθε για το κρασί!

2 χρόνια πρινΚατά Monica Green

Με λίγα λόγια

Με τα λόγια του Mike, όλα καταλήγουν στη διατήρηση της πειθαρχίας. Κατανοεί την ανάγκη για ξεκούραση και βλέπει γιατί μπορεί να είναι επωφελής, ειδικά όσον αφορά στην εβδομάδα αποφόρτωσης. Ωστόσο, ακολουθεί μια αυστηρή ρουτίνα, ώστε να είναι πιο εύκολο να επιστρέψει στην πραγματική του ζωή. Επειδή δεν σπάει ποτέ μια υγιεινή ρουτίνα, δεν χάνει ποτέ το κίνητρο για να πάει στο γυμναστήριο.

Αλλά ο καθένας είναι διαφορετικός. Αν επιλέξεις να τηρήσεις τη ρουτίνα σου ενώ βρίσκεσαι σε διακοπές, είναι καλό για σένα. Και αν επιλέξεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου και να χαλαρώσεις λίγο από τη ρουτίνα σου ενώ είσαι σε διακοπές, είναι επίσης καλό για σένα.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein